• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πρώτη νίκη για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα του αεροδρομίου Κέρκυρας

June 22, 2023 2305

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μετά από τον πολύμηνο αγώνα εργολαβικών εργαζόμενων στην καθαριότητα του αεροδρομίου Κέρκυρας μέσα από το Σωματείο μας και τις συνεχείς παρεμβάσεις και ενέργειες του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι συνάδελφοι έχουν την πρώτη τους σοβαρή νίκη απέναντι στην αυθαιρεσία του εργολάβου "FACILITY EXPERTS IKE - FACILITY EXPERTS ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε."

Θυμίζουμε πως πολλοί συνάδελφοι κατήγγειλαν το περασμένο φθινόπωρο τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους από τον εργολάβο (μισθοδοσία, επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις, Κυριακές κ.λπ.) Παράλληλα, το Σωματείο μας ύστερα από έρευνα, διαπίστωσε ότι η εταιρεία "FACILITY EXPERTS IKE - FACILITY EXPERTS ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε." προχώρησε και σε πλαστογραφία παραιτήσεων συναδέλφων με σκοπό να κερδίσει ακόμα περισσότερα! Η κλεψιά αυτή που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια (με βάση τις μέχρι τώρα καταγγελίες από το 2018 και μετά) έχει ως αποτέλεσμα συνάδελφοι να μην έχουν λάβει δεδουλευμένα πολλών χιλιάδων ευρώ! Μάλιστα, από τη στιγμή που το Σωματείο μας κατήγγειλε δημόσια την παραπάνω κατάσταση, προχώρησε σε συσκέψεις με συναδέλφους και έκανε παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι έρχονται σε επαφή μαζί μας και καταγγέλλουν νέα αντίστοιχα περιστατικά!

Θυμίζουμε επίσης, πως μιλάμε για εργαζόμενους στο χώρο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, ενός από τα αεροδρόμια της χώρας με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, σύμβολο της "τουριστικής ανάπτυξης", που μας λένε και μας ξαναλένε, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι όλοι έχουμε να κερδίσουμε από αυτήν! Μιλάμε για ένα αεροδρόμιο από τα πολλά που ιδιωτικοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (fraport) και που η εκμετάλλευση των εργαζομένων εκτινάχθηκε κατά τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ! Μιλάμε για ένα αεροδρόμιο, όπου την ίδια ώρα που πετάνε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων δισεκατομμύρια ευρώ, εκείνοι βιώνουν καταστάσεις σαν αυτές που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι εργολαβικοί στην καθαριότητα!

Το Δεκέμβρη του 2022 το θέμα έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ απαιτώντας την καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, "βάζοντας έτσι πλάτη" στην πάλη του Σωματείου μας και των εργαζομένων. Την ίδια περίοδο τις παραπάνω καταγγελίες του Σωματείου μας επιβεβαίωσαν πορίσματα του Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας

του ΣΕΠΕ τόσο ως προς το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων όσο και ως προς το θέμα της πλαστογραφίας, το οποίο ο ΣΕΠΕ παρέπεμψε στα δικαστήρια!

Έτσι, ύστερα από όλον αυτό τον αγώνα οι συνάδελφοι, που παλεύουν εδώ και πολλούς μήνες μέσα από τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εξανάγκασαν τον εργολάβο να δώσει πίσω μέρος των κλεμμένων, καταβάλλοντας στους λογαριασμούς των συναδέλφων ποσό που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ!

Η παραπάνω εξέλιξη είναι μια καθαρή πρώτη νίκη του αγώνα των συναδέλφων! Είναι μια νίκη που δείχνει πως μόνο ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να φέρει χαμόγελα στη ζωή τους, πως μόνο η οργάνωση και η πάλη τους μέσα από το Σωματείο μας, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους μπορεί να βγάλει τους εργαζόμενους κερδισμένους, με δυο λόγια επιβεβαιώνει αυτό που λέει το σύνθημα πως ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ! Δείχνει παράλληλα, πως όσο και αν οι μεγαλοεργοδότες φαίνονται παντοδύναμοι, ενισχυμένοι από τους βολικούς νόμους που έχουν ψηφίσει υπέρ τους οι κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), όταν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να αγωνιστούν τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει!

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων! Παράλληλα, καλούμε κι άλλους συναδέλφους που μέχρι τώρα έχουν διστάσει, να καταγγείλουν στο Σωματείο μας αντίστοιχες καταστάσεις που βιώνουν, να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από αυτό!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search