• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 10/10, στη 1.30μμ ΣΤΗ ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

October 09, 2024 181

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ     

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ 

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ                                                      

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συναδέλφους του ΣΕΠΕ Φωκίδας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 10/10, στη 1.30μμ ΣΤΗ ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                                

Για να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών! Για να επιδώσουμε στη ΔΔΕ τις αιτήσεις αυτοδίκαιης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων  συναδέλφων μας!

Ως ΕΛΜΕ Φωκίδας καταδικάζουμε την ανυπόστατη και παράνομη ενέργεια της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, που, σαν λαγός του Υπουργείου, επιχειρεί να εκφοβίσει στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς παραπέμποντας στο πειθαρχικό νεοδιόριστους συναδέλφους που συμμετέχουν κάθε φορά στην νόμιμα κηρυγμένη απεργία αποχή από τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ μετά από συλλογικές αποφάσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, που με αυτή παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών που προωθείται μέσω της αξιολόγηση!

Η παραπομπή αυτή είναι πράξη ευθέως αντισυνταγματική, αντίθετη ακόμα και με στοιχειώδεις συνδικαλιστές κατακτήσεις, όπως το δικαίωμα της απεργίας που κατοχυρώνεται και στο Σύνταγμα. Η κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο επιχειρεί να μετατρέψει σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή σε απεργία. 

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ βλέποντας πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται αλλά συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση της δημόσιας παιδείας απαντά με την κλιμάκωση της τρομοκρατίας. Οι διώξεις αυτές είναι συνέχεια των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών. Αλλά κυρίως, η παραπομπή έρχεται μετά το «χαστούκι» του διοικητικού εφετείου που γκρεμίζει τον εκβιασμό του υπουργείου και που αποφάσισε πως με το κλείσιμο τις διετίας οι νεοδιόριστοι πρέπει να μονιμοποιούνται καταρρίπτοντας τον εκβιασμό σύνδεσης της μονιμοποίησης με την αξιολόγηση. 

Αυτοί που απεργάζονται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, με τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η αξιολόγηση είναι για το καλό μας.  Απέναντι στον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό και τις απειλές τους αντιτάσσουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας την ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής – ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη.                                      

 Η  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ! ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ – ΝΙΚΑ! 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search