• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φορολεηλασίας συνέχεια… Κατατέθηκε για ψήφιση το φοροέκτρωμα

December 05, 2023 550

Με το κλείσιμο της υποτιθέμενης διαβούλευσης, στην οποία καταγράφηκαν σχεδόν τρεις χιλιάδες σχόλια και παρατηρήσεις που προφανώς είχαν την τύχη απορριμάτων, κατέθεσε η κυβέρνηση το φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στην ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω της επιστροφής στον τεκμαρκτό τρόπο φορολόγησης κάθε ατομικής επιχείρησης ή και ελεύθερου επαγγελματία. Και αυτό γίνεται διαψεύδοντας εν τοις πράγμασι όλα τα φληναφήματα για την ψηφιακή μετάβαση, που τάχα θα καταπολεμούσε μέχρις εξόντωσης την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.
Σύμφωνα δε με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί το έκτρωμα αυτό την Πέμπτη στις 7 Δεκεμβρίου, με συνέπεια να προσαρμοστούν χρονικά και οι ανάλογες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.
Θυμίζοντας τη γνωστή ιστορία του Χότζα που, ασφυκτιώντας από το πλήθος των ζωντανών που του είχαν βάλει στο καλύβι του και όταν του αφαίρεσαν ένα δύο, χάρηκε και θεώρησε εαυτόν ανακουφισμένο…, έτσι και η κυβέρνηση, χωρίς να αλλάζει την ουσία του εκτρώματος, χορήγησε τη μείωση του χαρατσιού που ονομάζεται τέλος επιτηδεύματος στο μισό για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες. Και όχι μόνο αυτό. Επέλεξαν να κάνουν δήθεν τη μεγάλη υποχώρηση, δηλαδή το να γίνουν τα τεκμήρια μαχητά, που σημαίνει πως μπορούν οι φορολογούμενοι να τα αμφισβητήσουν.
Πώς όμως ; Ζητώντας να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος που μάλιστα μπορεί να επεκταθεί και σε βάθος 5ετίας.
Αντί να οφείλει το κράτος να αποδείξει ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας φοροδιαφεύγει μέσω των ελέγχων, τώρα καλείται ο ελεύθερος επαγγελματίας να αποδείξει ότι… δεν είναι ελέφαντας, έχουμε έτσι μια αντιστροφή των όρων.
Πρόκειται για έναν φορολογικό εκβιασμό, καθότι ακόμα και για τυπικές παραβάσεις χωρίς ουσία και σημασία τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις από τον έλεγχο είναι εξαιρετικά υψηλά και αποτρεπτικά για την αμφισβήτηση αυτή. Ειδικά μάλιστα όταν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν οργανωμένα εσωτερικά λογιστήρια, αλλά και για όσες έχουν είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθούν παραβάσεις ή και «παραβάσεις».
Αυτό όμως πατάει και σε έναν κοινωνικό αυτοματισμό, όπως και όλη η λογική του φορομπηχτικού εκτρώματος, με την ενοχοποίηση της κοινωνικής κατηγορίας της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και των φορέων της. «Όποιος είναι καθαρός, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», κραυγάζουν τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης σε κανάλια και ραδιόφωνα, συσκοτίζοντας και αποκρύβοντας την λεγόμενη «νόμιμη» και δυσθεώρητη φοροαποφυγή των ισχυρών του πλούτου, εφοπλιστών, καναλαρχών, τραπεζιτών, βαρώνων της ενέργειας, των κατασκευών και λοιπών «ευαγών» ιδρυμάτων, αλλά και των ίδιων τους των πολιτικών κομμάτων.
Σταχυολογήσαμε μερικά – ελάχιστα από αυτά και τα παρουσιάζουμε:
Κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ. Ρωτάει ο ανεπάγγελτος υπουργός Χατζηδάκης:
“Είναι δυνατόν ένας ελεύθερος επαγγελματίας να βγάζει λιγότερα από τον υπάλληλό του;”
Απολογισμός ΝΔ έτους 2022
Αμοιβές Προσωπικού: 2.131.561,51 €
Έλλειμμα κόμματος: -44.591.660,80 €
Ευλόγως σχολιάζουν στο πρώην twitter – τώρα x – πως αν δεν βγαίνουν «ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ»…
Ας έρθουμε τώρα δειγματικά στα αποτελέσματα δύο καναλιών του ΑΝΤΕΝΝΑ και του ALPHA, που παρουσιάζουν επί σειρά ετών ζημιογόνα ή και μηδενικά αποτελέσματα, πράγμα που για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι «άξιο απορίας», και εξαιτίας του τεκμαρτού υπολογισμού των κερδών, συνεπώς απαγορεύεται.
Πάλι ο ανεπάγγελτος δηλώνει :
«Το 54% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε πέρσι ζημίες ή μηδενικό εισόδημα.
Παράλληλα, το 27% δηλώνει ζημίες ή μηδενικό εισόδημα συνεχόμενα τα τελευταία 5 χρόνια. Και τίθεται αυτόματα το ερώτημα: Πώς αλήθεια ζουν αυτοί οι άνθρωποι;» δήλωσε.
Ο ΑΝΤ1 δήλωνε τις παρακάτω ζημιές ή μηδενικό εισόδημα τα τελευταία 8 χρόνια
2015 -18.369.932€
2016 -16.075.390€
2017 -21.922.141€
2018 -42.605.931€
2019 -11.909.792€
2020 +543.643€
2021 -1.729.665€
2022 -18.184.223€
Επίσης ο Alpha, δήλωνε τις παρακάτω ζημιές αυτά τα 4 χρόνια
2017 -3.935.838€
2018 -4.575.089€
2019 -15.866.651€
2020 -24.500.000€
Να μας εξηγήσει πώς επιβιώνουν αυτά τα κανάλια…
Στο μεταξύ στις 22 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα σημαντικές και μεγάλες κινητοποιήσεις για την απόσυρση του φορολογικού εκτρώματος. Με συμμετοχή δικηγόρων που είχαν σχεδόν καθολική συμμετοχή πανελλαδικά, ιδιοκτητών ταξί, μηχανικών, λογιστών – φοροτεχνικών, φυσικοθεραπευτών και άλλων επαγγελματιών, και μάλλον την επόμενη βδομάδα θα υπάρξουν νέες μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Αφήσαμε τελευταίο το σημαντικό πρόβλημα των προστίμων που θεσπίζει το νομοσχέδιο για τη μη διαβίβαση στην ΑΑΔΕ των εσόδων και δαπανών μιας επιχείρησης στην ανέτοιμη πλατφόρμα των mydata, για την οποία στα πλαίσια του «ψηφιακού μετασχηματισμού» έχουν γραφεί πολλά και έχουν δαπανηθεί ακόμα περισσότερα σε εξοπλισμούς, σεμινάρια κλπ. Και αυτό άσχετα αν τα έσοδα και τα έξοδα έχουν ήδη καταχωρηθεί στα βιβλία ενός επιχειρηματικού σχήματος.
Αυτή θα είναι και η οριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες με πρόστιμα που θα ξεκινούν από 250 ευρώ την ημέρα και θα φτάνουν τις 100 χιλιάδες τον χρόνο.
Έτσι θα δικαιωθούν οι Στουρνάρας και λοιποί μεγαλόσχημοι, που για πολύ καιρό αγωνιούν για την ευόδωση του αντιδραστικού σχεδίου της έκθεσης Πισσαρίδη με την οποία έχουμε ασχοληθεί παλιότερα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search