• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

“ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ”, “ΕΙΔΗΣΕΙΣ” και λοιπά στο TRUMAN SHOW – Το ψέμα έχει δυο όψεις

June 22, 2023 753

“ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ”, “ΕΙΔΗΣΕΙΣ” και λοιπά στο TRUMAN SHOW

Της Νίνας Γεωργιάδου

Το ψέμα έχει δυο όψεις.

Τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αποσιώπησή της.

Δυο μέρες μετά την υπερεκατόμβη νεκρών ανοιχτά της Πύλου, η ρωσική φρεγάτα, «Ναύαρχος Γκόρσκοφ» και το φορτηγό πλοίο ρωσικής σημαίας Pizhma, διέσωσαν 68 ναυαγούς πρόσφυγες-μετανάστες ανοιχτά της Καλύμνου, τους παρείχαν ιατρική βοήθεια και τους μετεπιβίβασαν σε σκάφος του λιμενικού σώματος. 

• Τα καλοταϊσμένα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναφέρουν διάσωση από το λιμενικό σώμα. Η διαστρέβλωση-αποσιώπηση της αλήθειας λειτουργεί «αθωωτικά» γι αυτούς που ενέχονται – λόγω ανικανότητας ή δόλου – στην υπερεκατόμβη της Πύλου και για τη φονική «μεταναστευτική πολιτική» του δεξιού-ακροδεξιού συνονθυλεύματος.

• Η αναζήτηση αναφοράς στο γεγονός από εφημερίδες ή ραδιόφωνα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου απέδωσε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Εδώ κυριάρχησε η  άλλη όψη του ψέματος, η αποσιώπηση. Το ερώτημα «ποιος ωφελείται» έχει προφανή απάντηση, η σύμπραξη όμως όλων των μέσων συνιστά συνενοχή και γενικευμένη σύμπραξη στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και το “ποιος ωφελείται” γίνεται όλο και πιο δύσπεπτο.

• Οι  μηχανισμοί ελέγχου για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μέχρι τα περίφημα ελληνικά HOAXES μούγκα στη στρούγκα, όχι μόνο βέβαια γι αυτό το γεγονός, που απλώς συναθροίζεται στην αλυσίδα διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Όλο και περισσότερο εμπεδώνεται η αίσθηση πως είμαστε μέρος  ενός reality, ενός Truman show. Ζούμε και επικροτούμε τη γενικευμένη εξαπάτησή μας, σε όλα τα επίπεδα.

Νίνα Γεωργιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search