• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τα τηλεδικαστήρια και η απόκρυψη της πραγματικότητας για το περιστατικό στο σχολείο της Νίκαιας

October 15, 2024 3

«Η ανθρωποφαγία που κυριαρχεί στο διαδίκτυο και η «δολοφονία» χαρακτήρων, μας έβρισκε, μας βρίσκει και θα μας βρίσκει απέναντι», τονίζουν

Ο ΣΕΠΕ Νίκαιας-Πειραιά, κάνει λόγο για καλλιεργούμενη απαξίωση των εκπαιδευτικών, κυρίως από την Πολιτεία, μέσω της σκληρής αντιπαράθεσης για τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που επιβάλλει αλλά και με τη μετακύλιση δικών της ευθυνών για όλες τις δυσλειτουργίες της εκπαίδευσης, ενώ τονίζει:

«Στήθηκαν τηλεδικαστήρια από τα γνωστά πρωινάδικα, από γνωστούς «αστέρες» της «δημοσιογραφίας» με αποκλειστικό σκοπό να κάνουν τους εκπαιδευτικούς βορά στη «διψασμένη για αίμα» ελληνική κοινωνία, χωρίς κανείς από όλους αυτούς να ενδιαφέρεται για τα πραγματικά περιστατικά, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τη διατάραξη του σχολικού κλίματος και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για το εκπαιδευτικό έργο που παράγει η σχολική μονάδα, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται και για το κοινωνικό έργο που παράγει το σχολείο στηρίζοντας ποικιλοτρόπως οικογένειες που το έχουν ανάγκηΚανείς δεν ενδιαφέρθηκε (παρότι έφτασαν εκεί κάμερες) ούτε για την κτηριακή υποδομή και τις λοιπές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος, ούτε για το γεγονός ότι συλλειτουργούν Δημοτικό και 3 Νηπιαγωγεία (100 περίπου προνήπια - νήπια) στις ίδιες αίθουσες, στον ίδιο αύλειο χώρο, ούτε για τις ελλείψεις σε βασικά υλικά λόγω της οικονομικής ασφυξίας από την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών. Όλα και όλοι αυτοί στον βωμό να βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και να εισπράξουν «χτυπήματα» και διαφημίσεις από βαρύγδουπους τίτλους!»

Αναλυτικά  η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Νίκαιας-Πειραιά

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που διώκονται!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι η - εδώ και χρόνια - καλλιεργούμενη απαξίωση των εκπαιδευτικών, κυρίως από την Πολιτεία, μέσω της σκληρής αντιπαράθεσης για τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που επιβάλλει αλλά και με τη μετακύλιση δικών της ευθυνών για όλες τις δυσλειτουργίες της εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ενθάρρυνσης του φαινομένου των επιθέσεων και πάσης φύσεως καταγγελιών - μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού που γιγαντώνονται σε περιόδους παρατεταμένων οικονομικών κρίσεων, όπως αυτή που επί σειρά ετών βιώνουμε, τότε θα καταλάβουμε ότι οι εκπαιδευτικοί καθίστανται ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Το τελευταίο περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της πόλης μας με τη μήνυση που υποβλήθηκε από γονέα κατά παντός υπευθύνου και ο κανιβαλισμός που αναπτύχθηκε απέναντι στους εκπαιδευτικούς από εκπαιδευτικά sites, κάποιες ιστοσελίδες και μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, αλλά και η στάση φορέων της Πόλης μας που λόγω της θεσμικής τους θέσης όφειλαν να είναι προσεκτικότεροι (με αυτούς θα ασχοληθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα), επιτείνουν το μέγεθος της απαξίωσης του ελληνικού Δημόσιου Σχολείου.

Στήθηκαν τηλεδικαστήρια από τα γνωστά πρωινάδικα, από γνωστούς «αστέρες» της «δημοσιογραφίας» με αποκλειστικό σκοπό να κάνουν τους εκπαιδευτικούς βορά στη «διψασμένη για αίμα» ελληνική κοινωνία, χωρίς κανείς από όλους αυτούς να ενδιαφέρεται για τα πραγματικά περιστατικά, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τη διατάραξη του σχολικού κλίματος και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για το εκπαιδευτικό έργο που παράγει η σχολική μονάδα, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται και για το κοινωνικό έργο που παράγει το σχολείο στηρίζοντας ποικιλοτρόπως οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε (παρότι έφτασαν εκεί κάμερες) ούτε για την κτηριακή υποδομή και τις λοιπές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος, ούτε για το γεγονός ότι συλλειτουργούν Δημοτικό και 3 Νηπιαγωγεία (100 περίπου προνήπια - νήπια) στις ίδιες αίθουσες, στον ίδιο αύλειο χώρο, ούτε για τις ελλείψεις σε βασικά υλικά λόγω της οικονομικής ασφυξίας από την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών. Όλα και όλοι αυτοί στον βωμό να βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και να εισπράξουν «χτυπήματα» και διαφημίσεις από βαρύγδουπους τίτλους!

Λέχθηκαν και ακούστηκαν φρικαλέα ψεύδη, όπως ότι γίνεται προσπάθεια κουκουλώματος από τους εκπαιδευτικούς! Αλήθεια, αφού γνωρίζουν ότι η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, ποιον κατηγορούν για κουκούλωμα; Την Αστυνομία που συνέλαβε τους εκπαιδευτικούς, τον Εισαγγελέα, που με εντολή του, μετά τις καταθέσεις των εκπαιδευτικών και τη μελέτη της δικογραφίας, έκρινε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοι, τον Ανακριτή, ποιον άραγε; Εκτός κι αν θεωρούν κουκούλωμα το γεγονός ότι ακόμα έχουν το δικαίωμα οι εκπαιδευτικοί να καταθέτουν την άποψή τους και να υπερασπίζονται την αλήθεια, όπως τη βιώνουν οι ίδιοι μέσα στις σχολικές μονάδες! Μόνο ντροπή και όνειδος σε όλους αυτούς!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συλλόγου μας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στη σχολική μονάδα και τους συναδέλφους που διώκονται. Μαζί πήγαμε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) στο Αστυνομικό Τμήμα, εκεί παραμείναμε (στον προθάλαμο) όσο διαρκούσαν οι καταθέσεις των συναδέλφων, εκεί συμπαρασταθήκαμε και στους γονείς των μαθητών - τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία και κλήθηκαν από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές - εκεί συμπαρασταθήκαμε και σε γονέα που σχεδόν κατέρρευσε βλέποντας την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται άδικα (όπως ο ίδιος δήλωσε) οι εκπαιδευτικοί των παιδιών τους και μαζί με τους συναδέλφους αποχωρήσαμε αργά το απόγευμα από το Αστυνομικό Τμήμα.

Το ΔΣ βρίσκεται και την «επόμενη» ημέρα σε συνεχή επαφή με τη σχολική μονάδα και χαράζουμε από κοινού τα επόμενα βήματα. Ενημερωθήκαμε ότι η σχολική μονάδα διαχειρίστηκε το περιστατικό με άμεση διερεύνησή του την ίδια ημέρα, με σεβασμό στους μαθητές και τους γονείς.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου, κάθε προσπάθεια απαξίωσης και σπίλωσης των εκπαιδευτικών που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες! Η ανθρωποφαγία που κυριαρχεί στο διαδίκτυο και η «δολοφονία» χαρακτήρων, μας έβρισκε, μας βρίσκει και θα μας βρίσκει απέναντι.

Δηλώνουμε, αδιαπραγμάτευτα, ότι στηρίζουμε τους συναδέλφους με κάθε τρόπο (και την προσφυγή σε νομικές ενέργειες, αν χρειαστεί) εναντίον όσων σπιλώνουν άκριτα την υπόληψή μας και την εργασιακή μας υπόσταση. Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, συνδικαλιστικής αρμοδιότητας του Συλλόγου μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συναδέλφους και είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα εμπιστοσύνης που προσπαθούμε να χτίσουμε στα σχολεία μας.

Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους. Τα προβλήματα των σχολείων δε λύνονται με μηνύσεις και επιθέσεις, αλλά με διάλογο, κατανόηση, αμοιβαία εμπιστοσύνη και ενσυναίσθηση μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας αλλά και με θεσμικά μέτρα από την Πολιτεία.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search