• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Τετάρτη 16/10, 2.30μμ, ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης

October 15, 2024 1

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ, ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ\ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ ΔΔΕ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ :

  • ΤΕΤΑΡΤΗ ,16-10, 2.30μμ στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • ΠΕΜΠΤΗ , 17-10:   2.30μμ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

  • ΠΕΜΠΤΗ 17 -10,  11π.μ., στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης  (Φράγκων 2).

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας, 11.00- 14.00  

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ , ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.

ΌΧΙ  ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ\ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ\ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ  ΚΕΝΩΝ- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ! 

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  με βάση την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και σε συντονισμό με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας για  να σταματήσουν ΤΩΡΑ όλες οι διώξεις τη , ενάντια στην τρομοκρατία και τις απειλές για πειθαρχικά , για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, χωρίς αξιολόγηση και την κατάθεση συλλογικών αιτήσεων μονιμοποίησης τους  στις ΔΔΕ, ενάντια στις  περικοπές\ συμπτύξεις\ συγχωνεύσεις  τμημάτων, για  την κάλυψη όλων των κενών ,για  διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Από  το καλοκαίρι το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών δέχονται δριμύτατη επίθεση με  ομοβροντία  μέτρων (μη αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων ,  απειλές και  πειθαρχικά, δημοσιονομικός  κόφτης -  μαζικές περικοπές\ συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων , χιλιάδες ακάλυπτα κενά, νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές του ψηφιακού σχολείου) .Η κυβέρνηση της ΝΔ , υλοποιώντας  με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, βαθαίνει  τη σκληρή αντιεκπαιδευτική πολιτικής της με στόχο την ιδιωτικοποίηση- επιχειρηματικοποίηση  του δημόσιου σχολείου , το βάθεμα της ταξικότητας του, το χτύπημα των εργασιακών μας σχέσεων  και την  πρωτοφανή  στα μεταπολιτευτικά δεδομένα  επίθεση  εναντίον των εκπαιδευτικών και του απεργιακού δικαιώματος σε όλη τη χώρα με διώξεις, πειθαρχικά και  απειλές .

               Οι πρωτοφανείς διώξεις των συναδέλφων στον Πειραιά και η κορύφωση των διώξεων παντού (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αθήνα, Κρήτη, Αχαΐα, κ.ά.)  αποτελούν μία  νέα κατάσταση στην οποία το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με συνεχείς κινητοποιήσεις και απεργιακές δράσεις

Την ίδια στιγμή,  οι  ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής  Θες\νίκης  και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ δεν παίρνουν θέση στο αίτημα  του κλάδου για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Στις παραστάσεις των ΕΛΜΕ στις ΔΔΕ Θες\νίκης, ,  Τετάρτη, 16-10  και Πέμπτη , 17-10,  η Διοίκηση και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ οφείλουν να παρευρίσκονται και να απαντήσουν γιατί δεν προχωρούν στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων, όπως έχει ζητηθεί από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ. Η δε ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και το ΠΥΣΔΕ, όφειλαν να είχαν προχωρήσει στη συνάντηση που ζητήθηκε από τις ΕΛΜΕ για να τοποθετηθούν  σχετικά με τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων. Απαιτούμε από τη διοίκηση και το ΠΥΣΔΕ να προχωρήσουν στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων. Όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να παρευρεθούν και να πάρουν θέση στις ατομικές και ομαδικές αιτήσεις των συναδέλφων νεοδιόριστων για τη μονιμοποίησή τους, χωρίς καμία αξιολόγηση.

Στον αγώνα μας για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων σημαντική είναι η μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση των ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ, την  Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 11π.μ., στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης,  για την εκδίκαση προσφυγής νεοδιορίστων για τη μονιμοποίηση τους χωρίς αξιολόγηση .

 

Ένα μήνα μετά την έναρξη μαθημάτων, εκπαιδευτικοί και μαθητές βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες στη μαθησιακή διαδικασία που έχουν επιφέρει οι συμπτύξεις\ περικοπές\ συγχωνεύσεις  με τα  υπερπληθή τμήματα, η  μη έγκριση όλων  ολιγομελών σε ΕΠΑΛ -ΓΕΛ και η συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση των  μεγάλων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών και στην Β φάση (8.763 πανελλαδικά, 281 στη Θεσσαλονίκη), δεν επαρκούν να καλύψουν όλα τα κενά στα σχολεία σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλονίκη ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες . Οι δε ΔΔΕ  και τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση «ΠΥΣΔΕ προχωρούν σε τοποθετήσεις παραβιάζοντας εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών : οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών γίνονται εντελώς στο σκοτάδι, μέσω ΟΠΣΥΔ και με καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, με προεπιλογή των κενών σε κάθε ειδικότητα από τους ΔΔΕ, με σπάσιμο των κενών πάνω από 12 ώρες και διαμοιρασμό τους , αναγκάζοντας  τους αναπληρωτές για να καλύψουν ωράριο να πηγαίνουν σε 4 και 5 σχολεία!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία, Δημήτρη Χαρτζουλάκη. Να σταματήσει η διοικητική δίωξη των 7 μελών της Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για την συνδικαλιστική τους δράση, τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή και σε απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους (Πειραιά, Θεσ/νίκη, Αθήνα, Κρήτη, Αχαΐα, κ.ά.)   Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένα περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη συνδικαλιστική δράση

  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ(’20, ’21, ’22), χωρίς αξιολόγηση. Να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΔΕ, να κάνουν δεκτές τις αιτήσεις των νεοδιόριστων και να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους
  • ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα. Απεργία- Αποχή.  Κατάργηση των νόμων ν. 4823/2021 και 4692/20 για αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο!
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση, αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά.
  • Να εγκριθούν τώρα τα ολιγομελή τμήματα  που εκκρεμούν.
  • Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων και τα υπερπληθή τμήματα.20 μαθητές στο τμήμα, 15 σε Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια
  • Κριτήρια διαφάνειας και ισοτιμίας σε όλες τις τοποθετήσεις.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, τις δράσεις των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ


 Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης        

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 Συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Τετάρτη 16/10, 2.30μμ, ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης (στάσεις εργασίας μονόωρες, δίωρες)

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 7 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ

ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Χ. ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ, Δ. ΧΑΡΖΟΥΛΑΚΗ, Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  

  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

             Με μια εξωφρενική, τρομοκρατική ενέργεια, που ξεπερνάει κάθε όριο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, καλεί την συνάδελφο Χ. Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ακρόαση στις 23/10, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί ή όχι σε δυνητική αργία!

Το “έγκλημά” της ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με την πραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Με αστήριχτες κατηγορίες, επιχειρούν να επιβάλλουν μια εξοντωτική ποινή πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση.

Για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο συνάδελφος Δ. Χαρζουλάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και αναπληρωτής και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον.  Σε ακρόαση κάλεσαν στις 23/10 και τον Γιώργο Καββαδία, ο οποίος είχε στοχοποιηθεί πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα για την αγωνιστική του στάση και την αρθρογραφία του, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί!

Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και  πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θέλουν ούτε να μιλάμε, γυρίζοντας την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στα πιο μαύρα χρόνια!

Η ΔΙΔΕ Πειραιά σημείωσε τα τελευταία χρόνια ρεκόρ διώξεων:  διώξεις, πειθαρχικές και ποινικές, για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA,   για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις απαγορεύσεις (χουντικής έμπνευσης)  στην πανδημία.  Ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών για  κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και  στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή τη μήνυση, που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά, διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.  Πειθαρχικές διώξεις για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής» με αφορμή δημόσια (!) κριτική στις πολιτικές του υπουργείου, ΕΔΕ για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεις που έχουν στηθεί εδώ και 4 χρόνια σε εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, για έκφραση άποψης για ζητήματα του σχολείου, για συμμετοχή  στην απεργία-αποχή, για υπεράσπιση   αποφάσεων του συλλόγου διδασκόντων και του σωματείου, για συνδικαλιστική,  κοινωνική και πολιτική δράση. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αντί να λύσουν έστω και ένα από τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους, από το καλοκαίρι εντείνουν τις απειλές, την τρομοκρατία και τις διώξεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται το δικαίωμα της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Όσο δυσκολεύονται να πείσουν για την πολιτική τους, τόσο εντείνουν τις αυθαιρεσίες και τον εκφοβισμό. Αυτό συμβαίνει με τις πειθαρχικές διώξεις κατά των “νεοδιόριστων”, αλλά και παλιότερων συναδέλφων και στελεχών εκπαίδευσης που συμμετέχουν στην απεργία αποχή κατά της αξιολόγησης και ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής σε αναγνωρισμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης. Προκειμένου να επιβάλουν την αξιολόγηση, κορυφώνουν μία   πρωτόγνωρη στα μεταπολιτευτικά δεδομένα  επίθεση  εναντίον των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

 Οι πρωτοφανείς διώξεις των συναδέλφων στον Πειραιά και η κορύφωση των διώξεων παντού (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αθήνα, Κρήτη, Αχαΐα, κ.ά.)  αποτελούν μία  νέα κατάσταση στην οποία το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με συνεχείς κινητοποιήσεις. Στη Θεσσαλονίκη και στην Ημαθία, κ.ά., οι διοικητικές διώξεις τέθηκαν στο αρχείο, αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και της αλληλεγγύης του κλάδου.

Πριν λίγες μέρες 7 εκπαιδευτικοί από το ίδιο σχολείο, μεταξύ τους και ο γραμματέας της Δ ΕΛΜΕ-Θ, κλήθηκαν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις στη διευθύντρια εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νίκης, μετά από “ενημέρωση” του διευθυντή του σχολείου για τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή για μέντορες, συντονιστές  του σωματείου. 

Τα γεγονότα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από την με κάθε τρόπο εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλουν δια της τρομοκρατίας την διαβόητη αξιολόγηση. Παράλληλα με τις απανωτές προσφυγές να βγει παράνομη η απεργία – αποχή, η “αναβάθμιση” και η επέκταση των  διώξεων δείχνουν την ενόχληση της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη αντίσταση του κλάδου στη διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για... «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένα περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη συνδικαλιστική δράση. Το μαζικό κίνημα και οι αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν! Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ. Γιατί, με τον αγώνα μας, δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο.  Αυτοί, άλλωστε είναι και οι τελικοί στόχοι της αξιολόγησης, αλλά και της βιομηχανίας διώξεων.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών, τους στηρίζουμε έμπρακτα με την αλληλεγγύη μας. Απευθυνόμαστε και ενημερώνουμε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς  φορείς για τις διώξεις στον κλάδο μας, ζητούμε την συμπαράσταση των συναδέλφων και την έκφραση αλληλεγγύης άλλων κλάδων και εργαζομένων.

  • Να σταματήσει η διοικητική δίωξη των 7 μελών της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης
  • Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία, Δημήτρη Χαρτζουλάκη.
  • Κάτω τα χέρια από τα μέλη του σωματείου.
  • Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, την απεργία, την απεργία-αποχή.
  • Να ανακληθούν όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση.  

Καλούμε σε συγκέντρωση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ την Τετάρτη 16/10 στις 2.30μμ στη ΔΔΕ Β/θμιας Αν. Θες/νίκης με στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες) για να σταματήσουν οι διώξεις στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κρήτη κ.ά., για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, για τους αναπληρωτές και το δημόσιο σχολείο.

                                                                         Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                  Σοφία Στεφανίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search