• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! - Κάλεσμα σε ανοιχτή μαζική συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα: Κυριακή 13/10

October 07, 2024 88

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Κάλεσμα σε ανοιχτή μαζική συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα: Κυριακή 13/10, 11 πμ, ...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Για πρώτη φορά ετοιμάζουν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στο Δημόσιο Σχολείο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ από τους Γ. Καββαδία, Δ. Χαρτζουλάκη και Χ. Χοτζόγλου

Αφορά όλο τον λαό - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συμβαίνει το πρωτοφανές: Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζουν απολύσεις σε τρεις αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία μέχρι να γίνουν τα πειθαρχικά. Το αμάρτημα των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) ήταν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση.

Ζούμε όλες και όλοι μας σε δραματικές συνθήκες στην καθημερινότητά μας με τη φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση να μας πνίγουν. Βλέποντας να βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό και εξεταστικό κάτεργο και να τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα κι έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη εργοδοτική αυθαιρεσία.

Για να περάσει αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια έρχεται αντιμέτωπος κάθε αγωνιστής/στρια, κάθε φωνή που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματά του/της. Το ντου των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο που συνοδεύτηκε από συλλήψεις αλληλέγγυων στον παλαιστινιακό λαό, η απόλυση του αγωνιστή Δημήτρη Αντωνίου, το περιπολικό στον δεκάχρονο μαθητή στη Χαλκιδική, τα φοιτητοδικεία, η καταστολή σε κάθε εργατική κινητοποίηση είναι στην ίδια κατεύθυνση περιστολής κάθε ελευθερίας και κάθε αγωνιστικής δράσης. Αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο αυτοί που επιβάλλουν την κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τον λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε αυτό τον αγώνα στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, συνδικαλιστικό σχήμα που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και παλεύει στην ΕΛΜΕ Πειραιά, καλεί σωματεία, συνδικαλιστικά και φοιτητικά σχήματα, οργανώσεις, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές σε ανοιχτή μαζική συνέλευση για να συναποφασίσουμε την οργάνωση του αγώνα.

· Να ανακληθούν οι διώξεις και απολύσεις – να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

· Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον αγώνα, την απεργία!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2024 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search