• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εναλλαγές α(χ)ρίστων

September 11, 2023 493

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Οι «καρατομήσεις» υπουργών έπρεπε ν’ αρχίσουν από τον Βαρβιτσιώτη, μιας και το δικό του «θέμα» ολοκληρώθηκε (ο Κικίλιας υποτίθεται ότι ακόμα… μάχεται, αν και στο «συντονιστικό κέντρο» της Λάρισας επικεφαλής έχει τοποθετηθεί ο Μπρατάκος, ενώ ο Κικίλιας έχει πάρει εντολή ν’ αποσυρθεί στη σκιά). Του διαμήνυσαν, λοιπόν, να παραιτηθεί και ο Βαρβιτσιώτης το ανακοίνωσε από τα social media. Σαν έτοιμος από καιρό ο Μαρινάκης, ανακοίνωσε και το όνομα του διαδόχου.

Η παραίτηση Βαρβιτσιώτη από το facebook συνοδεύτηκε με μια μακροσκελή ανάρτηση, δηλωτική του επιπέδου του: δεν μετανιώνει για τίποτα, τα έκανε όλα σωστά, αλλά έγινε στόχος επίθεσης με… τοξικά χαρακτηριστικά! Καμαρώνει ακόμα και για την παραπομπή στελεχών του Λιμενικού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όταν αυτός ο ίδιος έλεγε πως το Λιμενικό δε φέρει καμιά ευθύνη! «Είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό. Δε φταίει το Λιμενικό γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα, όταν κάποιος άνθρωπος προστρέχει στον καταπέλτη, βάζοντας και τον εαυτό του σε ένα μεγαλύτερο κίνδυνο μία στιγμή που το πλοίο αποπλέει». Δήλωση Βαρβιτσιώτη είναι αυτή! Σήμερα λέει τα αντίθετα:

«Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Ελληνες ναυτικοί, παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα τη συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω τη μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από τον νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.

Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά.

Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.

Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει.

Στην πολιτική βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια, γιατί έχω μέσα μου βαθιά το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και την πατρίδα. Υπηρετώ τη δημόσια ζωή με αρχές και αξίες.

Εχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μην κρύβομαι στα δύσκολα.
Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο.

Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Γι’ αυτό και υπέβαλα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου.

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του».

Αυτή η συμπεριφορά του Βαρβιτσιώτη δεν χαρακτηρίζει μόνο τον ίδιο. Αντανακλά στον Μητσοτάκη. Αυτός τον είχε συνέχεια αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών (!) στην πρώτη κυβέρνησή του, αυτός τον αναβάθμισε σε υπουργό στη δεύτερη κυβέρνησή του. Βλέπετε, ο Βαρβιτσιώτης είναι κι αυτός πορφυρογέννητος, όπως ο Μητσοτάκης. Γόνος δεξιάς πολιτικής οικογένειας, με ψήφους προίκα και διείσδυση στους λεγόμενους καραμανλικούς.

Γι’ αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης πήρε εντολή να «αδειάσει» τον Βαρβιτσιώτη, με τρόπο που να υποδεικνύει ότι δεν παραιτήθηκε μόνος του αλλά τον «παραίτησε» ο Μητσοτάκης (πέρασαν, άλλωστε, εξι μέρες από τη δολοφονία του Αντώνη, στη διάρκεια των οποίων ο Βαρβιτσιώτης ούτε που σκέφτηκε να παραιτηθεί). «Ολοι κρίνονται συνεχώς. Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του πρώην υπουργού (σ.σ Βαρβιτσιώτη) ήταν αναπόφευκτη και ορθή» δήλωσε ο Μαρινάκης. Μ’ άλλα λόγια, έπρεπε να παραιτηθεί κι αν δεν το έκανε μόνος του θα τον έδιωχνε ο Μητσοτάκης.

Και ποιον έβαλε στη θέση του Βαρβιτσιώτη; Τον Χρήστο Στυλιανίδη! Τη «μεταγραφή αεροδρομίου» που αποδείχτηκε «παλτό»!

Ο Μητσοτάκης κουβάλησε τον Στυλιανίδη από την Κύπρο, τον έκανε με fast track διαδικασία έλληνα πολίτη και τον όρκισε υπουργό, φτιάχνοντας για πρώτη φορά υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Τον διαφήμισαν σαν κορυφαίο στην Ευρώπη ειδικό στις φυσικές καταστροφές (είχε κάνει για ένα φεγγάρι αρμόδιος Επίτροπος), αλλά το καρπούζι αποδείχτηκε μάπα. Ο Στυλιανίδης μόνο δημόσιες σχέσεις έκανε. Γι’ αυτό και στη δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, μολονότι βρισκόμασταν στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Στυλιανίδης έμεινε εκτός κυβέρνησης. Εξασφάλισε μόνο, άκοπα, μια θέση βουλευτή (με το ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ). Αν ήταν επιτυχημένος στο πόστο του, θα τον ξαναέβαζε, καθώς μόλις άρχιζε η αντιπυρική περίοδος και υποτίθεται πως ο «ειδήμονας» ήταν απαραίτητος για να συνεχίσει το… σπουδαίο έργο του.

Τι θα μας πουν τώρα; Οτι ο Στυλιανίδης, εκτός από ειδήμων στις φυσικές καταστροφές και τις έκτακτες καταστάσεις, ξέρει καλά και τα θέματα της Ναυτιλίας και της Νησιωτικής Πολιτικής; Εδώ που τα λέμε, στο υπουργικό γραφείο του Πειραιά τοποθετείται πάντοτε ένας δευτεροκλασάτος αστός πολιτικός, αφού το μόνο που έχει να κάνει είναι να ικανοποιεί ακόμα και τις πιο ιταμές απαιτήσεις των εφοπλ(η)στών. Ο Στυλιανίδης ταιριάζει «ταμάμ» στο πόστο, γιατί έχει επιδείξει ευελιξία αθλητή της ρυθμικής γυμναστικής, ειδικά όταν έχει δίπλα του καπιταλιστές (μια χαρά «γλάστρα» ήταν σε κάτι φιέστες της Αγγελοπουλίνας).

Ολ’ αυτά γίνονται, βέβαια, για να μένει στο απυρόβλητο ο Μητσοτάκης. Εναλλάσσει τους α(χ)ρίστους του στα υπουργείο, επιχειρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Οπως ο Στυλιανίδης από αποτυχημένος ξανάγινε ικανός για ν’ αναλάβει υπουργείο, έτσι κάποια στιγμή θα επανέλθει και ο Βαρβιτσιώτης. Ασε που υπάρχει και η… χρυσή εφεδρεία του Καραμανλή του κούτσικου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search