• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταστολή με χημικά και γκλοπ σε διαμαρτυρία στη Λάρισα - «Ξύλο θα πέσει» λένε αστυνομικοί πριν την καταστολή [ΒΙΝΤΕΟ]

September 11, 2023 568
Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα, όπου συγκεντρώθηκαν πολίτες για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τις πλημμύρες και για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.

Νέες μορφές λαμβάνει το «σκηνικό πολέμου» που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην κατεστραμμένη και βυθισμένη στα νερά και τη λάσπη από τις πλυμμύρες Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής (10/9) πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που άφησε πίσω της 15 νεκρούς, αλλά και για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνονται εικόνες σύγκρουσης των αστυνομικών δυνάμεων με πολίτες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας onlarissa, η ένταση κλιμακώθηκε όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα κλούβας των ΜΑΤ.

«Ξύλο θα πέσει» λένε αστυνομικοί πριν την καταστολή στη Λάρισα [Βίντεο]

Οργή προκαλεί το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας με συγκεντρωμένους αστυνομικούς στη Λάρισα να συνομιλούν μεταξύ τους και να οργανώνουν την άγρια καταστολή σε βάρος των πολιτών που διαδήλωσαν χθες με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο.

Στο βίντεο ακούγεται ένα απ' αυτούς να λέει: «Θα μπούμε μες στον κόσμο! Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;».

 
 

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε ιδιαίτερα βίντεο, στο οποίο αστυνομικός φαίνεται να πιέζει με το γκλοπ του έναν πολίτη στον αυχένα, ο οποίος είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος.

 
 

Δημητρης Παπ

 Αυτά πετούσαν στους διαδηλωτές χθές στη Λάρισα. Έχω μαζέψει καμιά 40ρια . Από κάτι αντίστοιχο πήρε φωτιά ένα δέντρο και προλάβαμε να το σβήσουμε μαζί με την πυροσβεστική. Ένα από αυτά μάλλον χτύπησε και το παλικάρι που βρίσκεται στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος στο πρόσωπο. Χάθηκε κάθε τσίπα από την ηγεσία της αστυνομίας.
Για να καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει καταστολή:
Χθες μετά την διαδήλωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας( όπου έγινε το έλα να δεις από δακρυγόνα και κάθε λογής βομβίδες που πετούσε η αστυνομία ) η ελληνική αστυνομία με εντολή προφανώς της ηγεσίας προχώρησε σε ένα πραγματικό πογκρομ κατά της νεολαίας , συλλαμβάνοντας ανήλικους δεκαπεντάχρονους σε καφετέριες μια ώρα μετά την διαδήλωση. Όταν μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν δέχθηκαν και βία από αστυνομικούς. Τα παραπάνω τα ακούσαμε από τους παθόντες οι οποίοι κατά της 2:30 το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία και βγαίνοντας έξω για να φύγουν με τους γονείς τους μας ενημέρωναν ως συνδικαλιστές. Άλλωστε οι περισσότεροι ήταν μαθητές μας και παιδιά της γειτονιάς που γνωρίζαμε. Κανείς από την αστυνομία δεν ζήτησε συγνώμη για όλο αυτό και το "έγκλημα" των παιδιών τελικά ήταν ότι δεν είχαν ταυτότητα μαζί τους! Στο διαδίκτυο μάλιστα υπάρχει βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό νεαρού ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία. Τόσο μίσος για την νεολαία από την ηγεσία της αστυνομίας ?
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search