• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη στα Γιάννενα για ανεξόφλητο ποσό 149 ευρώ! – Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου

June 06, 2022 822

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα άφησαν άνεργη η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ για ανεξόφλητο ποσό 149 ευρώ... Το γεγονός γνωστοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο οποίο κατέφυγε η άνεργη για να ζητήσει στήριξη. Στη φωτογραφία το χαρτί που βρήκε μετά την διακοπή του ρεύματος!

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα άφησαν άνεργη η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ για ανεξόφλητο ποσό 149 ευρώ. Το γεγονός γνωστοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο οποίο κατέφυγε η άνεργη για να ζητήσει στήριξη. Στη φωτογραφία το χαρτί που βρήκε μετά την διακοπή του ρεύματος!

«Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς, διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες», απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τονίζει πως «ακόμη μια άνεργη μισθωτός απευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για να καταγγείλει τη διακοπή της παροχής ρεύματος στο σπίτι της από τον ΔΕΔΔΗΕ την Παρασκευή 3/6 για λογαριασμού κοινωνικού τιμολογίου (Γ1 κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ Β) προς τη ΔΕΗ αξίας 152 ευρώ που ενσωματώνει προηγούμενο ανεξόφλητο ποσό αξίας 149 ευρώ!!! 

 

Η έκδοση του λογαριασμού πραγματοποιήθηκε 2/6/2022 και η άνεργη καλείται να τον εξοφλήσει μέχρι τις 14/7/2022. Η διακοπή του ρεύματος πραγματοποιήθηκε ημέρα Παρασκευή για να τιμωρηθεί η άνεργη μένοντας όλο το Σαββατοκύριακο χωρίς ρεύμα και χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας και διακανονισμού με τη ΔΕΗ».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή αναφέρει τα εξής:

«Αποτελεί πρόκληση από τη μία ο πακτωλός επιδοτήσεων από την κυβέρνηση προς τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους και από την άλλη οι χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε ανέργους και φτωχές λαϊκές οικογένειες ακόμη και με ελάχιστη κατανάλωση. Όλα αυτά, την ώρα πού βρίσκεται σε εξέλιξη το κυβερνητικό παραλήρημα περί δήθεν στήριξης των πιο ευάλωτων τμημάτων της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση που η ίδια προωθεί με την υλοποίηση της πολιτικής της “απελευθέρωσης της ενέργειας” της “απολιγνιτοποίησης”, του “χρηματιστηρίου ρύπων” και της “πράσινης μετάβασης”.

Το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι μοναδικό, είναι όμως χαρακτηριστικό για το μίσος των κυβερνήσεων και των ενεργειακών ομίλων απέναντι στις λαϊκές οικογένειες, πάνω στις πλάτες των οποίων χτίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και την τεράστια κερδοφορία στον κλάδο της ενέργειας. 

Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, να βγάλουν συμπεράσματα. Η αναμονή των όποιων κυβερνητικών μέτρων για την «ανακούφιση» του λαού από τη μια καλλιεργεί τη λογική πόσα θα χάσουμε και από την άλλη μας γυρίζει κυριολεκτικά δεκαετίες πίσω, στο “σκοτάδι”, παρά την ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Σήμερα μονόδρομος είναι η οργάνωση και η συλλογική διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία για να αποσπάσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων στην efood την Cosco, την οικοδομή και σε σειρά άλλους χώρους το αποδεικνύουν.

 

Απαιτούμε:

-Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς, διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

-Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο, βενζίνη, και φυσικό αέριο.

-Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης του λιγνίτη κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων».

Πηγή: 902.gr
Αναδημοσίευση από imerodromos.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search