• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Θήβα: «Έψαξα να πουλήσω τα νεφρά μου για να σώσω το σπίτι μου»

August 09, 2023 1134


Δραματική έκκληση αλληλεγγύης σε συναδέλφους, φίλους και συμπολίτες για να μην τους πάρουν το σπίτι τους, κάνει μία οικογένεια στην Θήβα, με τον πατέρα να συγκλονίζει με όσα λέει.

Το αρχικό τους δάνειο για το σπίτι τους στην Θήβα, ήταν 130.000 ευρώ. Η τράπεζα το πούλησε στην doValue ερήμην τους, και τον περασμένο Μάιο βγήκε στο σφυρί. Πλειοδότης ένας συμπολίτης τους, Θηβαίος, που τους κάνει έξωση.

Ο Ορέστης και η Όλγα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του left.gr, απευθύνθηκαν στους συνανθρώπους τους με ένα κάλεσμα αλληλεγγύης και αγώνα.

Ο Ορέστης Χριστοφής, μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα, για την μεθόδευση που τους άφησε στο δρόμο.

«Το 2007, πήραμε δάνειο 130.000ων ευρώ από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Μετά από λίγα χρόνια τα πράγματα δυσκόλεψαν. Αργότερα – με παρότρυνση και ανθρώπων μέσα από την Τράπεζα ενταχθήκαμε στον νόμο Κατσέλη. Όμως το δάνειο, χωρίς να ενημερωθούμε πουλήθηκε από την τράπεζα σε fund, συγκεκριμένα στην doValue.

«Ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας»- Δραματική έκκληση οικογένειας που της παίρνουν το σπίτι
Μας καλούσαν από την εταιρεία τηλεφωνικά, δε μίλαγε κανείς κι όταν προσπαθούσαμε να τους καλέσουμε εμείς, ήταν αδύνατον. Πέρυσι ενημερωθήκαμε ότι το σπίτι μας θα έβγαινε σε πλειστηριασμό στις 3 Μαϊου. Δε μπορώ να σας περιγράψω την ψυχική μας οδύνη. Δύο ημέρες πριν τον πλειστηριασμό μας κάλεσαν από την doValue και μας είπαν ότι απέμενε οφειλή 80.000 ευρώ. Φυσικά εξηγήσαμε ότι θέλαμε να συνεχίσουμε να το αποπληρώνουμε με δόσεις. Όμως ζήτησαν προκαταβολικά 20.000 ευρώ. Πού να τα βρούμε τόσα λεφτά; Και τα νεφρά μου που ρώτησα για να τα πουλήσω δεν πιάνανε τόσα λεφτά.

Το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό. Ο μοναδικός πλειοδότης – Θηβαίος και αυτός – το χτύπησε μόλις για ένα ευρώ πάνω από την τιμή και το πήρε. Από τότε, δεχόμαστε συνεχώς οχλήσεις από τον δικηγόρο του που μας πιέζει να φύγουμε, παρότι έχουμε κάνει προσφυγή και τον Οκτώβρη εκδικάζεται η αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού. Το θέλει, λέει, ο ιδιοκτήτης για την κόρη του που θα παντρευτεί και θέλει να φτιάξει τη ζωή της. Ποια ζωή; Πάνω στη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου; Το κράτος δεν υπάρχει για εμάς;

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search