• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φασίστες κι όχι ομοεθνείς του σκότωσαν τον μετανάστη Σιράζ Σαφτάρ

August 17, 2023 1031

Tα χαράματα στις 12 Αυγούστου, στον Περισσό, κοντά στο γήπεδο του Απόλλωνα, την ώρα που πήγαινε να πιάσει δουλειά στη λαϊκή αγορά της περιοχής

Με οργή και πίκρα υποδέχτηκαν στον χώρο λατρείας στη Νέα Ιωνία, το φέρετρο του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ, που, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, δολοφονήθηκε τα χαράματα στις 12 Αυγούστου, στον Περισσό, κοντά στο γήπεδο του Απόλλωνα, την ώρα που πήγαινε να πιάσει δουλειά στη λαϊκή αγορά της περιοχής ως φορτοεκφορτωτής.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Όπως καταγγέλλει η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή», οι φίλοι του άτυχου εργάτη είναι εξοργισμένοι για τις διαρροές που πάνε να συγκαλύψουν τη δολοφονική δράση φασιστικών συμμοριών, ως δήθεν συμπλοκή ανάμεσα σε μετανάστες. «Είναι συγκλονιστικό ότι τον Σιράζ Σαφτάρ τον βρήκαν φίλοι του που εργάζονταν μαζί, πεσμένο στον δρόμο, ακόμη ζωντανό να ψυχορραγεί, μέσα σε λουτρό αίματος, λίγα λεπτά μετά το δολοφονικό μαχαίρωμα. Το μαχαίρωμα ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο ύψος της καρδιάς, θυμίζοντας με τραγικό τρόπο πως δολοφονήθηκαν ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας.

Τον Σιράζ βρήκε στα ίδια πρώτα λεπτά κι ένας Έλληνας διερχόμενος που σταμάτησε για να βοηθήσει, να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ για να διασωθεί, ενώ έδωσε ένα χαρτί υγείας για να προσπαθήσουν να σταματήσουν με πίεση την αιμορραγία. Στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία και από όπου διέφυγαν οι δράστες, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις κάμερες, μία σε μία μάντρα, δύο σε ένα petshop και δύο σε πολυκατοικίες.

Τα ερωτηματικά της οικογένειας και των συμπατριωτών του είναι συγκεκριμένα:

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της υλικό από τα βίντεο αυτά; Έχει πάρει δείγματα για αναζήτηση DNA των δραστών από τα νύχια ή το σώμα του θύματος;

Άραγε, πόσες μέρες θα παραμείνει το αίμα του Σιράζ Σαφτάρ στον δρόμο; Υπάρχει σεβασμός στους νεκρούς, αφήνεις το αίμα να το ποδοπατάνε οι περαστικοί;

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει επιλεγεί ξανά και ξανά ως πεδίο για ρατσιστικά κυνηγητά και επιθέσεις από φασίστες σε βάρος μεταναστών εργαζόμενων.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στη δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ. Καμία συγκάλυψη!»

Πηγή: efsyn.gr


Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search