• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αλαλούμ και στον Πειραιά με τους αναπληρωτές - Πλαστή εικόνα τα κενά που δόθηκαν - Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 6/9

September 03, 2021 829

 

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το αλαλούμ με τα κενά και τις προσλήψεις των αναπληρωτών σε όλη την Ελλάδα. Διαδικασίες εν κρυπτώ, παραβίαση της σειράς προτεραιότητας, ρουσφέτια και δε συμμαζεύεται. Το ΥΠΑΙΘ κάλεσε τα νόθα ΠΥΣΔΕ μέσα στο καλοκαίρι με κλειστά σχολεία, δίχως να έχουν συνεδριάσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων και χωρίς να αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση στα σχολεία, να συνεδριάσουν και να πραγματοποιήσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές καταστρατηγώντας ακόμα και τα όσα ίσχυαν ως τώρα στις τοποθετήσεις. Την ίδια ώρα οι 11.700 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκαν όχι ως χάρη της κυβέρνησης αλλά λόγω του διαρκή αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος με κεντρικό αίτημα τη σταθερή και μόνιμη εργασία, δεν μπορούν να καλύψουν τα πραγματικά κενά που παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη λόγω του καθεστώτος της δεκαετούς αδιοριστίας. Παράλληλα  κατασκευάζουν  μέσω της συρρίκνωσης  των κενών την  «κανονικότητα» των λιγότερων δυνατών  προσλήψεων αναπληρωτών. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνουν  και οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών, οι  μισές  σε σχέση με περσινές και αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών.

Αυτή η γενικότερη εικόνα αντανακλάται και στον Πειραιά. Χαρακτηριστική η παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΟΠΣΥΔ!
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ , ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ
ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/9 13:30

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά με δύο ανακοινώσεις του (στις 20/8 και στις 26/8) και κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ στις 24/8 προειδοποιούσε για την απαράδεκτη κατάσταση που θα διαμορφωθεί από την εφαρμογή της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι τις 25/8, πριν το άνοιγμα των σχολείων.
Προειδοποιούσε ότι η τοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών μέσω ΟΠΣΥΔ, για πρώτη φορά, αποσκοπεί στην απόκρυψη των πραγματικών κενών, στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και βασικά στο δικαίωμα στην τοποθέτηση με βάση τα πραγματικά κενά και ανάλογα τα μόρια του κάθε συναδέλφου.
Λίγες μέρες μετά, τα γεγονότα μάς δικαιώνουν περίτρανα:
 Τα κενά που δόθηκαν σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιστοιχούν στην πραγματική εικόνα και στις ανάγκες των σχολείων.
 Η σειρά τοποθέτησης παραβιάστηκε κατάφωρα. Οι αιτήσεις έγιναν όλες μαζί σε μία φάση, (υπεράριθμοι, διάθεση ΠΥΣΔΕ, νεοδιόριστοι) και όχι κάθε κατηγορία χωριστά! Οι συνάδελφοι με απόσπαση δεν έχουν τοποθετηθεί, ενώ έγιναν τοποθετήσεις αναπληρωτών συναδέλφων (από το νόμο προηγούνται οι συνάδελφοι με απόσπαση).
 Στους συναδέλφους αναπληρωτές δόθηκαν τόσα κενά, όσα και ο αριθμός των συναδέλφων που προσλήφθηκαν! Και ας υπήρχαν πιθανά και άλλα! Π. χ. σε συνάδελφο ΠΕ 04.02 που προσλήφθηκε στη Β’ Πειραιά (μοναδικός χημικός στη Β’ Πειραιά), δόθηκε η επιλογή ενός μόνο σχολείου (Λύκειο), εφαρμόζοντας τη διάταξη του τελευταίου νόμου που θέτει προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών των ΓΕΛ. Λες και μπορεί να παίζει κάποιος με το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, να αποφασίζει ποια παιδιά θα έχουν εκπαιδευτικό από την αρχή της χρονιάς και ποια θα πρέπει να περιμένουν τις Β’, Γ’ φάσεις κλπ! Συνάδελφος φιλόλογος, που δήλωσε 20 σχολεία, τοποθετήθηκε στην Σαλαμίνα (που δεν είχε δηλώσει). Και άλλα πολλά και μάλιστα χωρίς δυνατότητα ένστασης, ελέγχου της διαδικασίας κλπ…
Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία, εξαφανίζει τα κενά, καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα, με θύμα τελικά και τα ίδια τα παιδιά, από το “αλαλούμ” που θα προκύψει!
Ταυτόχρονα δημιουργούνται αδικίες στους συναδέλφους, που κλήθηκαν να δηλώσουν συγκεκριμένα (πετσοκομμένα) κενά σχολείων και θα βρεθούν πιθανόν μακρύτερα από εκεί που θα μπορούσαν να εργαστούν (γεγονός που θα έχει συνέπειες και στην εκπαιδευτική διαδικασία). Την στιγμή που, ειδικά οι συνάδελφοι αναπληρωτές, βιώνουν για άλλη μια χρονιά τις συνέπειες της ελαστικής εργασίας και ήδη για χρόνια περιδιαβαίνουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι! Είναι ντροπή και αθλιότητα!
Απαιτούμε εδώ και τώρα :
- Μετά άνοιγμα των σχολείων, να δοθούν από τη ΔΙΔΕ στη δημοσιότητα όλα τα πραγματικά κενά.
- Να δοθεί η δυνατότητα αίτησης βελτίωσης για όσους το επιθυμούν, με βάση τα πραγματικά κενά-να τηρηθεί η σειρά τοποθέτησης, με διαφάνεια και έλεγχο
- Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.
- Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών: δωρεάν μεταφορά από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση ενοικίου και θέρμανσης, σίτισης

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/9 13:30

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα νεοδιόριστους και αναπληρωτές, να έρθουν σε επαφή με την ΕΛΜΕ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search