• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Προκλητικός Μητσοτάκης (από τις Βρυξέλλες): «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό» – «Φωτιές είχαμε και θα έχουμε»!

July 17, 2023 1088


«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη ταχύτητα και να περιορίσει τις μεγάλες πυρκαγιές»..


«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη ταχύτητα και να περιορίσει τις μεγάλες πυρκαγιές» στην Αττική, την Βοιωτία και την Κορινθία, δήλωσε προκλητικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ποιος Μητσοτάκης τα είπε αυτά;


Ο ίδιος Μητσοτάκης που δέκα μέρες πριν έταζε «κοσμογονία» στην πυροπροστασία με «κουλτούρα εκκενώσεων» και υποστελεχωμένη Πυροσβεστική!

Ο Μητσοτάκης που στις 7/7/2023, κατά την επίσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, δήλωνε: «Εχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο»!!!

Αυτά πριν 10 μέρες. Σήμερα ο Μητσοτάκης (που είχε μεθοδικό σχεδιασμό), από τις Βρυξέλλες, ισχυρίστηκε ότι «οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων». «Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος, γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την πολιτική προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», είπε.
Και σαν μην έφταναν τα παραπάνω συμπλήρωσε: «Φωτιές είχαμε και θα έχουμε, είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση».

Ο Μητσοτάκης δεν βρήκε τίποτα να πει για τα απαραίτητα, δηλαδή για τη στελέχωση της Πυροσβεστικής (και όχι την υποχρηματοδότηση της) και τις προληπτικές παρεμβάσεις για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Επί της ουσίας δεν αναφέρθηκε καθόλου στα ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και αντιπυρικής πολιτικής.


Ποια είναι η πραγματικότητα στην Πυροσβεστική, την ώρα που ο πρωθυπουργός, στέλνει τους πυροσβέστες (και) στο ΕΚΑΒ και κάνει «χαλαρές» δηλώσεις από τις Βρυξέλλες; Ιδού (στοιχεία από 902.gr):

– Για άλλη μια φορά η Πυροσβεστική κληθεί να αντιμετωπίσει τα συμβάντα με 4.547 κενές θέσεις και τις υπόλοιπες κατακερματισμένες σε διάφορες κατηγορίες: Εποχικοί, πενταετείς, επταετείς, μόνιμοι.

– Το 85% από τα περίπου 3.500 οχήματα του ΠΣ έχουν ηλικία πάνω από 10ετία, ενώ οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία του προσωπικού είναι μειωμένες κατά 7,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.


– Ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της πυρασφάλειας και διαχρονικές συνέπειες από τον εγκληματικό διαχωρισμό (το 1998 με τον ν. 2612) της πρόληψης από την καταστολή στις δασικές πυρκαγιές.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search