• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η μεγαλειώδης νίκη των κατοίκων της Καλαμιάς Κοζάνης ανοίγει δρόμους

August 18, 2023 1044

Η μεγαλειώδης νίκη των κατοίκων της Καλαμιάς ανοίγει δρόμους για νέους αγώνες και νέες νίκες στην Περιοχή μας.

Η δικαστική δικαίωση των κατοίκων της Καλαμιάς σηματοδοτεί εξελίξεις και θέτει σε άλλη πολιτική βάση το ζήτημα της εγκατάστασης των τεράστιων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Συγχαίρουμε τους κατοίκους της Καλαμιάς και τους αλληλέγγυους που έδωσαν έναν μεγαλειώδη και ηρωικό αγώνα, μπαίνοντας με αυτοθυσία μπροστά στις μπουλντόζες, επί ένα μήνα, σταματώντας τις εργασίες και αψηφώντας την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΟΠΚΕ. Αν δεν είχαν προηγηθεί αυτοί οι αγώνες ίσως να μην φτάναμε ποτέ σε ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους νομικούς που με μεγάλη επιτυχία έδωσαν τον δικαστικό αγώνα και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα καταγράφεται ως μια ισχυρή νίκη των κατοίκων και των ομάδων αλληλεγγύης έχοντας πολλές προεκτάσεις:

Στέλνει το μήνυμα στη συγκεκριμένη Εταιρεία και στις άλλες ότι δεν είναι «ευπρόσδεκτοι» ούτε από τους κατοίκους ούτε από τους φορείς της Περιο-χής μας αλλά και ούτε ανίκητες είναι, όπως οι ίδιοι διαδίδουν και δυστυχώς το αναπαράγει πολύς κόσμος.

Στέλνει μήνυμα προς τη σημερινή και την αυριανή Κυβέρνηση αλλά και στα άλλα κόμματα ότι ΟΧΙ μόνο οφείλουν να αλλάξουν τις διαδικασίες χωροθέ-τησης και αδειοδότησης ΑΛΛΑ και να επανεξετάσουν κατά πόσο χρήσιμες και αναγκαίες είναι πλέον αυτές οι μορφές Βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα προς όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «όσοι αγωνίζονται ενδέχεται και να χάσουν. Όσοι όμως δεν αγωνίζονται έχασαν ήδη»

Βγαίνει, με οδυνηρό τρόπο, το συμπέρασμα ότι οι εγκαταστάσεις των αιολικών και των Φωτοβολταϊκών βιομηχανικών συστημάτων ούτε τόσο «καθαρές» είναι, ούτε «κλιματικά ουδέτερες», ούτε «χωρίς περιβαλλοντικό αποτύπωμα» και ούτε θα λειτουργήσουν χωρίς συνέπειες στην υγεία των κατοίκων.

Τα μέλη και οι φίλοι της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κατοίκους της Καλαμιάς από την πρώτη μέρα αυτού του ηρωικού τους αγώνα δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ολόπλευρα και ολόψυχα τον αγώνα μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο μηχάνημα και το τελευταίο εξάρτημα Φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών από την Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που οι εταιρείες, με τις πλάτες της Πολιτείας, χωρίς να ρωτήσουν κανένα κάτοικο επέλεξαν να καταστρέψουν.

Μαζί με τους κατοίκους χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλαμε κι εμείς τα μέγιστα σ αυτόν τον αγώνα. Εκτός των άλλων δικαιώνεται και η πολιτική επιλογή μας να σηκώσουμε πρώτοι, εδώ και χρόνια, τη σημαία του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση Βιομηχανικών ΑΠΕ σ ολόκληρη της Δυτική Μακεδονία.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Κοζάνη 18/8/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search