• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαζική αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα

September 18, 2023 573

Μεγάλη και δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι στο Κερατσίνι, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού και φέτος (όπως κάθε χρόνο τη 18η Σεπτέμβρη, ημέρα δολοφονία του Παύλου), οι διαδηλωτές φώναξαν: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε του Ναζί». Από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά ήταν και τα εξής: «Ούτε στον Πειραιά ούτε και πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Και τώρα και πάντα και όπως το Σαράντα, τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα».

 

Η συγκέντρωση έγινε στο μνημείο του μουσικού, δηλαδή στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, με την πορεία να ακολουθεί στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Πιστή στο ετήσιο προσκύνημά της και η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, η οποία απότισε φόρο τιμής στο μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη του γιου της, ενώ ο πατέρας του απαθανατίστηκε αγκαλιά με τον Γιάννη Μάγγο, που επίσης έχασε με τραγικό τρόπο το γιο του, Βασίλη, το 2020.

 

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε αντιφασίστες που προχωρούσαν προς τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, εγκλωβίζοντας δεκάδες νέα παιδιά σε πολυκατοικία.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, η Αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές κατά τη διάρκεια ελέγχου, στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγίας Σοφίας. Μία από αυτές, μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο δρόμος όπου ο καταδικασθείς για τη δολοφονία, Γιώργος Ρουπακιάς, σκότωσε τον καλλιτέχνη, έχει πάρει το όνομα του και πλέον λέγεται λεωφόρος Παύλου Φύσσα.

 

 
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search