• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο στόχαστρο οι εκπαιδευτικοί – Να σταματήσει η δίωξη των αγωνιστών συναδέλφων: Γ Καββαδία, Χ. Χοτζόγλου και Δ. Χαρτζουλάκη

October 13, 2024 38

Αρετή Σπαχή*

Η κυβέρνηση τη Ν.Δ. – σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επίδειξης σιδερένιας πυγμής έναντι των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική – απειλεί συναδέλφους συνδικαλιστές στην ΕΛΜΕ Πειραιά με το πρωτόγνωρο, μεταπολιτευτικά, μέτρο της “δυνητικής αργίας” (!), ουσιαστικά δηλαδή της απόλυσης, λόγω της συμμετοχής τους στον αγώνα ενάντια στην επιβολή του αντιλαϊκού μέτρου της Ατομικής Αξιολόγησης, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει τον στόχο της κοινωνικής καταστολής, αίρει και αυτή ακόμη τη δική της “νομιμότητα”, αφού καλεί σε απολογία στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Αττικής τον συνάδελφο Γ. Καββαδία, που είναι συνταξιούχος (!), δείχνοντας έτσι, με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, τη σταθερή στόχευσή της έναντι μαχητικών συνδικαλιστών που μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας τους αγωνίστηκαν ανυποχώρητα ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συναδέλφων νεοδιόριστων, χωρίς αξιολόγηση, μετά την παρέλευση της δίχρονης δόκιμης θητείας τους, όπως έχει κατοχυρωθεί και θεσμικά από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Στην ίδια βάση, η κυβέρνηση καταδιώκει και τη συναδέλφισσα Χ. Χοτζόγλου, εν ενεργεία εκπαιδευτικό στην ΕΛΜΕ Πειραιά, επειδή αντιστάθηκε, μαζί με τους μαθητές, στην επιβολή της αξιολόγησης σε νεοδιόριστο συνάδελφο, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ. Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, διώκεται και ο συνάδελφος αναπληρωτής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Δ. Χαρτζουλάκης, επειδή συμμετείχε στον συλλογικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, υλοποιώντας και αυτός τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ).

Πρόκειται για “μαύρα” μέτρα εκφοβισμού, τρομοκράτησης και καταστολής, για μια πολιτική επικίνδυνης εκτράχυνσης σε βάρος όχι μόνο του εκπαιδευτικού, αλλά συνολικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος, που σηματοδοτεί την επιδίωξη της ακύρωσης των βασικότερων και συνταγματικά θεμελιωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συγχρόνως, αναδεικνύει τη στόχευση της κυβέρνησης για επιβολή “σιγής νεκροταφείου” στον χώρο της χειμαζόμενης εκπαίδευσης, που πλήττεται τόσο από τα μέτρα των δραματικών περικοπών, των συγχωνεύσεων και της αδιοριστίας, όσο και από εκείνα της αξιολόγησης και της συνακόλουθης άρσης της μονιμότητας, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και της σύνδεσής τους με τους ανταγωνιστικούς νόμους της αγοράς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. – που πρωτοστατεί στην ενίσχυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ ενάντια στον μαρτυρικό παλαιστινιακό λαό, τον λιβανέζικο και ουκρανικό, η κυβέρνηση που αφαιμάσσει τα λαϊκά στρώματα με την άγρια πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης – στρέφει παράλληλα τα “πυρά” της σε κάθε φωνή δίκαιης διαμαρτυρίας και αντίστασης, συνδέοντας σε ένα νήμα την ένταξή της στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε., τα μέτρα της φτώχειας και της ανεργίας και την πολιτική της συνδικαλιστικής φίμωσης.

Απέναντι σε αυτή τη “μαύρη”, αντιδραστική, κατασταλτική πολιτική, τα σωματεία έχουν το συνδικαλιστικό, πολιτικό και συλλογικό χρέος να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ, να αναδείξουν και να καταδικάσουν τις διώξεις, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ενημέρωση της βάσης τους και της κοινωνίας. Οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προασπιστούν τους διωκόμενους συναδέλφους, διεκδικώντας την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Ωστόσο, αυτές τις θεμελιώδεις συνδικαλιστικές, δημοκρατικές αρχές ΔΕΝ τηρεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η οποία όχι μόνο δεν προτάσσει το ζήτημα της καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής της καταστολής, αλλά αντιθέτως υποβαθμίζει επικίνδυνα το θέμα, παραπέμποντάς το στις… καλένδες, ή τηρεί στάση σιωπής (!). Ειδικότερα, ενώ στη Γ.Σ. της ΟΛΜΕ (που πραξικοπηματικά έληξε με ευθύνη των ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ- ΠΕΚ) ψηφίστηκε, τουλάχιστον, η πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά για κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις την περασμένη Τετάρτη και στις 23/10 και ενώ έπρεπε να είχε συγκληθεί το τακτικό Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στην ημερήσια διάταξη του οποίου είχαμε καταθέσει ως “Αγωνιστική Παρέμβαση” πρόταση για συνέντευξη Τύπου και κινητοποίηση και στο Ηράκλειο ενάντια στις διώξεις, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία τήρησε μια παρελκυστική τακτική, για να ανασταλεί οποιαδήποτε αγωνιστική δράση.

Συγκεκριμένα, με ευθύνη της “Εκπαιδευτικής Προοπτικής/ΣΥΝΕΚ”, που κατέχει την προεδρία της ΕΛΜΕ, ακυρώθηκε (!) το τακτικό Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης οποιουδήποτε αγώνα στο Ηράκλειο την περασμένη Τετάρτη που κινητοποιήθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα.

Επίσης, η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ – από τη θέση της αντιπροεδρίας – όχι μόνο συμφώνησε με την ακύρωση του Δ.Σ., αλλά επιπλέον δεν τοποθετήθηκε καθόλου στο ζήτημα της καταστολής, επιλέγοντας τη θέση της… σιωπής, μπροστά σε τέτοιο κύμα διώξεων…

Είναι προφανές ότι οι παρατάξεις που πραξικοπηματικά επέβαλαν τις “αποφάσεις” τους για την “καλή” αξιολόγηση στο 20ό συνέδριο της ΟΛΜΕ, αυτές που πραξικοπηματικά ΔΕΝ επέτρεψαν να καταγραφεί το πλειοψηφικό ΟΧΙ του κλάδου σε κάθε μορφής αξιολόγηση στο πρόσφατο 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι ίδιες παρατάξεις που πάλι με πραξικοπηματικό τρόπο διέκοψαν τις διαδικασίες της Γ.Σ. των προέδρων (5/10), για να μη βγουν αποφάσεις αγωνιστικές, θα συνεχίσουν να βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική με κάθε τρόπο.

Καταδικάζουμε τη στάση της κωλυσιεργίας, της σιωπής και της αποχής από τους αγώνες που τηρεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους και ζητούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι – εκτός από την απόφαση της ΟΛΜΕ ενάντια στην Ατομική Αξιολόγηση – στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου ισχύει και η απόφαση ενάντια στην αξιολόγηση και στα άλλα δύο επίπεδα: μέντορες-συντονιστές και αυτο-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε μαζική και ανυποχώρητη ενωτική πάλη, που είναι ο μόνος δρόμος για την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας.

* Η Αρετή Σπαχή είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος της “Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών”

πηγή: neakriti.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search