• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΠΕΝΕΝ: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες για τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις

August 12, 2022 510

 

 

Τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει όλα τα περιστατικά επαναπροώθησης μεταναστών και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δίνουν τις εντολές και σε όλους όσους εμπλέκονται με χρήση παράνομης βίας ζητά με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

«Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «AEGEAN BOAT REPORT» σε αυτή αναφέρεται πως τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί από τις Τουρκικές αρχές ύστερα από την βίαιη επαναπροώθηση 27 προσφύγων από 10 άντρες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

 

Μια μαρτυρία από τα 27 άτομα αναφέρει ότι το ελληνικό λιμενικό τους είχε περάσει σε ορισμένους και χειροπέδες και έτσι τους πέταξαν στην θάλασσα!!!

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Αυγούστου 2022, 10 μίλια από τις ακτές της Χίου!

Η οργάνωση ζητάει να γίνει έρευνα και η απάντηση θα δοθεί από τους 21 που οδηγήθηκαν στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά της Χίου.

Εάν οι μαρτυρίες των επιζώντων είναι βάσιμες, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι στην επιχείρηση που στήθηκε δεν έχουμε απλά κάποιες βίαιες επαναπροωθήσεις αλλά απροκάλυπτα απόπειρες ανθρωποκτονίας!

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά η εγκληματική πολιτική των επαναπροωθήσεων με βάση την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας.

Για το πλήθος των καταγγελιών που αφορούν τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ελληνική Ακτοφυλακή είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δίνουν τις εντολές και σε όλους όσους εμπλέκονται με χρήση παράνομης βίας.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην Frontex και στην κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν τους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων σαν ανθρώπους κατώτερης κατηγορίας και εργαλειοποιούνται και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Ζητούμε την κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας, το σταμάτημα των δολοφονικών επαναπροωθήσεων, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά.

Απαιτούμε το κλείσιμο των αναχρονιστικών υπερδομών– φυλακών που διαβιούν (πρόσφυγες – μετανάστες) κάτω από άθλιες συνθήκες και να εξασφαλιστεί σε όλους το δικαίωμα στην στέγαση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στην εργασία!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search