• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Υπουργός καπιταλιστικής εργοδοσίας

July 17, 2023 764

Σήμερα το πρωί, με δηλώσεις του στο πρωινάδικο του ΣΚΑΪ, αναφορικά με το εργοδοτικό έγκλημα που διαπράχτηκε στις 7 Ιούλη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, επιχείρησε να προκαταλάβει το πόρισμα και εμμέσως πλην σαφώς να αθωώσει τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων. Είπε χαρακτηριστικά:

«Πέθανε ο άνθρωπος από ανακοπή καρδιάς, ο οποίος είχε σοβαρά  καρδιολογικά προβλήματα, εκτός ωραρίου. Δεν μπορώ να πω αν ευθύνεται ή όχι η επιχείρηση, δηλαδή εργατικό ατύχημα ή όχι, γιατί αναμένουμε το πόρισμα του ιατροδικαστού. Οταν η ανεξάρτητη αρχή φέρει το πόρισμα, φυσικά εφόσον υπάρχει θέμα εργατικού ατυχήματος θα μπει το αναλογούν πρόστιμο».

Τρεις φορές επανέλαβε το «εκτός ωραρίου». Τρεις φορές το ίδιο ψέμα. Λες και ο εργάτης πέθανε στο σπίτι του και όχι στη δουλειά. Ματσακονιάζοντας ένα πλοίο από τη μεριά της θάλασσας, ευρισκόμενος μόνος του μέσα σε μια βάρκα, όπου τον βρήκαν νεκρό οι συνάδελφοί του. Οχι εκτός ωραρίου, αλλά κάνοντας υποχρεωτική υπερωρία μετά το σχόλασμα της βάρδιας στις 3 μμ. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε αμέσως από το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής  και Εργαζόμενων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, που έγραψε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα:

«Η επιχείρηση των ναυπηγείων Ελευσίνας, όχι μόνο δεν πήρε καμία προφύλαξη για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αντιθέτως έστειλε για υπερωριακή απασχόληση μετά τις 15:00 εργαζόμενο με χρόνια καρδιακά νοσήματα που συγκαταλεγόταν στις ευπαθείς ομάδες. Τον βάλανε μέσα στον καύσωνα, να εργάζεται υπερωριακά μέσα σε μία βάρκα στην θάλασσα, με τον ήλιο από πάνω του, να σπάει την μπογιά που έπεφτε στην θάλασσα» (η έμφαση δική μας).

Τι το θέλει ο Γεωργιάδης το πόρισμα του ιατροδικαστή, αφού έβγαλε ο ίδιος αθωωτικό πόρισμα για τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δήθεν ο εργάτης έπαθε ανακοπή καρδιάς εκτός ωραρίου; Θεωρώντας τους έλληνες εργαζόμενους Χαχόλους, προσπαθεί να πλασάρει την άποψη ότι δεν ευθύνεται η καπιταλιστική ιδιοκτησία και διεύθυνση των Ναυπηγείων Ελευσίνας γι’ αυτό το έγκλημα.

Οδήγησαν τον εργάτη στο θάνατο στη δουλειά και τώρα προσπαθούν να του φορτώσουν την ευθύνη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό το διπλό έγκλημα σε βάρος του δολοφονημένου μέλους της τάξης μας.  

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search