• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησαν τη μαζική συγκέντρωση για τα βαρέα και ανθυγιεινά (φωτο)

February 18, 2022 758

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ 

ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ 18/2/22 ΣΤΟ ΓΛΚ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΒΑΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!

Με ματ και χημικά υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Πανεπιστημίου στα πλαίσια της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών ενάντια στο κόψιμο και τη μείωση σε χιλιάδες εργαζόμενους των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Από την αρχή της συγκέντρωσης, με προκλητικό τρόπο τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν στις εργαζόμενες να καταλάβουν την Πανεπιστημίου μπροστά από το Γενικό Λογιστήριο. Με μια μαζική αποφασιστική ενέργεια των εργαζομένων, απώθησαν τα ΜΑΤ και παρά τα χημικά που δέχτηκαν συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο και έκλεισαν την Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια όταν η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ εισήλθε στο κτίριο μετά από σπρωξίματα με τους αστυνομικούς στην είσοδο, για την, κατά τα άλλα, προγραμματισμένη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υφυπουργό Σκυλακάκη η αστυνομία εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά έριξε δακρυγόνα μπροστά στην είσοδο και μέσα στο σώμα της διαδήλωσης πάνω στην Πανεπιστημίου με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν αλλά παρέμειναν στο ευρύτερο χώρο. Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που είχε περάσει μέσα στο κτίριο και ανέμενε τον υφυπουργό για τη συνάντηση ενημερώθηκε για την προκλητική αστυνομική επίθεση που ακολούθησε την είσοδό της. Αμέσως κατήγγειλε την κυβερνητική ευθύνη και την προσωπική ευθύνη του υφυπουργού που έδειξε πως εννοεί το «διάλογο». Η επίθεση της αστυνομίας και η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους τους εργαζόμενους απαντήθηκε και με την άμεση αποχώρηση της ΑΔΕΔΥ.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την τοποθέτηση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Δημόσιο (ΕΔΩ : ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΆΚΗ στις 28/1/22 ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ) Η προκλητική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί με τον ποιο σκληρό τρόπο όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων θέλει να μειώσουν και να καταργήσουν τελικά τα ΒΑΕ εντείνοντας ακόμα περισσότερο τη φτώχεια και τη μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων.

Άλλωστε αυτό κάνουν σε όλους τους εργαζόμενους με το επί δεκαετία πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς σε συνθήκες ακρίβειας και απελευθέρωσης των τιμών σε βασικά είδη διαβίωσης και τα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές, κατοικία κλπ).

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική αυτή των Μνημονίων – του βραχνά του Χρέους και της αξιολόγησης της ΕΕ και των θεσμών, δεν ανατρέπεται με μια στάση εργασίας μόνο για τις ομοσπονδίες που αφορούν τα ΒΑΕ αλλά χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων, συντονισμό των αγώνων των κλάδων και κλιμάκωση του αγώνα ΜΕ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΙΚΉ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΎΘΥΝΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για ξεσηκωμό των εργαζόμενων. Η άμεση γενίκευση του αγώνα με σταθμό την απεργία στην Υγεία στις 23/2 και τα επόμενα αγωνιστικά βήματα με ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ είναι αναγκαία ΤΩΡΑ.

Δυστυχώς η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες δεν προβάλουν κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της κλιμάκωσης στα χέρια τους. Να μην αφήσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδια των περικοπών.

Μαζική η σημερινή συγκέντρωση στο ΓΛΚ – ΜΑΤ και χημικά στους συγκεντρωμένους

Μαζική η σημερινή συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Με ΜΑΤ και χημικά αντιμετώπισε η Κυβέρνηση τους συγκεντρωμένους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση των δυνάμενων καταστολής με χημικά στη σημερινή μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων 16 ομοσπονδιών, που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η επίθεση που εκδηλώθηκε τόσο στην έναρξη της συγκέντρωσης, όσο και κατά τη διάρκεια που η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ανέβαινε στο γραφείο του
κ. Σκυλακάκη, ανάγκασε τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας να καταγγείλουν τη στάση της Κυβέρνησης και να αποχωρήσουν από τη συνάντηση.

Οι συγκεντρωμένοι ομόθυμα εξέφρασαν τη βούλησή τους για την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής και ζήτησαν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,
Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,
Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),
Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search