• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πύρινη λαίλαπα «σαρώνει» τη χώρα: Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές - Μάχη σε Μαγνησία, Ρόδο, Φθιώτιδα, Κάρυστο

July 27, 2023 876


Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7) στη Μαγνησία. Μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο της στο Χοροστάσι Αλμυρού Βόλου, από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Αλμυρό, όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ topontiki.gr

Η φωτιά όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική είχε πορεία ανατολικά προς τη θάλασσα, από τον Νέο Πλάτανο Αλμυρού προς το Χοροστάσι. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένας άντρας ημιλιπόθυμος ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.
Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έλαβε διαστάσεις ένας 47χρονος κτηνοτρόφος, βρέθηκε απανθρακωμένος σε δασική έκταση κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα στον ‘Αγιο Γεώργιο Φερών.
Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τους εθελοντές θα δώσουν για ακόμη ένα βράδυ μάχη με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα.
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας και επεκτείνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχει ένα μέτωπο που έχει δυναμική, κοντά στο πεδίο βολής Βόλου, στην Αμυγδαλιά και κινείται προς Γλαφυρά.

Όλο το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα γίνονται προσπάθειες ώστε να περιοριστεί, το μέτωπο ενώ έχει εκδοθεί μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των περιοχών Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζικα και Κογιάτικα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Νωρίτερα χθες το απόγευμα οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω μηνυμάτων του 112 ώστε να εκκενώσουν τις περιοχές Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ενώ εκκενώθηκε και ο ‘Αγιος Γεώργιος Φερών.


Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Κάστρο Λαμίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γενικότερη εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες, σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές, οι οποίες όμως δεν ανησυχούν προς το παρόν.

Επιπλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τιθορέα Φθιώτιδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στους πρόποδες του Παρνασσού καίγοντας καλάμια και στο σημείο υπήρχαν αρκετοί καπνοί γι αυτό το λόγο υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής καλώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ‘Ανω Τιθορέα.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και υπάρχουν εστίες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το βράδυ τα χωματουργικά μηχανήματα που βρίσκονται στο νότιο μέρος θα ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στη Ρόδο, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για ακόμα ένα βράδυ, όλη τη μέρα χθες σημειώνονταν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται. Αργά το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε μία μεγαλύτερη αναζωπύρωση σε δασική έκταση, ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Γεννάδι και Λαχανιά.

Αναφορικά με την Κάρυστο το μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί και έχει μία πορεία ανάμεσα στον Πλατανιστό και στον Αντιά, που βρίσκεται λίγο πιο βορειοανατολικά, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα προσπαθήσουν να την ανακόψουν.


Σε ύφεση οι φωτιές σε Κέρκυρα και Αίγιο
Στην Κέρκυρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση.


Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν..

Μην ξεχνάμε...

Μην ξεχνάμε ότι και φέτος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) δεν προσελήφθησαν δασεργάτες που θα έπρεπε από την άνοιξη να «πέσουν» μέσα στα δάση και να δουλέψουν υπό την καθοδήγηση των δασικών υπηρεσιών για την προστασία και την ανάπτυξή τους, που είναι η μοναδική άμυνα απέναντι στις δασικές πυρκαγιές. Επιπρόσθετα, και φέτος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) τηρήθηκε ο κανόνας 10:1 στα αιτήματα των δασικών υπηρεσιών για χρηματοδότηση. 17 εκατομμύρια ευρώ ζήτησαν οι υπηρεσίες για να κάνουν τα στοιχειωδώς απαραίτητα έργα, 1,7 εκατομμύρια ενέκρινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν ληφθεί τα  απαραίτητα μέτρα για τη στελέχωση της Πυροσβεστικής (και όχι την υποχρηματοδότηση της) και τις προληπτικές παρεμβάσεις για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Επί της ουσίας δεν αναφέρθηκε καθόλου στα ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και αντιπυρικής πολιτικής.


Ποια είναι η πραγματικότητα στην Πυροσβεστική, την ώρα που ο πρωθυπουργός, στέλνει τους πυροσβέστες (και) στο ΕΚΑΒ και κάνει «χαλαρές» δηλώσεις από τις Βρυξέλλες; Ιδού :

– Για άλλη μια φορά η Πυροσβεστική κληθεί να αντιμετωπίσει τα συμβάντα με 4.547 κενές θέσεις και τις υπόλοιπες κατακερματισμένες σε διάφορες κατηγορίες: Εποχικοί, πενταετείς, επταετείς, μόνιμοι.

– Το 85% από τα περίπου 3.500 οχήματα του ΠΣ έχουν ηλικία πάνω από 10ετία, ενώ οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία του προσωπικού είναι μειωμένες κατά 7,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.


– Ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της πυρασφάλειας και διαχρονικές συνέπειες από τον εγκληματικό διαχωρισμό (το 1998 με τον ν. 2612) της πρόληψης από την καταστολή στις δασικές πυρκαγιές.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search