• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ ως παράνομη - Επιμένουν στην 3ωρη οι ΕΛΜΕ

June 26, 2021 516


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως προοικονομώντας και την απόφαση της ... ανεξάρτητης, τυφλής και άλλα παρόμοια δικαιοσύνης. Έτσι και με βάση τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη για τον οποί πολλοί αυτόκλητοι υπερασπιστές ισχυρίζονταν ότι δεν αφορά το δημόσιο, αναμένουμε τη σχετική απόφαση. Ουδεμία έκπληξη στη χώρα του "νόμου και της τάξης". 
Στην απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, 11πμ-2μμ, για όσους/ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Πρότυπων Σχολείων αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό», στο πλαίσιο των εργασιών του forum «project2030.gr», που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.
«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Γι' αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη Δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη, δε θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Η κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως
Με κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζήτησε να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ που εξαγγέλθηκε για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της.

 

H ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
«Μόλις χθες το απόγευμα παρακολουθήσαμε άναυδοι την ΟΛΜΕ να καλεί, μέσω ανακοίνωσής της, σε τρίωρη στάση εργασίας «όσους/-ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων», καθώς, όπως αναφέρεται, είναι «γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στον θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους».

Λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων, μετά από μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά εξ αιτίας της πανδημίας και ενώ φέτος σημειώθηκε ρεκόρ αιτήσεων, άνω των 13.200, που αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον μαθητών και οικογενειών για το θεσμό των Προτύπων και των Πειραματικών Σχολείων, είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών!

Προ ημερών, απετράπη δια της δικαστικής οδού την τελευταία στιγμή η παρεμπόδιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και της ομαλής διενέργειάς τους, εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών.

Και χθες, χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να διατεθεί προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας, χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021,
η ΟΛΜΕ προβαίνει σε μία πρωτοφανή κίνηση που υπονομεύει ευθέως χιλιάδες μαθητές - υποψηφίους, προσθέτοντάς τους αβεβαιότητα τόσο για την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων όσο και για το κύρος και το αδιάβλητο της διαδικασίας τους.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους»

Η κατεπείγουσα αγωγή εναντίον της ΑΔΕΔΥ
Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως είχε κινηθεί ανάλογα και εναντίον της ΑΔΕΔΥ στα μέσα Ιουνίου. Συγκεκριμένα ενόψει της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η υπουργός κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για να διασφαλισθεί - στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο - ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δε θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Στη συνέχεια, Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων και τελικώς παρόλη την εξαίρεση το δικαστήριο έκρινε για τις ώρες των εξετάσεων την απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.

ΟΙ ΕΛΜΕ κηρύσσουν 3ωρη

Στο δικόγραφο αναφέρεται η προσφυγή μόνο ενάντια στην ΟΛΜΕ και όχι εναντίων των ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει 3ωρες στάσεις. Άρα οι στάσεις εργασίας των ΕΛΜΕ δεν είναι παράνομες.
Αυτό το γεγονός αξιοποιείται από πολλές ΕΛΜΕ και κηρύσσουν 3ωρες στάσεις εργασίας 
 Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε με την είδηση της στάσης εργασίας αναφέρεται στον τρόπο διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα, όπως τονίζει "ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια. Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις".
Σε ανακοίνωσή τους οι Α’, Β’, Γ’, Ε’ και Ζ’ ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, σημειώνουν τα εξής: «Απίστευτο και όμως αληθινό! Στις 23/06/21 σε εξ αποστάσεως ενημέρωση (τηλεδιάσκεψη) με στελέχη των σχολικών μονάδων της Α΄ Αθήνας, ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας ζήτησε από τους διευθυντές να ορίσει κάθε σχολείο έναν εκπαιδευτικό, προκειμένου να επιτηρήσει τη Δευτέρα 28/06/21 στις εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία (1ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας, 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας) και επειδή δεν προβλέπεται αμοιβή, να δοθεί από τους διευθυντές μια μέρα άδεια!!! Αἰδώς Ἀργεῖοι! Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν, με αυτές τις προϋποθέσεις, να οριστούν ως επιτηρητές για τις εξετάσεις των Προτύπων».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search