• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σε έπιασαν με τη μαφία αγκαζέ; Βάλε φωτιά στη Θράκη

June 17, 2023 811
 
Αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες στην έρμη πατρίδα μας είναι (μια ακόμα) κορύφωση ενός από τους πιο χυδαίους μηχανισμούς προπαγάνδας που βιώσαμε ποτέ. 
 

Αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες στην έρμη πατρίδα μας είναι (μια ακόμα) κορύφωση ενός από τους πιο χυδαίους μηχανισμούς προπαγάνδας που βιώσαμε ποτέ. Με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ και με κομπάρσους τα πολιτικά πτώματα που λέγονται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όποτε η επικαιρότητα υπάρχει περίπτωση να εκπλήξει ακόμα και το πλέον «εκ-μιθριδατισμένο» στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και στην οργανωμένη μαφιόζικη-παρακρατική λειτουργία κοινό, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έρχονται μαζί με την πρώην κυβέρνηση να εφεύρουν μια «επικαιρότητα».

Μετά το σόου με τους φόρους (στο οποίο πρωταγωνίστησαν τα τραγελαφικά πρόσωπα, τα οποία στεγάζουν το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις τους και μάλιστα ως στελέχη πρώτης γραμμής), η εσωτερική ειδησεογραφία κινήθηκε πάνω σε δύο πραγματικά ζητήματα: το ένα ήταν οι αποδείξεις κατάρρευσης του ΕΣΥ, μέσα από τα απανωτά περιστατικά αποτυχίας του ΕΚΑΒ να πραγματοποιήσει διακομιδές εγκαίρως. Πρόκειται για την κατάληξη μιας μακράς πορείας απαξίωσης του ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησης της υγείας την οποία είχε ξεκινήσει (ποιος άλλος) ο πατήρ Μητσοτάκης και η οποία εντάθηκε εν μέσω μνημονίων με το κλείσιμο αναγκαίων νοσοκομειακών μονάδων, ιδίως σε δυσπρόσιτες περιοχές, με την απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού επαγγέλματος στομ δημόσιο τομέα, με γιγαντιαίες απάτες και με πολλούς άλλους τρόπους. Ο αριθμός των θυμάτων αυτής της πολιτικής είναι αδύνατο να καταμετρηθεί. Γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα στην πανδημία υπήρξε τρομακτική αποτυχία της κυβέρνησης, με βάση τον αριθμό των θυμάτων ως προς τον πληθυσμό, όπως και ότι τα εν γένει θύματα από την απαξίωση του ΕΣΥ μετριούνται σε χιλιάδες.

Έπειτα ήρθε το ελληνικό «Σουσουρλούκ». Ολιγάρχες-μαφιόζοι-οργανωμένοι οπαδοί-καταδικασμένοι για δολοφονίες (οι οποίοι προσλαμβάνονται στον δήμο του οποίου την δημουική αρχή έχει «αγοράσει» ο πρόεδρος του Ολυμπιακού) αποπκαλύπτεται ότι βρίσκονται μαζί στα θωρακισμένα τους αμάξια, στις μπίζνες, στη ζωή και στο θάνατο. Μόνο που μέσα σε όλα αυτά ένας δημοσιογράφος (ή εκδότης ή πείτε τον όπως θέλετε) καταγγέλλει ότι ο συντονιστής αυτού του βρωμερού και αηδιαστικού κυκλώματος είναι ο πρώην νούμερο 2 στο Μαξίμου και ανιψιός του κου Μητσοτάκη. Ο αρχικοριός των υποκλοπών. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός που τα καταγγέλλει και αν τον συμπαθούμε. Ούτως ή άλλως, εμείς είμαστε σταθερά με το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο καταγγελλόμενος κ. Δημητριάδης και ο συγκαταγγελλόμενος κ. Μητσοτάκης όλως περιέργως δεν μηνύουν τον Στέφανο Χίο και επιπλέον η δικαιοσύνη κάνει ότι εκτός από τυφλή είναι και κουφή.

Μόλις λοιπόν υπάρχει κίνδυνος να «λερώσει» η εικόνα του καλόβολου, φιλεύσπλαχνου, ευαίσθητου TikToker που διεκδικεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο ίδιος και οι συν αυτώ βάζουν φωτιά στη Δυτική Θράκη, ζητώντας από Έλληνες βουλευτές να δηλώσουν ότι όντως νιώθουν Έλληνες, ενθυμούμενοι ξαφνικά τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Φυσικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν θα θυμάται τις προνομιακές σχέσεις της οικογένειάς του και ιδιαίτερα του πατέρα του και της αδερφής του με την Άγκυρα. Τις σχέσεις της κυβέρνησής του με τον κ. Κοτς και με άλλους μεγάλους Τούρκους επιχειρηματίες. Κάποιες ύποπτες Ελληνοποιήσεις Τούρκων, ακόμα και μαφιόζων. Το πώς διαχρονικά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής υποστήριζε εκλογικώς το κόμμα του, ιδίως όταν κάποιος Μητσοτάκης ήταν επικεφαλής.

Κυρίως όμως, κάθε έννοια εθνικής ευθύνης πάει περίπατο. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δίνει τη Δυτική Θράκη στο πιάτο του Ερντογάν, μετατρέποντας τη μουσουλμανική μειονότητα σε επίδικο κομματικό και έτσι παίζοντας απολύτως συνειδητώς το παιχνίδι της Άγκυρας. Διαλαλεί σε όλη τη διεθνή κοινότητα ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, είτε γιατί αυτή είναι ενεργούμενο της Άγκυρας, είτε γιατί, ενώ δεν είναι, υφίσταται διακρίσεις από τον πρώην και ίσως επόμενο πρωθυπουργό, καθώς καλεί μέλη της και μάλιστα εκλεγμένους βουλευτές να επιβεβαιώσουν ότι νιώθουν Έλληνες. Πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση (από όσο θυμόμαστε) έχουμε καμπάνια από το πλειοψηφούν κόμμα στη Βουλή με την οποία αμφισβητείται το υποκειμενικό αίσθημα ελληνικότητας, Ελλήνων βουλευτών. Μάλιστα δεν έχει πρόβλημα να αποκαλύψει ακόμα και ότι παρακολουθούσαν τους εν λόγω βουλευτές οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το μόνο που μένει για να ανάψει πυρκαγιά είναι μια τυχαία ή προβοκατόρικη επίθεση εναντίον κάποιων ανθρώπων της μειονότητας. Είναι δε εντυπωσιακό το εξής: η ΝΔ βγήκε δεύτερη σε μία, μόνο σε μία, εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας. Δεν κινδυνεύει ούτε καν η αυτοδυναμία της. Ωστόσο, ο καθεστωτισμός της είναι τέτοιος, ώστε προτιμά να ναρκοθετήσει την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, παρά να δεχτεί την εν λόγω ήττα της, παρότι φυσικά τελεί εν γνώσει όλων το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο προφανώς «κάνει παιχνίδια» στη Δυτική Θράκη, όχι σήμερα αλλά διαχρονικά. Παιχνίδια τα οποία χάρη στη ΝΔ, μόνο μεγαλύτερα και χειρότερα θα γίνουν.


 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search