• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πράσινη υποκρισία και μαύρη προπαγάνδα καταστρέφουν τη χώρα – Επειδή υπηρετούν αλλότρια για το λαό και τον τόπο συμφέροντα

September 20, 2023 575

 

Στους πρώτους δύο μήνες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, ένα σκηνικό καταστροφής απλώνεται από άκρη σε άκρη της χώρας. Με περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων να έχουν γίνει στάχτη και σπάνια οικοσυστήματα να σβήνονται από το χάρτη, με εκρήξεις στρατιωτικών υποδομών, με πλημμύρες, καμένους και πνιγμένους ανθρώπους, ο εφιάλτης του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη είναι εδώ. Δίπλα στα καμένα σπίτια και χωράφια της Αλεξανδρούπολης, παραμένει ασφαλής και έγχρωμη η αμερικάνικη βάση. Δίπλα στις στάχτες του δάσους της Δαδιάς στέκει αλώβητο μόνο το… τείχος. Που σε μια εικόνα ιδιαίτερου συμβολισμού έγινε το σύνορο ανάμεσα στο πράσινο και το… μαύρο. Το μαύρο μιας πολιτικής, που δύο μήνες τώρα αδιαφορώντας προκλητικά και παραμορφώνοντας εξοργιστικά την πραγματικότητα, δεν κάνει άλλο από το να παρουσιάζει την κόλαση σαν ανθόσπαρτο λιβάδι και να επιτίθεται σε κάθε εργασιακό, δημοκρατικό, κοινωνικό δικαίωμα, που άφησε όρθιο η… προηγούμενη θητεία της. Μια πολιτική που φαίνεται να βρίσκει ευκαιρία στις ολέθριες πυρκαγιές και τις πλημμύρες για να συνεχίζει απρόσκοπτα την ψήφιση των εκατοντάδων αντιλαϊκών νόμων.

Μια πρωτόγνωρη στυγνή προπαγάνδα

Ένα είναι βέβαιο σε αυτούς τους δύο μήνες. Πρωτόγνωρες δεν είναι ούτε οι πυρκαγιές ούτε οι καταιγίδες. Αυτό που είναι πραγματικά πρωτόγνωρο από την μεταπολίτευση και εδώ είναι μια στυγνή, συντριπτική γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα. Σε αυτήν επένδυσε άλλωστε η ΝΔ από την πρώτη στιγμή που πήρε την εξουσία. Όταν φρόντιζε να μπουκώσει τα ΜΜΕ με εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τα υιοθετήσει πλήρως. Προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα λειτουργούν όλα πλήρως ευθυγραμμισμένα και υποταγμένα. Πραγματικά η «ενημέρωση» στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε αυτό που περιγράφει αυτή η ίδια προπαγάνδα ως.. «ολοκληρωτικό καθεστώς».

Για αυτό και ο Μητσοτάκης, μετά από μια τέτοια καταστροφή, μπορεί και επισκέπτεται τον Έβρο παριστάνοντας τον υπεύθυνο θλιμμένο. Για αυτό και μετά από ένα καλοκαίρι που η Ελλάδα έγινε στάχτη, δεν καταγράφεται κάποιο σοβαρό πολιτικό κόστος και τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν περιοδείες ακόμη και προεκλογικού χαρακτήρα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις αναμετριόνταν με το πολιτικό κόστος των πυρκαγιών. Μετά τις πυρκαγιές διαμορφώνονταν ακόμη και συνθήκες πολιτικής κρίσης και κλυδωνίζονταν κυβερνήσεις. Τώρα με τα ΜΜΕ να είναι πλήρως ελεγχόμενα, με τα κανάλια συντεταγμένα να παίζουν σήριαλ σε επανάληψη, τη στιγμή που γίνονται στάχτη νησιά και ολόκληροι νομοί, …το πρόβλημα είναι… σαν να λύθηκε! Στην Ελλάδα του 2023 οι πυρκαγιές «δεν αποτελούν πρόβλημα».

Παρουσιάζονται σαν ένα φαινόμενο που οφείλεται αποκλειστικά σε εξωγενείς φυσικούς και ανθρωπογενείς παράγοντες. Από την κλιματική αλλαγή, μέχρι τους μετανάστες και τους «φασαίους», η εμετική προπαγάνδα τους βγάζει λάδι τους εγκληματίες που κυβερνούν τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και η έκρηξη στις αποθήκες του στρατού στην Αγχίαλο πέρασε στα ψιλά. Ένα τέτοιο γεγονός, τα προηγούμενα χρόνια θα αρκούσε από μόνο του να οδηγήσει τη χώρα ακόμη και σε εκλογές. Πώς είναι δυνατόν ένας «πανέτοιμος κρατικός μηχανισμός», σύμφωνα με τους ίδιους, να μην μπορεί να προστατέψει ούτε τις στρατιωτικές υποδομές από μια φωτιά; Τι σημαίνει αυτό για μια πολιτική που καμώνεται τον φρουρό των κυριαρχικών δικαιωμάτων και τον εγγυητή της ασφάλειας; Που στύβει και φορτώνει δυσθεώρητα χρέη στον ελληνικό λαό για να εγγυηθεί υποτίθεται την ασφάλειά του με νατοϊκά όπλα; Πόσα εκατομμύρια κόστιζαν οι πύραυλοι της αεροπορίας που βρίσκονταν στις αποθήκες; Ποιος πληρώνει για αυτά; Ακόμη και τα πιο προφανή ερωτήματα για ένα αστικό κράτος δεν τέθηκαν ποτέ. Μόνο σιγή, συγκάλυψη και… σήριαλ.

Ασύλληπτη οικολογική καταστροφή…

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η χώρα είναι κομμένη στα δύο αφού ο κεντρικός οδικός άξονας έχει κλείσει, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με το γνωστό 112 απαγορεύεται ή περιορίζεται η κυκλοφορία και ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων μεγαλώνει. Είναι η συνέχεια των πυρκαγιών και της στάχτης που άφησαν ανεμπόδιστες πίσω τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά στον Έβρο, η μεγαλύτερη στην ιστορία της ΕΕ, σύμφωνα με τις στατιστικές της, έσβησε μετά από 17 μέρες με την βοήθεια… του καιρού. 17 ολόκληρες μέρες κατέκαιγε ένα μοναδικό δάσος, με τον κρατικό μηχανισμό να παρουσιάζεται πλήρως ανίκανος να αντιδράσει, χωρίς τα πετσωμένα ΜΜΕ τους να κάνουν την παραμικρή νύξη σε αυτό.

Τώρα, όπως είναι αναμενόμενο, οι βροχές θα φέρνουν πλημμύρες. Καταστρέφοντας περιουσίες και πνίγοντας ανθρώπους. Παρασύροντας και εξαφανίζοντας έναν από τους πιο κρίσιμους φυσικούς πόρους. Το έδαφος! Το οποίο στο μεσογειακό κλίμα αναγεννιέται με ρυθμούς της τάξης του ενός εκατοστού στα εκατό χρόνια.

Τώρα με 1,6 εκ. στρέμματα δασικών εκτάσεων λιγότερα, το κλίμα και το μικροκλίμα των περιοχών αυτών θα αλλάξει προς το χειρότερο. Και οι πολέμιοι της κλιματικής αλλαγής θα εμφανίζονται ακόμα πιο… «αθώοι».
Τώρα με 1,6 εκ. στρέμματα λιγότερα το διοξείδιο το άνθρακα -αυτό που σύμφωνα με τους ίδιους προκαλεί την κλιματική αλλαγή- θα αυξηθεί κι άλλο και οι οικολογικά ευαίσθητοι ιππότες της πράσινης ανάπτυξης θα επικαλεστούν την ανάγκη νέων μέτρων. Όπως το να κάνουν τα καμένα βουνά αιολικά πάρκα…

Αυτοί που έμειναν θεατές των πύρινων μετώπων, με τη βοήθεια πάντα των πληρωμένων παπαγάλων τους θα εμφανιστούν με ακόμα περισσότερη «οικολογική ευαισθησία» και «υπευθυνότητα», νουθετώντας τον λαό, παίρνοντας κι άλλα μέτρα.

… με ευθύνη των άριστων επιτελικών και της…«πράσινης» υποκρισίας

Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι που στο όνομα του περιορισμού του διοξειδίου του άνθρακα απεμπόλησε κάθε δυνατότητα εγχώριας παραγωγής ενέργειας και ενεργειακής αυτάρκειας που παρείχε ο λιγνίτης. Σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη μέγκενη της εξάρτησης της χώρας.

Αυτή είναι που ετοιμάζεται να καταστρέψει τα ελληνικά βουνά, για χάρη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων της «πράσινης ενέργειας». Που στα πλαίσια της ΕΕ μιλάει για τον τερματισμό ακόμη και των κινητήρων εσωτερικής καύσης και προετοιμάζει το υποχρεωτικό πέρασμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για χάρη πάντα των ίδιων συμφερόντων.
Αυτή είναι που με πρόσχημα το χτίσιμο πράσινων πλοίων που δεν θα παράγουν πολύ διοξείδιο του άνθρακα, ετοιμάζεται να επιδοτήσει τους εφοπλιστές με δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης. Που και αυτά θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Αυτή η πολιτική είναι που κόβει πρόστιμα στο λαό αν δεν έχει κάρτα ελέγχου καυσαερίων και αφήνει «μεγαλύτερο οικολογικό αποτύπωμα» από αυτό που του αναλογεί.

Αυτή η πολιτική είναι που ανάγει σε πρώτης τάξης ζήτημα τα χάρτινα καλαμάκια και πραγματοποιεί και ελέγχους για αυτά. Τα οποία εσχάτως αποδείχθηκαν και τοξικά.
Αυτή η πολιτική που με την πράσινη υποκρισία της χρωματίζει τα αλλότρια για το λαό συμφέροντα τα οποία υπηρετεί.

Έχουν την απόλυτη ευθύνη

Όποιος ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και μάλιστα για τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα, το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο είναι να προστατέψει τα δάση από τις πυρκαγιές. Να οργανώσει τον κρατικό μηχανισμό με τρόπο που θα μπορεί να το κάνει και όχι να διαλύει κάθε αναγκαία υποδομή και να ταΐζει τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν -και στον πλέον αφελή- ότι η προστασία του περιβάλλοντος όπως και του λαού δεν έχει καμία θέση σε αυτή την πολιτική. Μετράει μόνο η προστασία των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Και για να κρύψουν αυτή την ολοφάνερη πια αλήθεια ακριβοπληρώνουν την σάπια προπαγάνδα τους και τους μηχανισμούς της.

Το επιτελικό κράτος τους, σιδερόφρακτο και καλοκουρδισμένο σε ό,τι αφορά τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, αποδεικνύεται ανύπαρκτο μπάχαλο σε ό,τι αφορά την πραγματική πολιτική προστασία.

Η πρόληψη και η δασοπυρόσβεση έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Αυτό αποδείχθηκε και αυτό το καλοκαίρι με τον πιο πικρό τρόπο για το λαό. Αυτό αποδεικνύουν οι ευρωπαϊκές στατιστικές, με βάση τις οποίες το ποσοστό αύξησης των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα.

Δεν τους ενδιαφέρει κανένα δάσος και κανένα οικοσύστημα. Αν τους ενδιέφερε θα εξασφάλιζαν αεροπλάνα, πυροσβεστικά, υλικοτεχνικά μέσα και έμψυχο δυναμικό για να τα προστατέψουν. Αρκούσαν μερικά Rafael λιγότερα. Τι θα «προστατεύουν» αλήθεια -σύμφωνα πάντα με την προπαγάνδα τους- όλα αυτά τα όπλα, αν η Ελλάδα χάσει τα δάση και τα γόνιμα εδάφη της;

Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ανθρώπινη ζωή. Το απέδειξαν στα Τέμπη, στην Πύλο, στο Βόλο, στον Έβρο… στον Πειραιά. Τους ενδιαφέρει να ικανοποιούν μόνο τους ξένους δυνάστες αυτού του τόπου. Να ικανοποιούν μόνο τις αδηφάγες ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Και το 112 δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση κάτι άλλο. Είναι ένας φερετζές, που γίνεται καθημερινά το πρώτο θέμα στα ΜΜΕ τους, για να κρύψουν πίσω από έναν αριθμό την υποκρισία τους. Και κυρίως για να διατηρούν το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης στην ημερήσια διάταξη. Για να αναμοχλεύουν διαρκώς τον κοινωνικό αυτοματισμό. Για να φταίει αυτός που βγήκε να πάει στη δουλειά στη βροχή και όχι ένα κράτος που δεν καθαρίζει πλέον ούτε τα φρεάτια των ομβρίων.

Το 112 ως μοναδικό πλέον «μέτρο πολιτικής προστασίας» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμη εργαλείο της σάπιας προπαγάνδας τους. Με το οποίο ξεφορτώνουν τις ευθύνες τους στο λαό. Εγώ στο ’πα και… ξάσου. Που λένε και στη Κρήτη.

Η πολιτική της ΝΔ είναι εγκληματική και ολέθρια για το λαό και τον τόπο. Αποδείχθηκε ξανά στο πρώτο μόλις εφιαλτικό δίμηνο της νέας θητείας. Η συνέχειά της θα εξαρτηθεί από έναν και μόνο παράγοντα. Από τη στάση, τη θέση και την πολιτική προοπτική του κινήματος. Από τη δυνατότητα του λαού να παρέμβει στις τραγικές εξελίξεις.

Να βάλουμε φρένο
Να παλέψουμε για την ανατροπή της
Μπορούμε!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search