• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ακρίβεια σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι των Ελλήνων τον χειμώνα

August 14, 2023 986

 

Σοκαριστικός είναι ο ρυθμός με τον οποίο ανεβαίνουν συνεχώς από πέρυσι οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, τα κρέατα και τα φρούτα.

Θυμιζουμε ότι η ζάχαρη από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2023 είχε ανατίμηση της τάξεως του 64%. Σε υψηλές θέσεις βρίσκονται το ελαιόλαδο (51%), οι πατάτες (46%), το αλεύρι, τα δημητριακά (39%) και το ψωμί (32%).

Την ίδια ωρα σε ορισμένα οπωροκηπευτικά, η αύξηση αγγίζει το 280% σε σχέση με το εξίσου ακριβό 2022.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αναδεικνύεται σε έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες για την αύξηση του κόστους διαβίωσης τα δύο τελευταία χρόνια (από κοινού με τα ενεργειακά αγαθά), καθώς οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής αγγίζουν το 30%.

 

Πάραυτα φρένο δεν φαίνεται να μπαίνει αφού από τον Σεπτέμβριο, ακριβαίνει -κι άλλο- το καλάθι της νοικοκυράς, καθώς αναμένεται νέο «κύμα» ακρίβειας σε βασικά προϊόντα όπως το λάδι, άλευρα κλπ.

Μάλιστα, οι βιομηχανίες ετοιμάζονται να αποστείλουν νέους τιμοκαταλόγους με ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, με τους καταναλωτές να σφίγγουν περαιτέρω το ζωνάρι τους ακόμη και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Οι αυξήσεις μεσοσταθμικά θα κινηθούν από 8% έως 10% και αφορούν τουλάχιστον 100 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στο παρθένο ελαιόλαδο, που θα φτάσει ακόμη και το 45%.

Και σαν να μην φθάνει αυτό οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι το μπαράζ των αυξήσεων με αλλεπάλληλες ανατιμήσεις θα συνεχιστεί όλο τον χειμώνα του 2023 και βλέπουμε!!!

 

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ, Παναγιώτης Λιαργκόβας τονίζει ότι «δεν έχουμε δει κάποιο φως που να δείχνει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Άρα θα συνεχιστεί ο πληθωρισμός και το χειμώνα».

Την ίδια ώρα, η αύξηση στην τιμή της βενζίνης ανά λίτρο τις τελευταίες ημέρες έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 ευρώ αφού σε κάποιες περιοχές της χώρας φθάνει και τα 2,70 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα και με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργο Ασμάτογλου, η τιμή της βενζίνης μέχρι και στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεφύγει κατά πολύ από τα 2 ευρώ μέχρι και στην Αθήνα. Δηλαδή όταν οι εκδρομείς θα επιστρέφουν στα αστικά κέντρα και την πρωτεύουσα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search