• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στις φλόγες η Ελλάδα: Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί – Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα (Video)

August 22, 2023 629
 
 

Μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο τσουνάμι σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία και Εύβοια, με τραγικό μέχρι στιγμής απολογισμό έναν νεκρό, και επιπλέον τουλάχιστον οκτώ τραυματίες διακομισμένους σε νοσοκομεία. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους (μεταξύ των οποίων και έκταση «Natura 2000») και κατοικίες έγιναν στάχτη, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην περιουσία και το βιος χιλιάδων ανθρώπων.

Βοιωτία: Στις φλόγες το παραλιακό μέτωπο - Συνεχής μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο - Σε ferry boat και στο λιμάνι δεκάδες ασθενείς

Φωτιές: Συναγερμός για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας 

Φωτιές: Νύχτα "κόλαση" σε όλη τη χώρα - Δραματικές ώρες στην Αλεξανδρούπολη, εκτός ελέγχου Καβάλα, Ροδόπη και Βοιωτία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αλεξανδρούπολη καθώς το πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεγκτα για τρίτη μέρα την περιοχή πλησιάζει τις αποθήκες πυρομαχικών του στρατού, ενώ εστάλη νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν ακόμα 8 οικισμοί.

 

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

 

Είχε προηγηθεί μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μετακινηθούν προς Αλεξανδούπολη.

Νωρίτερα ακούστηκαν, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκρήξεις από το πεδίο βολής «Αλίκη». Σύμφωνα με το e-evros.gr που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κουκουλωμάτη η φωτιά πέρασε από το πεδίο βολής και κατευθύνεται προς το νοσοκομείο.

 

Ηδη στην περιοχή προσγειώθηκε και ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ, ενώ σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα όλα τα στελέχη του στρατού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν να παραστούν στις μονάδες τους.

 

Στις 22.52 εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Παλινοστούντων Παλαγίας να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ περίπου δύο ώρες νωρίτερα άρχισε η προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα και διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά που τυχόν μεταφερθούν, λόγω της φωτιάς.

 

Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αισύμη, Παλαγία και Κίρκη, που βρίσκονται κοντά σε περιοχές, όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά.

Η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη είναι πιο σοβαρή από οπουδήποτε αλλού αυτή τη στιγμή, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της της πόλης.

Την ίδια ώρα όμως, η εικόνα από τα μέτωπα στην περιοχή προκαλεί τρόμο αφού οι φλόγες όπου φθάνουν, καίνε ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους.

 

Απόκοσμες εικόνες από την Παλαγία στον Έβρο

Κομοτηνή: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Σώστη

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,  η  Δημοτική Ενότητα Σώστου, του Δήμου Ιάσμου της ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21 Αυγούστου 2023.
09:40

Συναγερμός πλέον και στον Ασπρόπυργο 

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρείς πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.
 
Στις περιοχές αυτές υπάρχουν κυρίως επιχειρήσεις, με τη φωτιά να κινείται απειλητικά στο σημείο λόγω των ανέμων.
 
Υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι: 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων και 2 ελικόπτερα.

Η εξέλιξη της φωτιάς στην Κύθνο

Δύσκολη ήταν η νύχτα και για την Κύθνο όπου το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να καίει εκτάσεις και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Αγωνία επικρατεί για τα σπίτια καθώς η φωτιά εξαπλώνεται με ανησυχητικά γοργό ρυθμό.

Τρια τα μέτωπα στην Εύβοια

Μία πολύ δύσκολη νύχτα είχαν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν στη μεγάλη φωτιά της κεντρικής Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι και ο πονοκέφαλος των πυροσβεστών.

Το μέτωπο προς την Βατώντα πορεύεται μέσα σε δασωμένη περιοχή με πολλά πεύκα, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης είναι πονοκέφαλος για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς είναι μία περιοχή γεμάτη με τη πτηνοτροφεία, χοιροστάσια αλλά και πολλές κατασκευές από ξύλα.

Ακόμη είναι και διάφορα μέτωπα από αναζωπυρώσεις, κυρίως στην περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά. Οι αναζωπυρώσεις μέσα σε λίγο χρόνο γίνονται τεράστια μέτωπα βοηθούμενα απο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Νύχτα αγωνίας σε Ροδόπη και Καβάλα

Ακόμη μία νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι σε Ροδόπη και Καβάλα, με τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν συνεχείς  αναζωπυρώσεις

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης μαίνεται, ακριβώς πάνω από το χωριό ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά μπήκε μέσα στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό και κατέστρεψε σπίτια. Το πύρινο μέτωπο έχει ανέβει προς το βουνό αλλά οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στα χωριά Δαμασκηνιά, Διαλεκτό και Αβραμυλιά του Δήμου Νέστου από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Διαλεκτό Καβάλας. Η φωτιά μαίνεται σε μια περιοχή 30 χιλιόμετρα από την Καβάλα.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς. Νεκρός εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταματάκης το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Εικάζεται ότι πρόκειται για μετανάστη.

 
Ο πραγματικός ένοχος
Οι  εικόνες βιβλικής καταστροφής καταδεικνύουν γιʼ άλλη μια φορά τον πραγματικό ένοχο που καταστρέφει ζωές και το βιος του χειμαζόμενου λαού, αφήνοντάς τον αθωράκιστο στο έλεος των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι: η διαχρονική εμπρηστική κυβερνητική πολιτική της εγκατάλειψης, απαξίωσης, υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης – πυροπροστασίας που κλιμακώνεται στη συγκυρία απʼ τη ΝΔ του Μητσοτάκη, ευθύνεται για τις χτυπητές ελλείψεις και την απουσία πυροσβεστών (με τον ατομικό εξοπλισμό τους να αποτελεί συχνά είδος πολυτελείας), επίγειων και εναέριων μέσων, και στοιχειωδών προϋποθέσεων (πολλές φορές ακόμη και οι ήδη υφιστάμενοι κρουνοί δεν λειτουργούν).
Για ακόμη μία φορά καταγράφεται (όπως και στις πλημμύρες το χειμώνα) η εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία που έχει οδηγήσει σε εκκωφαντική ανυπαρξία της παραμικρής πολιτικής πρόληψης με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, και του στοιχειώδους συντονισμού του γαλάζιου κρατικού μηχανισμού που πάνε χέρι-χέρι με το πανταχού παρόν «επιτελικό μπάχαλο» των «αρίστων» της Δεξιάς. Από κοντά και οι ανερυθρίαστες κυβερνητικές μομφές πάντοτε προς επίρρωση της ατομικής ευθύνης «για τους πολίτες που δεν καθαρίζουν τα ξερόχορτα» και όσους «συνωστίζονται στις (κλεισμένες) εθνικές οδούς».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search