• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τα πολύνεκρα ναυάγια στην Ελλάδα είναι πολλά και οι ψυχές αθώες

June 14, 2023 709
 
Έξι ναυάγια μέσα στο 2023, πολλοί νεκροί και ο θρήνος γιγαντώνεται.
 

Νέο ναυάγιο στην Ελλάδα με μετανάστες-πρόσφυγες, νέα τραγωδία στα νερά μας, που όπως διαπιστώνεται έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για πολλούς ανθρώπους. Δυστυχία και πικρία για ακόμα μια φορά.

Σήμερα λοιπόν, αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε, την ώρα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στα διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, φτάνοντας τους 78, ενώ ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος παραμένει αδιευκρίνιστος.

 

Ως πότε θα θρηνούμε μεγάλους και παιδιά; Ως πότε οι θάλασσες μας θα γίνονται ο τάφος αθώων ανθρώπων;

Το 2023 μετρά μόλις 5,5 μήνες και δυστυχώς τα νέα είναι τραγικά για τις ανθρώπινες ψυχές, που βρήκαν τραγικό θάνατο στις θάλασσες της Ελλάδας. Δεν είναι ένα ακόμα αφιέρωμα, δεν είναι μια ακόμη στατιστική έρευνα, είναι οι νεκροί και είναι πολλοί για 5,5 μήνες. Δεν είναι με χρονολογική σειρά, συγχωρέστε με. Άλλωστε, αυτό έχει σημασία;

Ναυάγιο στη Λέσβο – 7 Φεβρουαρίου 2023

27 μετανάστες διασώθηκαν μετά το ναυάγιο πλοιαρίου στην περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά του νησιού της Λέσβου. 18 άντρες, 4 γυναίκες και 3 ανήλικα παιδιά. Οι εθνικότητες καταγωγής τους είναι η Σομαλία, το Σουδάν, η Υεμένη, η Ερυθραία και η Γκάμπια. Το πρωί εκείνης της τραγικής μέρας είχαν ανασυρθεί τρεις σοροί (2 γυναίκες και 1 άντρας), ενώ διασώθηκαν 19 άτομα, 10 εκ των οποίων οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία.

Οι μετανάστες βρίσκονταν σε φουσκωτή λέμβο η οποία έπεσε σε βράχια, ενώ κατά δήλωσή τους, σε αυτή επέβαιναν περίπου 41 άτομα.

Ναυάγιο στη Μύκονο – 30 Μαΐου 2023

Δύο σοροί μεταναστών (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου, μετά τη βύθιση ταχύπλοου πλαστικού σκάφους, που επέβαιναν συνολικά 17 άτομα.

Σε κοντινό σημείο από το συμβάν είχαν ανασυρθεί το πρωί σώοι δύο μετανάστες που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού. Οι ίδιοι δήλωσαν στους λιμενικούς ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 με 5 γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι.

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι – 11 Μαρτίου 2023

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έχουν περισυνελλέξει σώα 11 άτομα και πέντε σορούς. Οι μετανάστες που είχαν εντοπιστεί στο Φαρμακονήσι ανέφεραν, ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 31 άτομα. 

Ναυάγιο στη Λέρο – 5 Φεβρουαρίου 2023

Ναυάγιο με πάνω από  40 μετανάστες που προέρχονταν από την Τουρκία και διασώθηκαν 41 άτομα.

Oι αδίστακτοι λαθρομετακινητές είχαν στοιβάξει μέσα σε φουσκωτή λέμβο μωρά και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, εν μέσω σφοδρού ψύχους και κακοκαιρίας.

Μία γυναίκα και ένα βρέφος βρέθηκαν νεκροί.

Ναυάγιο στη Λακωνία – 20 Απρίλιου 2023

Το ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε στον Μεσσηνιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας. Το πρωί της Πέμπτης (20/4) εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος με 47 μετανάστες να βρίσκεται προσαραγμένο και ημιβιθυσμένο στην παραλία «Αρφίγκια».

Μεταξύ των μεταναστών (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι) εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας,

Οι άνθρωποι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους με το σκάφος τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια, ενώ βγήκαν με ίδιες δυνάμεις στην ξηρά. Παράλληλα, η σορός του άνδρα, που είχε καταλήξει κατά τη διάρκεια του πλου, μεταφέρθηκε από τους ίδιους έξω από το σκάφος.

Και όλα αυτά σήμερα, φίλοι μου, στις 14 Ιουνίου 2023. Έξι πολύνεκρα ναυάγια στις θάλασσες της Ελλάδας. Μανάδες και πατεράδες θρηνούν για τα παιδιά τους, παιδιά θρηνούν για τους γονείς τους και όλοι εμείς θρηνούμε για τις αθώες ψυχές.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search