• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

October 08, 2024 101

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί να παρθούν τώρα πίσω οι διώξεις των τριών (μέχρι στιγμής) εκπαιδευτικών στον Πειραιά που απειλούνται άμεσα με αργία και απόλυση εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης. Να σταματήσουν όλα τα πειθαρχικά και οι διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους που βρίσκονται σε εξέλιξη, στον Πειραιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο εκπαιδευτικοί (Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρης Χαρτζουλάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές σε σχολείο του Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση και τη διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει. Η Χ.Χ. έχει κληθεί από το πειθαρχικό της ΠΔΕ για «ακρόαση» και κινδυνεύει να τεθεί σε αργία μέχρι να γίνει το κανονικό πειθαρχικό. Για τον Δ.Χ. αναμένεται αντίστοιχη κίνηση, με το ενδεχόμενο απόλυσης, καθότι αναπληρωτής. Κλήση σε Ακρόαση έχει λάβει και εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας (ο οποίος μάλιστα μόλις συνταξιοδοτήθηκε) με το ερώτημα της αργίας  . Αυτό ανοίγει την πόρτα για την επιτάχυνση όλων των υπόλοιπων πειθαρχικών στον Πειραιά, με στόχο τη θέση σε αργία συνδικαλιστών και σκοπό την τρομοκράτηση ολόκληρου του κλάδου. Δεκάδες άλλωστε είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Αυτοί που χτυπούν το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αυτοί που αναγκάζουν τα παιδιά να στοιβάζονται στις τάξεις και να μετακινούνται χιλιόμετρα από το σπίτι τους, αυτοί που θέλουν να τα αποθαρρύνουν από το σχολείο και τις σπουδές ώστε να γίνουν υλικό προς εκμετάλλευση «μια ώρα αρχύτερα», αυτοί είναι που θέλουν να διώξουν από τα σχολεία τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Δεν θα τους περάσει!

Οποιοσδήποτε κλάδος αγωνίζεται και διεκδικεί βρίσκεται αντιμέτωπος με την αστυνομία, τις διώξεις, τις απολύσεις. Η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης πάει μαζί με την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Η επίθεση στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα πάει μαζί με την επίθεση στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τη δυνατότητα των εργαζομένων να αποφασίζουν συλλογικά και να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων τους. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα, την απεργία και τη διαμαρτυρία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search