• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Να εκπαιδευτούν σε ασφάλιση – «τζόγο» ζητά ο Μητσοτάκης από τους νέους

April 07, 2024 631

Σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του ΤΕΚΑ (Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης), ο πρωθυπουργός προσπάθησε, ανάμεσα σε άλλα, να αποσείσει τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάντια του ασφαλιστικού και να φορτώσει στους εργαζόμενους ευθύνες για το πώς αντιμετωπίζουν την ασφάλιση!
Είναι γνωστό ότι η μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ισχνή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι συντάξεις πείνας, συνολικά η διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από τις κυβερνήσεις αλλά και οι πολιτικές τής μεγάλης ανεργίας και της εκτεταμένης μερικής και προσωρινής απασχόλησης έχουν κάνει, δικαιολογημένα, τη νέα γενιά εργαζομένων να θεωρεί ότι η σύνταξη και η ασφάλιση είναι άπιαστο όνειρο.

Με έναν χυδαίο τρόπο αναφερόμενος σε αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν επεδίωξε μόνο να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες και τις αιτίες που έχουν οδηγήσει τους νέους εργαζόμενους να βλέπουν με απαισιοδοξία το ασφαλιστικό μέλλον τους. Με επιθετικό τρόπο τους κατηγόρησε για τις «προκαταλήψεις» που έχουν απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση και τους κάλεσε να τις «σπάσουν».
Σύμφωνα λοιπόν με τον Μητσοτάκη αν ο εργαζόμενος εκπαιδευτεί ορθά θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στην ασφάλιση. Κατέστησε σαφές, μέσα από συγκεκαλυμμένες απειλές και πιέσεις, ότι από δω και πέρα ο εργαζόμενος πρέπει να εκπαιδευτεί στο ρίσκο. Μετατρέποντας το δικαίωμά του σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη σε προϊόν τζόγου. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η δυνατότητα που δίνεται μέσα από το ΤΕΚΑ να επιλέξει κανείς διαφορετικά επενδυτικά εργαλεία, η εξοικείωση με την έννοια του ρίσκου και της απόδοσης, όλες αυτές είναι σημαντικές εκπαιδευτικές διαδικασίες από τις οποίες οι νέοι μας πρέπει σταδιακά να περάσουν».

Τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών στην ιδιωτική ασφάλιση, συγκεκριμένα εδώ στο ΤΕΚΑ, “επενδύονται», ως γνωστόν, σε ιδιωτικά κεφάλαια, και τα χρησιμοποιούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές για να κερδοσκοπούν. Ρίχνονται, δηλαδή, στον τζόγο της καπιταλιστικής αγοράς γιατί σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Τσακλόγλου, μόνο έτσι θα «δημιουργηθούν κεφάλαια που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη». Τα χρήματα αυτά δεν είναι λίγα, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, σήμερα ανέρχονται «στα 112 εκατομμύρια, αλλά σύντομα το ΤΕΚΑ θα βρεθεί να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια».

Η κυβέρνηση αυτό που τελικά επιδιώκει, μέσω του ΤΕΚΑ, δεν είναι η εξασφάλιση της ασφάλισης των εργαζομένων. Το αντίθετο, καλεί τους εργαζόμενους να την παίζουν «κορώνα-γράμματα» διαθέτοντας από τον ελάχιστο μισθό τους ποσά που θα γίνονται «επενδυτικό κεφάλαιο» του ΤΕΚΑ, απ’ όπου θα αντλούν φτηνό χρήμα οι μεγαλοεπενδυτές και θα το παίζουν στα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους. Και όταν αυτά θα χάνονται, όπως συμβαίνει συχνά στην καπιταλιστική αγορά, τότε οι εργαζόμενοι θα μένουν χωρίς την σύνταξη και ασφάλιση που δικαιούνται από την ασφαλιστική εισφορά που θα έχουν πληρώσει μια ζωή!

πηγή:  Λαϊκός Δρόμος

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search