• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αλληλεγγύη στον εκπαιδευτικό Βασίλη Μορέλλα

July 01, 2023 2311

Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Χανίων καλεί σε απολογία τον συνάδελφο Μορέλλα Βασίλη μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, με τις κατηγορίες περί «παράβασης καθήκοντος» και «σοβαρής απείθειας». Κι αυτό γιατί συνέχιζε να συνεδριάζει μαζί με την πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων όταν ο διευθυντής του Γυμνασίου Αλικιανού διαισθανόμενος ότι θα μειοψηφήσει αποχώρησε από την διαδικασία κηρύσσοντας την λήξη της! Λες και ο νόμος αναγνωρίζει δικαίωμα βέτο επί της διαδικασίας! Διώκεται επίσης γιατί ηγήθηκε μιας στιβαρής πλειοψηφίας μέσα στον Σ.Δ. η οποία του ανέθεσε τον ρόλο του «στρατηγικού ελεγκτή» και «ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις στον Διευθυντή να θέσει σε ψηφοφορία τις προτάσεις της “ομάδας” του για τον Εσωτερικό Κανονισμό»! Πρόκειται για ευθεία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησή της και προσπάθεια φρονηματισμού. Με άλλα λόγια, ο συνάδελφος, όπως και άλλοι συνάδελφοι του ΣΔ του Γυμνασίου Αλικιανού, κατηγορείται ότι διατύπωσε την άποψη του, η οποία ήταν και θέση της πλειοψηφίας για τον σχολικό κανονισμό. Προφανώς θέλουν να μας πείσουν ότι έννοιες όπως «γνώμη» και «πλειοψηφία» θεωρούνται πειθαρχικά κολάσιμες και ελεγχόμενες από την διοίκηση.

Όλα αυτά όμως που συμβαίνουν στα Χανιά μόνο τυχαία και μεμονωμένα δεν είναι. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πανελλαδικής επίθεσης σε κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα από τη μεριά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Είναι φανερή η προσπάθεια του υπουργείου να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς που διαφωνούν με τις επιλογές και την «κανονικότητα» που προσπαθεί να επιβάλει το υπουργείο. Η επίθεση απέναντι στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και στην εκπαιδευτική ελευθερία είναι συστηματική και περνάει μέσα από την επίθεση στη συνδικαλιστική ελευθερία.

Όσοι σκέφτονται με λογικές στρατώνα καλά θα κάνουν να τις ξεχάσουν. Τα σωματεία είμαστε όλες και όλοι. Αταλάντευτα θα προστατεύσουμε τον καθένα και την καθεμιά απέναντι σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού από όπου κι αν προέρχεται, όποιον/α κι αν αφορά.

Απαιτούμε:

  • Άμεση παύση της δίωξης του συναδέλφου Μορέλλα Βασίλη

  • Καμία σκέψη για δίωξη όσων αντιστάθηκαν στον αυταρχισμό του διευθυντή του Γυμνασίου Αλικιανού

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search