• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί – Διευθυντές σχολείων όμηροι το καλοκαίρι για τη διανομή των βιβλίων – Καταστρατήγηση της θερινής άδειας

June 25, 2021 561
Καταστρατηγείται η θερινή άδεια των εκπαιδευτικών

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η παράδοση των βιβλίων της νέας χρονιάς στα σχολεία γινόταν τις μέρες του καλοκαιριού που τα σχολεία ήταν ανοιχτά στη βάση της θερινής τους υπηρεσίας. Όπως είναι γνωστό και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι ανοιχτά μια καθορισμένη μέρα την εβδομάδα (διαφορετική για κάθε περιοχή) για να μπορούν να εξυπηρετούν επείγουσες ανάγκες των πολιτών.

Η παράδοση των βιβλίων της νέας χρονιάς όταν δεν γινόταν μέσα στον Ιούνιο που τα σχολεία είναι κάθε μέρα ανοιχτά γινόταν τις καθορισμένες μέρες της καλοκαιρινής εφημερίας σε κάθε περιοχή.

 

Φέτος η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ που ήρθε στα σχολεία για την διανομή των βιβλίων ζητάει από τους διευθυντές σχολείων να είναι σε ετοιμότητα από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου  και όχι σε μέρα εφημερίας του σχολείου.

 

«Διανομή διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-2022
 

 

Σας ενημερώνουμε ότι η διανομή των διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-22 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που βρίσκεται η χώρα μας και προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή, θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του ΙΤΥΕ-Διόφαντος τα στοιχεία επικοινωνίας των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των υπευθύνων των Κέντρων Διανομής, ώστε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, εντός τριών (03) ημερών προ της παράδοσης των διδακτικών βιβλίων, να ορίζεται η ακριβής ημερομηνία παράδοσης (ανεξάρτητα από τις ημέρες εφημερίας).

 

Επειδή δεν είναι πρακτικά εφικτό να καθοριστεί η ώρα της παράδοσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που θα παραλαμβάνουν τα βιβλία την καθορισμένη ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες κατά τις ώρες 8.00-14.00.

Σημειώνεται ότι ο χρόνος διανομής ενδέχεται να παραταθεί και να συνεχιστεί από τη Δευτέρα 23 έως και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.»

Ήδη πολλές ΕΛΜΕ (Πειραιά, ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ κλπ) καταγγέλλουν την καταστρατήγηση της θερινής άδειας από τη μεριά του ΥΠΑΙΘ και σημειώνουν ότι η αποστολή σχολικών βιβλίων μπορεί να γίνει μόνο τις μέρες που τα σχολεία εφημερεύουν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search