• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έβαλαν τους Κασιδιαραίους στη Βουλή και τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους

June 27, 2023 944

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Αμέσως μετά την ανακήρυξη του νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες» από τον Αρειο Πάγο δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο: Ο Κασιδιάρης μασκαρεύτηκε «Σπαρτιάτης». Πέραν των άλλων, αποκαλύψαμε ότι στους συνδυασμούς του νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες» υπήρχαν τουλάχιστον εφτά προβεβλημένα στελέχη των Κασιδιαραίων: Δημητριάδης Πέτρος (Β’ Θεσσαλονίκης), Κέκης Νικόλαος (Καβάλας), Διαμάντης Γεώργιος (Κιλκίς), Βενετσάνος Κωνσταντίνος (Κορινθίας), Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος (Μεσσηνίας), Ντάσιου Γερμανή Τζένη (Φθιώτιδας), Πρίγκας Ευστράτιος (Χαλκιδική).

Αλήθεια, δεν μπορούσε ο μηχανισμός της ΝΔ (αφήστε το ΠΑΣΟΚ που απλά ακολουθούσε) να βρει ότι οι πρωτοεμφανιζόμενοι «Σπαρτιάτες» ήταν βιτρίνα του Κασιδιάρη; Και μόνο το όνομα του αχυράνθρωπου-επικεφαλής έφτανε. Γράφαμε: «Πώς πέρασαν οι «Σπαρτιάτες» από τον Αρειο Πάγο; Διά της σιωπής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Δεν κατάλαβαν; Αντε να μην κατάλαβαν στην αρχή ότι είναι κόλπο του Κασιδιάρη. Δεν ήξεραν, όμως, το ποιόν του επικεφαλής; Ο ίδιος ο Στίγκας λέει ότι πέρασε από την ΠΟΛΑ του Σαμαρά και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το βέβαιο όμως είναι πως τα τελευταία χρόνια ήταν στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Λαγού ΕΛΑΣΥΝ. Ως στέλεχος, μάλιστα, που οργάνωνε εκπομπές με καλεσμένα γκεσέμια του νεοναζιστικού μορφώματος (βάλαμε και βίντεο, που ασφαλώς δεν αγνοούσε ο μηχανισμός της ΝΔ).

Μετά υπήρχε η ρητορική. Ολη η προπαγάνδα του Στίγκα περιστρεφόταν γύρω από τα γνωστά φασιστικά στερεότυπα: οι Τούρκοι είναι «Μογγόλοι», οι πρόσφυγες είναι «λαθροεισβολείς» και «ορδές βαρβάρων» του «μισητού Ισλάμ», «οι κίναιδοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο» (για την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Αγόρια στο ντους»), ο Τσίπρας είναι «προδότης», η ΝΔ είναι «σάπια και προδοτική», ο Βελόπουλος «πολιτικός απατεώνας», ο δε Νατσιός της «Νίκης» «γύρναγε στις εκκλησίες και ακολουθούσε κατά πόδας Μητροπολίτες με αστραφτερές Μερσεντές βγάζοντας χριστιανικούς λόγους».

Και μην μας πουν ότι δεν μπορούσαν να ζητήσουν απαγόρευση με βάση τις… ιδέες. Αρκούσε η συμμετοχή των προβεβλημένων στελεχών του Κασιδιάρη για να καθήσουν να ετοιμάσουν ένα υπόμνημα και να το καταθέσουν στους αρεοπαγίτες με το αίτημα να απαγορευτούν οι «Σπαρτιάτες». Δεν το έκαναν. Οχι γιατί δεν είχαν καταλάβει, αλλά γιατί δεν ήθελαν.

Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του αποφάσισαν να χρησιμοποιούσαν το νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη για να διεμβολίσουν τα φασιστοακροδεξιά μορφώματα. Κυρίως τη «Νίκη» αλλά και τον Βελόπουλο. Πίστευαν ότι οι Κασιδιαραίοι θα κόψουν ψήφους απ’ αυτά τα μορφώματα, θα τα κατεβάσουν κάτω από το 3%, ποσοστό που δε θα έπιαναν ούτε οι Κασιδιαραίοι, και έτσι η ΝΔ θα πρόσέθετε τουλάχιστον μια δεκάδα βουλευτές στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Οχι μόνο δεν πέτυχε το στόχο η ΝΔ, αλλά στο τέλος είδε να μπαίνουν στη Βουλή και τα δύο μορφώματα, το νεοναζιστικό του Κασιδιάρη και η «Νίκη». Ο Μητσοτάκης πέτυχε κάτι… πρωτότυπο. Κέρδισε εκλογές με απλή αναλογική και στη Βουλή μπήκαν πέντε κόμματα. Πήγε σε δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική και στη Βουλή μπήκαν οχτώ κόμματα! Κέρδισε, βέβαια, την αυτοδυναμία. Μια αυτοδυναμία ίση σε αριθμό εδρών μ’ αυτήν του 2019. Η εργαλειοποίηση των νεοναζιστών, όμως, προκειμένου ο Μητσοτάκης να ενισχύσει την αυτοδυναμία του, είναι ένα ακόμη στίγμα.

Ο κάλπικος αντιναζισμός, κατηγορία που αποδίδουμε στα αστικά κόμματα εξουσίας εδώ και καιρό, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Εξασφαλίζουν πλήρη ελευθερία δράσης στους κάθε είδους φασίστες, φτάνει αυτοί να μην μπαίνουν στη Βουλή ή να μην κόβουν ψήφους από τη ΝΔ. Κι όταν ο σχεδιασμός τους αποτυγχάνει και οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή, παριστάνουν τους έκπληκτους και ανακοινώνουν ότι θα οργανώσουν… κοινοβουλευτική άμυνα.

Αλήθεια, γιατί δεν έλεγαν τίποτα για τους Κασιδιαραίους το τελευταίο δεκαπενθήμερο μετά τις εκλογές, αφότου ο Κασιδιάρης είχε δηλώσει επίσημα ότι στηρίζει το μόρφωμα και ο Στίγκας δεν έχανε ευκαιρία για να ευχαριστήσει τον Κασιδιάρη για τη βοήθεια (το έκανε ακόμα και το βράδυ των εκλογών). Δεν έλεγαν τίποτα για να μην κάνουν διαφήμιση στο μόρφωμα; Αστεία πράγματα. Δεν έλεγαν τίποτα, για να μην φανούν οι δικοί τους κουτοπόνηροι υπολογισμοί, που στο τέλος διαψεύστηκαν. Οι γκαλοπατζήδες «μετρούσαν» όλα τα μορφώματα, ήξεραν ότι οι Κασιδιαραίοι θα μπουν στη Βουλή και είχαν ενημερώσει τη ΝΔ. Το επιτελείο του Μητσοτάκη αποφάσισε να το περάσει στο ντούκου και μετά να βγουν και να παριστάνουν τους… αιφνιδιασμένους αντιφασίστες.

Οι… παρασυρμένοι του Τσίπρα

Και οι συριζαίοι δεν ασχολήθηκαν με τους Κασιδιαραίους στις τελευταίες εκλογές. Είχαν ασχοληθεί πριν από τις εκλογές της 21ης Μάη, με τον Τσίπρα να απευθύνεται και προσωπικά στους… παρασυρμένους χρυσαυγίτες, καλώντας τους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!

Τι αποδείχτηκε χθες; Μέσα σε δυο βδομάδες συγκεντρώθηκαν 242.000 άνθρωποι και ψήφισαν το νεοναζιστικό μόρφωμα. Οι δηλώσεις του Κασιδιάρη ότι είναι το δικό του κόμμα ήταν αρκετές να συγκεντρώσουν περισσότερες ψήφους από τον Βελόπουλο με την παχυλή εκλογική καμπάνια. Βλέπετε πολλούς και πολλές που να μην είναι είτε ενεργοί νεοναζιστές από την εποχή της ενιαίας ΧΑ είτε πωρωμένοι οπαδοί του νεοναζισμού και της εγκληματικής του δράσης; Παρασυρμένοι, πάντως, δεν υπάρχουν. Υπήρχαν και άλλα φασιστοακροδεξιά μορφώματα, όμως αυτοί επέλεξαν το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Η απελπισία του φιρερίσκου

Ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος είδε το άλλοτε πουλέν του,τον Κασιδιάρη, που όλον αυτόν τον καιρό τον ειρωνευόταν για την εμμονή του με τις εκλογές και το κοινοβούλιο, να τα καταφέρνει τελικά, έστω και δι’ αντιπροσώπου. Επιασε, λοιπόν, και έγραψε ένα δακρύβρεχτο κείμενο που πέραν της Ζαρούλια, της κόρης του και μερικών συγγενών και φίλων, θα προκαλέσει μόνο πλάκα. Ο θρήνος του φιρερίσκου καταλήγει ως εξής:

«Επιμένω το στέμμα τους είναι τενεκεδένιο και ο καιρός θα δείξει ποιοι κάναν λάθος, ποιοι πρόδωσαν την ιδέα στην οποία υποτίθεται ότι πίστευαν αλλά δεν την πίστεψαν ποτέ. Αλήθεια όλοι αυτοί που ψήφισαν μαζί με “Ελληνες ανεξαρτήτως χρώματος” και έτυχε να είναι σε κάποια από τις μεγαλειώδεις πορείες με τις δάδες με τις Γαλανόλευκες και τα μαυροκόκκινα λάβαρα της Χρυσής Αυγής, δεν ντρέπονται; Αφήνουμε πίσω κατά το γνωστόν “άφετε τους νεκρούς θάπτειν τους εαυτών νεκρούς” και προχωρούμε προς μια νέα Χρυσή Αυγή που σίγουρα θα ανατείλει».

ΥΓ. Από τα προβεβλημένα στελέχη του Κασιδιάρη δεν εκλέχτηκε κανένα. Σε όλες τις περιφέρειεςτο νεοναζιστικό μόρφωμα είχε έναν μόνο υποψήφιο που πήρε και την έδρα (πλην Β’ Θεσσαλονίκης). Ανάλογα πού θα πάρει έδρα ο Στίγκας, μπορεί να μπει ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του Κασιδιάρη (ο Δημητριάδης Πέτρος στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου οι υποψήφιοι ήταν τρεις, με πρώτο τον Στίγκα).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search