• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καμένα δάση; Δώρο σε “νονούς” αποκατάστασης και ευκαιρία για μπίζνες! – Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

August 30, 2023 139



Αποκαταστάσεις και αναδασώσεις με το “μαγικό χέρι” των ιδιωτών υπό τον εύηχο τίτλο “ανάδοχοι αποκατάστασης” – επί το ρεαλιστικότερο “νονοί”..


Αποκαταστάσεις και αναδασώσεις με το “μαγικό χέρι” των ιδιωτών υπό τον εύηχο τίτλο “ανάδοχοι αποκατάστασης” – επί το ρεαλιστικότερο “νονοί” με σχέδια για το μέλλον – είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δασικές εκτάσεις που έγιναν στάχτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη, σε δηλώσεις μετά την κυβερνητική σύσκεψη, αποφασίστηκε η κήρυξη από τη Δασική Υπηρεσία ως αναδασωτέων όλων των εκτάσεων που κάηκαν σε Έβρο και Πάρνηθα, που αποτελεί τυπική υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη: 1. οι περιοχές του Εβρου και της Πάρνηθας κρίνονται άμεσα αναδασωτέες. 2. ενεργοποιείται ο θεσμός των «αναδόχων αποκατάστασης» για τις καμένες δασικές εκτάσεις.

Είναι το ίδιο ακριβώς σχέδιο που επεξεργάστηκε και εφάρμοσε το 2021 για τη Βόρεια Εύβοια. Δηλαδή σωρεία απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων.

Πρόκειται για θεσμό που έχει προβλεφθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον Αύγουστο του 2021 με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά. Δηλαδή για την αποθέωση της απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτες, αφού διά αυτής οδού οι επιχειρήσεις βάζουν πόδι σε νέα πεδία κερδοφορίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει υποστελεχωμένες τις δασικές υπηρεσίας. Τι σημαίνουν πρακτικά όλα τα παραπάνω; Νέοι φιλοεπενδυτικοί νόμοι (που με συνοπτικές διαδικασίες και λιγότερες μελέτες και εγκρίσεις) θα ανοίγουν το δρόμο για «επενδύσεις» και μάλιστα με ζεστό, επιδοτούμενο, κρατικό χρήμα για το κεφάλαιο.

Τι έκαναν, όμως, αυτοί οι περίφημοι “νονοί” στην Εύβοια;

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ορίστηκε (ΑΔΑ: 6ΡΤΣ4653Π8-6ΦΒ) ανάδοχος αποκατάστασης εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων, δηλαδή ανεμογεννητριών!

Η εταιρεία Εren Ελλάς (Eren Groupe S.A. 4, Rue Willy Goergen L-1636, Luxembourg. No TVA (ΑΦΜ): LU26 011 456) ορίστηκε ανάδοχος με σκοπό την εκτέλεση του έργου “Αντιπλημμυρική προστασία για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής στην υδρολογική λεκάνη 23.27.08 ‘Συγκρότημα υπολεκανών ΝΔ Κλιτύων Κανδηλίου Όρους’ περιοχής Λίμνης Εύβοιας, προϋπολογισμού ύψους 992.222,00 ευρώ».


Εταιρεία που, όπως συστήνεται μέσω της ιστοσελίδας της, «ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα. Διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό εν λειτουργία έργων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 156,90 MW, και είναι θυγατρική της Eren Renewable Energy S.A., η οποία ανήκει στον Όμιλο Eren Groupe S.A.».

Αναφέρει ακόμα πως «επιδίωξη του Ομίλου είναι η EREN ΕΛΛΑΣ να αναπτυχθεί περαιτέρω σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, με αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της σε έργα ΑΠΕ».

Η Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων Β. Εύβοιας κατήγγειλε τότε ότι “δεν ξεκινάει κανένα έργο αν δε βρεθεί ανάδοχος. Αυτή τη στιγμή μόνο για τη μελέτη της Λίμνης υπάρχει ενδιαφέρον, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στα αζήτητα μέχρι να του έρθει κανενός ομίλου να “φιλοτιμηθεί”. Βέβαια, το “φιλότιμο”, όταν αναφερόμαστε σε ομίλους, δεν είναι τίποτα άλλο από τα σάλια τους που τρέχουν για τις μπίζνες με φούντες που ανοίγουν στις πλάτες μας».

Ας δούμε και τί … δεν έκαναν:

Τα ΕΛΠΕ, που στις 21 Οκτώβρη ανέλαβαν να κατασκευάσουν, με δική τους δαπάνη, ύψους 1.490.926 ευρώ, τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στον Σχίνο, εξαφανίστηκαν! Στο σχετικό ρεπορτά της ιστοσελίδας eksegersi.gr αποκαλύπτεται ότι δεν είχαν καμία επικοινωνία με το Δασαρχείο Κορίνθου, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι η αρμόδια δημόσια υπηρεσία που θα επιβλέψει την εκτέλεση του έργου.

Αποτέλεσμα, οι κάτοικοι πρώτα κάηκαν και μετά πνίγηκαν!

Αυτό είναι το “επιτελικό” σχέδιο της κυβέρνησης! Να ανοίγει δρόμους στους ιδιώτες και στρώνει το χαλί για μελλοντικές επενδύσεις των επιχειρηματιών

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search