• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί ο προκλητικός κυνισμός της κυβέρνησης για τα Τέμπη και τις υποκλοπές

November 20, 2023 525

«Σανίδα σωτηρίας» για την κυβέρνηση η πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή «σε βάθος χρόνου», με τους σιδηρόδρομους να βρίσκονται στο χειρότερο χάλι!

Οκτώ μήνες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ο Α. Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, είπε με κυνισμό : «Πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;». Το ίδιο επανέλαβε αυθημερόν σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη. Επιπρόσθετα, στη συνέχεια είπε ότι «κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις υποκλοπές, αφού αυτό αποδεικνύεται από τη…χαμηλή τηλεθέαση των εκπομπών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση»!

Μετά την πάνδημη κατακραυγή, αρχικά υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του δήθεν…διαστρεβλώθηκαν, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε από το βήμα της Βουλής να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Οι χυδαίες αυτές δηλώσεις δεν αποτελούν μόνο άλλο ένα «χοντρό» ολίσθημα του «φαιδρού» Α. Γεωργιάδη, αλλά συμπυκνώνουν την ουσία τής κυβερνητικής πολιτικής. Ο Γ. Καιρίδης, άλλωστε, με ανάλογο τρόπο υποστήριξε ότι σε πολιτικό επίπεδο το έγκλημα των Τεμπών κρίθηκε στις εκλογές!
Ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε «Εξεταστική» και «Προανακριτική» επιτροπή. Γνωρίζουν όμως, από την πικρή τους πείρα, τι θα πει κουκούλωμα και ασφαλώς «ενδιαφέρονται» για το αν το έγκλημα των Τεμπών θα θαφτεί μέσα σε μια θάλασσα μετάθεσης ευθυνών και γραφειοκρατικού, κοινοβουλευτικού βερμπαλισμού.

Την ίδια στιγμή συγγενείς των θυμάτων, σε συνάντηση με βουλευτές του ΚΚΕ, κατήγγειλαν ότι η εξέταση της μήνυσης που κατέθεσαν «καθυστερεί ανεξήγητα», κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την «ανεξάρτητη και τυφλή δικαιοσύνη», καθώς ακόμη δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για τα εγκλήματα στη Μάνδρα, στο Μάτι, στην Εύβοια ή στην Πύλο, ενώ οι απεργίες βγαίνουν αυθημερόν παράνομες και καταχρηστικές.

Σε μια λογική -ουσιαστικά- «διάχυσης ευθυνών», το ΚΚΕ προέβη στην κατάθεση πρότασης «Εξεταστικής» Επιτροπής για τις διαχρονικές πολιτικές και ποινικές ευθύνες που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Με τον τρόπο αυτό πέφτει στα μαλακά η κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι η άμεσα υπεύθυνη για το έγκλημα. Σίγουρα όλοι όσοι κυβέρνησαν έχουν πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό που συνέβη και ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτό δεν χρειάζεται επιτροπές της Βουλής για να επιβεβαιωθεί. Με αυτή τη λογική πρέπει να πάμε πολύ ακόμη πιο πίσω, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι διακτινίζονται οι ευθύνες για το στυγερό έγκλημα και ξαλαφρώνει το βαρύ φορτίο για την κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι η βασικά υπεύθυνη. «Εδώ ο λύκος, ψάχνουμε τον ντορό του», που λέει και ο λαός μας;

Η πρόταση του ΚΚΕ έβγαλε από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση της ΝΔ, από τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή για τις δηλώσεις Γεωργιάδη, που δια του κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ, επιφυλασσόμενη για το περιεχόμενο της πρότασης και όσα λέει».

Έτσι το ΚΚΕ κανονικά δεν θα έπρεπε να ανησυχεί, αφού η πρότασή του υπερψηφίστηκε από 266 βουλευτές, ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψήφισαν «όχι», ζητώντας «Προανακριτική», που επιτελεί εισαγγελική λειτουργία διερεύνησης συγκεκριμένων αδικημάτων, καθώς έχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις για τον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή.

Ευρισκόμενο όμως σε δύσκολη θέση, επειδή αναγκάστηκε να ψηφίσει την πρόταση από κοινού με την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα ακροδεξιά κόμματα, χύνει τόνους μελάνι με εκτεταμένη αρθρογραφία του στο «Ριζοσπάστη», «τα ρίχνει» στο ΠΑΣΟΚ -και στο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά- που δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για «Εξεταστική» και προτείνει «Προανακριτική» για τη σύμβαση 717 της ΝΔ για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης, για να αποφύγουν την ανάδειξη και των δικών τους υπαρκτών πολιτικών ευθυνών για την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Το ΚΚΕ κάνει αναλύσεις μάλιστα με αριθμούς και άρθρα της Βουλής για να «αποκαλύψει» την διαφορά «Εξεταστικής» και «Προανακριτικής» Επιτροπής της Βουλής, λες και δεν είναι γνωστό πού κατέληξαν όλες αυτές οι Επιτροπές για τα διάφορα σκάνδαλα των κομμάτων της αστικής εξουσίας: Στη χειρότερη περίπτωση στην έκδοση ισάριθμων ξεχωριστών κομματικών πορισμάτων και στην καλύτερη, στην παραπομπή, μια μόνο φορά του Α. Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, που με πρόσχημα την «κάθαρση» οδήγησε στην κυβέρνηση Τζανετάκη (ΝΔ-ΚΚΕ) και στην αθώωσή του και στην Οικουμενική (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ) στη συνέχεια, με την συμμετοχή του πρότερα κατηγορούμενου!

Με τη σειρά τους, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν το ΚΚΕ ότι με αυτόν τον τρόπο παίζει το παιχνίδι της ΝΔ. Ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συζήτησης για προανακριτική επιτροπή δήλωσε: «Σας λέω από τώρα θα την απορρίψουμε γιατί δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες». Δεν θέλουν να οδηγηθεί τίποτα σε προανακριτική επιτροπή για να καλύψουν τον κύριο υπεύθυνο και πρωταγωνιστή, τον Κ. Καραμανλή, που έβαλε στο συρτάρι του το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας.

Η υπόθεση φαίνεται να οδηγείται «στην πεπατημένη», να παιχτεί το θέατρο και το γαϊτανάκι στη Βουλή, να ξεχαστεί το έγκλημα ή στην καλύτερη περίπτωση να δικαστεί ο σταθμάρχης, ο επόπτης και ο γιατρός που του έγραψε την αναρρωτική άδεια!

Οι συγγενείς να θρηνούν τους αδικοχαμένους νεκρούς τους και οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι να υπολειτουργούν, να συνεχίζουν να κινούνται επικίνδυνα, με το 10% των βασικών γραμμών να μην έχουν συστήματα ασφαλείας, γιατί οι εταιρείες που έχουν πάρει τους σιδηροδρόμους δεν θέλουν να κάνουν έξοδα και παίρνουν από πάνω αποζημίωση-«μπόνους», για «διαφυγόντα κέρδη», επειδή με ευθύνη του κράτους δεν λειτουργούν πολλές σιδηροδρομικές γραμμές.

Όλα καλά για όλους αυτούς, κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ, εταιρείες ή αλλιώς «όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος».
Τέλος, στις καλένδες φαίνεται να παραπέμπεται και το σκάνδαλο των υποκλοπών, μέσα από συναντήσεις Κασσελάκη-Ανδρουλάκη, Μητσοτάκη-Κασσελάκη, με διεργασίες για «διαύλους επικοινωνίας», «συναινέσεις» και ευχολόγια για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search