• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, 13 ώρες και 6ημερη εργασία θεσπίζει, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης

August 25, 2023 914

Διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα και παρουσιάζοντας τη δουλεία ως δικαίωμα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, αναφέρθηκε στις βασικές ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Αντί για το δικαίωμα σε σταθερή δουλειά και σε ικανοποιητικούς μισθούς για αξιοπρεπή διαβίωση, ο υπουργός θεωρεί “δικαίωμα” τις συμβάσεις μηδενικού ωραρίου και την αύξηση του εργάσιμου χρόνου σε ωράριο και ημέρες, “οικειοθελώς” από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ώστε να καταφέρνουν να επιβιώνουν!

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων είπε:

► «Θα δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις να δημιουργούν συμβάσεις μηδενικού ωραρίου με εργαζομένους. Στην περίπτωση αυτή, ο εργαζόμενος θα πρέπει να ειδοποιείται 24 ώρες πριν ότι υπάρχει ανάγκη να δουλέψει. Θα είναι αναγκαστικά δηλωμένος, με άδειες και ασφαλιστικές εισφορές. Άρα, δεν θα είναι μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Η επιχείρηση δεν θα μπορεί να πάρει άλλους από αυτούς που έχει δηλώσει. Είναι μία ρύθμιση εξαιρετικά υπέρ των εργαζομένων, ώστε να μην μπορεί ο εργαζόμενος να είναι στο έλεος της μαύρης εργασίας. Η μαύρη εργασία βλάπτει πρωτίστως τον εργαζόμενο και δευτερευόντως όλη την οικονομία».

► «Επίσης, ένας εργαζόμενος θα μπορεί να κάνει μία επιπλέον σύμβαση εργασίας, υπό τον όρο ότι δεν θα ξεπερνάει τα ελάχιστα όρια ξεκούρασης, που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, δηλαδή τις 11 ώρες ξεκούρασης το 24ωρο. Αυτή η ρύθμιση θα δώσει το δικαίωμα στους εργαζόμενους που θέλουν να αυξήσουν νόμιμα το εισόδημά τους και να λαμβάνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους».

► «Με την ευρωπαϊκή οδηγία, το όριο του δόκιμου εργαζομένου από 12 μήνες γίνεται έξι μήνες».

► «Σήμερα, επειδή υπάρχει πολύ μεγάλο έλλειμμα εργαζομένων ειδικά στη βιομηχανία, χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι παραπάνω ώρες, για να βγαίνει η βάρδια και πληρώνονται “μαύρα”. Πλέον, θα δίνεται το δικαίωμα να έχουν μία επιπλέον βάρδια το Σάββατο, με τον εργαζόμενο να δικαιούται ημερομίσθιο για την 6η ημέρα απασχόλησής του, προσαυξημένο κατά 40%».

► «Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να χρησιμοποιούν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας απαλλάσσονται σχεδόν από το σύνολο της γραφειοκρατίας στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”. Δεν θα χρειάζεται να κάνουν προαναγγελία υπερωριών κλπ. Άρα, ελαφρύνεται πολύ το γραφειοκρατικό κόστος της επιχείρησης, αν επιλέξει να εφαρμόσει την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και μπορούμε να την ελέγξουμε στο πόσο χρησιμοποιεί τον κάθε εργαζόμενο και ποιους εργαζόμενους έχει».

► «Θεσπίζεται ως ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση της εισόδου μίας εταιρίας από συνδικαλιστικές δράσεις. Εάν οι εργαζόμενοι θέλουν να απεργήσουν, θα απεργούν. Εάν οι εργαζόμενοι, όμως, θέλουν να δουλέψουν, θα δουλέψουν. Διά της βίας, δεν θα εμποδίζεται κανένας για τίποτα – ούτε για να μην απεργήσει ούτε για να απεργήσει».

Μετά το νόμο Χατζηδάκη, έρχεται ο Γεωργιάδης να σμπαραλιάσει όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα σταματήσουν, αν οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα δεν τους σταματήσουν.

e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search