• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο προϋπολογισμός στα χέρια του Κωστή Χατζηδάκη Ο προϋπολογισμός στα χέρια του Κωστή Χατζηδάκη

Καρουζέλ φτώχειας ο νέος προϋπολογισμός

November 22, 2023 489

ΠΗΓΗ:  - kosmodromio.gr

Ασκήσεις δημιουργικής λογιστικής και αναδιανομής της φτώχειας για την απασχόληση και την ασφάλιση, περιλαμβάνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός.

Ασκήσεις δημιουργικής λογιστικής και αναδιανομής της φτώχειας για την απασχόληση και την ασφάλιση, περιλαμβάνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Βουλή.

Οι αρμόδιοι, όχι απλώς παραδέχονται, αλλά υπερτονίζουν ότι «η αύξηση των μισθών, χωρίς να θίγεται η ανταγωνιστικότητα, ενίσχυσε τα έσοδα του προϋπολογισμού, συμβάλλοντας στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων» (για το τρέχον έτος).

Κοινώς για άλλη μια χρονιά, οι χαμηλόμισθοι, οι μερικώς απασχολούμενοι και τα μεσαία μισθολογικά στρώματα που δέχονται ασφυκτικές πιέσεις σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού πλήρωσαν τα σπασμένα του κυβερνητικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών.

Το ίδιο αναμένεται και για το επόμενο έτος… Οι αισιόδοξες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου, περιλαμβάνουν:

Μείωση της ανεργίας στο 10,6%, δηλαδή στο χαμηλότερο ποσοστό από το 2009, με περιορισμό του αριθμού των ανέργων στα προ μνημονίων επίπεδα.
Αύξηση της απασχόλησης, με τους απασχολούμενους στα 4,9 εκατομμύρια – ιστορικό υψηλό από το 1995 και
πλεόνασμα 950 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία με ενισχυμένα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές λόγω αύξησης των μισθών και της απασχόλησης. Μάλιστα η αύξηση των εσόδων οδηγεί στον περιορισμό της κρατικής ενίσχυσης κατά 152 εκατομμύρια ευρώ.
Ταυτόχρονα, όμως:

Προβλέπεται επιβράδυνση ως προς την αύξηση της απασχόλησης.
Η μείωση της ανεργίας δεν είναι οπωσδήποτε συνδεδεμένη με ποιοτική εργασία, ιδιαίτερα ως προς τις αμοιβές.
Η αύξηση εισφορών δεν αφορά ουσιαστική ενίσχυση των μισθών αλλά ολόκληρο το μισθολογικό πλέγμα, το οποίο περιλαμβάνει ελαστικές μορφές απασχόλησης, αύξηση των κατώτατων αποδοχών και τις αυξήσεις που θα χορηγηθούν στους δημοσίους υπαλλήλους με τις εισφορές να καταβάλλονται από το κράτος και στη συνέχεια να εισπράττονται από το ίδιο.
Μείωση εισπραξιμότητας οφειλών από ρυθμίσεις κατά 100 εκατ. ευρώ, την ώρα που -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ- οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 46 δισ. ευρώ.
Έλλειμμα 248 εκατ. ευρώ στη ΔΥΠΑ όπου θα δοθεί κρατική ενίσχυση 629 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ
ο ΕΦΚΑ θα επιδοτηθεί από το κράτος με 207 εκατομμύρια ευρώ λόγω απώλειας εσόδων από εισφορές επικουρικής ασφάλισης, οι οποίες κατευθύνθηκαν στο νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ).
Κάθε ομοιότητα με πρακτικές εντελώς συμπτωματική:

Οικονομική πολιτική σημαίνει: αν κινείται φορολόγησέ το, αν συνεχίζει να κινείται ρύθμισέ το νομοθετικά, αν σταματήσει να κινείται επιδότησέ το. Ρόναλντ Ρέιγκαν, πρόεδρος των ΗΠΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search