• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μακραίνει η λίστα των νεκρών εν ώρα εργασίας

July 09, 2023 862
 
Προς νέο αρνητικό ρεκόρ ως προς τα εργατικά δυστυχήματα οδεύει η χώρα μας.
 
 

Προς νέο αρνητικό ρεκόρ ως προς τα εργατικά δυστυχήματα οδεύει η χώρα μας, υπό την βαριά σκιά του θανάτου 57χρονου εργαζόμενου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Πρόκειται για τον 86ο εργαζόμενο που χάνει την ζωή του εν ώρα εργασίας από την αρχή του τρέχοντος έτους, όταν  ολόκληρο το 2022, το οποίο  θεωρήθηκε χρονιά έκρηξης και πολλαπλασιασμού των εργατικών δυστυχημάτων, οι νεκροί εργαζόμενοι ήταν 104.

Συνολικά, εκτιμάται ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι νεκροί στους χώρους εργασίας, ανήλθαν στους 221.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων, κρούει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, Ανδρέας Στοϊμενίδης, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των δυστυχημάτων είναι ραγδαία, καθώς το 2018 έχασαν τη ζωή τους κατά την εργασία 46 άνθρωποι, το 2021 έφθασαν τους 31 ενώ το 2022 σκοτώθηκαν 104 εργαζόμενοι και η κατάσταση επιδεινώνεται.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής  Βιομηχανίας Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα στον βωμό του κέρδους.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο άτυχος 57χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε μία βάρκα, δουλεύοντας υπερωριακά, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρόγνωση για υψηλές θερμοκρασίες.

Ηεπιχείρηση των ναυπηγείων Ελευσίνας, όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως έστειλε για υπερωριακή απασχόληση μετά τις 15:00 εργαζόμενο με χρόνια καρδιακά νοσήματα που συγκαταλεγόταν στις ευπαθείς ομάδες, υπογραμμίζουν. 

Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι η βαρβαρότητα της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας  χωρίς καμία αναστολή στέλνει τους εργαζόμενους στον θάνατο!

Αυτή είναι η ανάπτυξη και η νέα εποχή των ναυπηγείων, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, η εργοδοσία και οι διάφοροι κολαούζοι. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και για τη συγκεκριμένη τραγωδία!

Τα συνδικάτα έχουν ζητήσει:

  • Την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Την ενίσχυση και την αποτελεσματική δραστηριοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ έχουν προτείνει 
  • τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΣΕΠΕ και της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), ώστε να αποκλείονται από επιδοτούμενα προγράμματα επιχειρήσεις, οι οποίες εντοπίζονται να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search