• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κυβερνητική και ακροδεξιά χολή για τις παλαιστινιακές σημαίες την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα

January 02, 2024 634

Φρύαξαν οι ακροδεξιοί, οι ρατσιστές και τα στελέχη της ΝΔ με την πολύ ωραία εικόνα της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, με τις παλαιστινιακές σημαίες να ανεμίζουν περήφανα μέσα στο πλήθος και μπροστά στη σκηνή.

 

Η εικόνα που χαροποίησε τον κόσμο της αλληλεγγύης και όλους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια στο μαζικό έγκλημα που συντελείται στη Γάζα, εξόργισε ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου, τρόφιμους των πρεσβειών ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά και στελέχη της ΝΔ, όπως τον ακροδεξιό Θάνο Πλεύρη, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος. Και τι δεν γράφτηκε! Μέχρι και για Πρωτοχρονιά της… Χαμάς στην Αθήνα!

Υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική μίσους των ακροδεξιών στο διαδίκτυο, ο Θ. Πλεύρης ανέβασε tweet, γράφοντας «στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του»!

Οι περισσότεροι δεξιοί και ακροδεξιοί στοχοποιούν τον νέο δήμαρχο Αθήνας Χάρη Δούκα, παρότι προφανώς ο ίδιος και η νέα δημοτική αρχή δεν είχαν καμία σχέση με τις παλαιστινιακές σημαίες στην πλατεία. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζουν προσφυγόπουλο ή παιδί παλαιστινιακής καταγωγής το κοριτσάκι που είχε μαζί του στη σκηνή ο νέος δήμαρχος κατά την αλλαγή του χρόνου και να ξερνούν ρατσιστική χολή, παρότι ήταν παιδί… συντελεστή της εκδήλωσης! Η επίθεση στον Χ. Δούκα έχει χαρακτήρα προληπτικής ιδεολογικής τρομοκράτησης, έτσι ώστε να μην τολμά κανείς να παρεκκλίνει από την κυβερνητική γραμμή στήριξης του Ισραήλ και να εκδηλώσεις συμπάθεια υπέρ των Παλαιστινίων και του αγώνα τους για λευτεριά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έμεινε ήταν πως και η Αθήνα την Πρωτοχρονιά έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, η εικόνα μεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, κι αυτό δεν μπορεί να σβηστεί από το κυβερνητικό και ακροδεξιό παραλήρημα.

 

Την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε, με αυξημένη μαζικότητα σε σχέση με μία βδομάδα νωρίτερα, η συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Σύνταγμα, ύστερα από κάλεσμα της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σωματείων και συλλογικοτήτων. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 12 μ. και για τις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης του νέου έτους.

ΠΗΓΗ: prin.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search