06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Πρόταση απόφασης: Να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο το 13ο Γυμνάσιο Πειραιά
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπερασπιζόμαστε το 13ο Γυμνάσιο Πειραιά – αρνούμαστε την συρρίκνωση και το μελλοντικό του κλείσιμο
Να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο το 13ο Γυμνάσιο Πειραιά
Οι 24 μαθητές που προβλέπονται για την Α’ Γυμνασίου του 13ου Γυμνάσιου Πειραιά, σύμφωνα με την κατανομή που έχει αποφασιστεί, είναι σαφές ότι οδηγούν σε μελλοντικό κλείσιμο το σχολείο.
Αυτή η επιλογή του προαποφασισμένου αργού θανάτου του σχολείου (με τρόπο, μάλιστα, που κανείς επίσημος φορέας να μην χρεωθεί το κλείσιμο αυτό) αποτελεί μια απαράδεκτη επιλογή, που θα οδηγήσει σε έλλειψη γυμνασίου σχολείου σε μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή και σε απώλεια θέσεων συναδέλφων και συναδελφισσών.
Σε μια περίοδο, που η κυβερνητική πολιτική θίγει την ύπαρξη των σχολείων της γειτονιάς, μέσω των πολλών τύπων σχολείων για λίγους (Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια), η απόφαση της διοίκησης να τεθεί σε κίνδυνο η ύπαρξη ενός ακόμα γυμνασίου του Πειραιά, αποτελεί μια απαράδεκτη απόφαση που πρέπει να ανακληθεί. Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα που συνδέεται με την πολιτική κατηγοριοποίησης και συγχωνεύσεων και αφορά όλο και περισσότερα σχολεία του Πειραιά.
Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι αυτή η απόφαση είναι σε εξέλιξη εδώ και μια περίοδο, είτε με βάση το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί το σχολείο και να μεταφερόταν εκεί Πειραματικό Σχολείο, είτε με τις απανωτές γεωγραφικές κατανομές,
- Απαιτούμε από την ΔΔΕ Πειραιά την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση της δύναμης του σχολείου ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση τμήματος.
- Υπερασπιζόμαστε το 13ο Γυμνάσιο Πειραιά – αρνούμαστε την συρρίκνωση και το μελλοντικό του κλείσιμο.
- Κανένα σχολείο να μην κλείσει, κανένα τμήμα λιγότερο στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά και σε κανένα άλλο σχολείο.
- Να αποφασιστεί κινητοποίηση για την υπεράσπιση του σχολείου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...
Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού