• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πώς πέταξαν 35 εκατ. ευρώ…

January 06, 2024 676

Πέτρος Μανταίος

Με το «πέταξαν» κάνω λογοπαίγνιο συμφωνίας (κρατική ενίσχυση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού) μεταξύ Δημοσίου (υπ. Οικονομικών) και αεροπορικής εταιρείας Aegean (Βασιλάκης) κατά την οποία, βάλε–βγάλε και πάρε–δώσε, με διαδικασίες αποπληρωμής, δικαιώματα προαιρέσεως πρόωρα είτε… παράωρα (άκαιρα, αλλά παράουρος στα Ανώγεια σημαίνει το κάτι άλλο…) κ.λπ. συμβατικά, το μεν Δημόσιο (ο Χρήστος Σταϊκούρας τότε) δάνεισε την εταιρεία 120 εκατ. ευρώ παίρνοντας ισόποσες μετοχές στην τότε τιμή, ενώ κατά την προχθεσινή αποπληρωμή διά της ανακτήσεως από την εταιρεία των μετοχών της που κατείχε το Δημόσιο (με υπουργό Οικονομικών πλέον τον Κώστα Χατζηδάκη) η Aegean, έναντι των 120 εκατ. δανείου, κατέβαλε τα 85. Αρα, 35 εκατ. πέταξαν από το Δημόσιο στην Aegean.

Διότι εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι 35 εκατ. πέταξαν από εδώ και πήγαν εκεί. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που δεν αφορούν την είδηση καθαυτή. Αφορούν ειδικά επαγγέλματα ψυχαγωγίας, όπως ευθυμογράφοι και επιθεωρησιογράφοι που, ως γνωστόν, αποτελούν είδη εξαιρετικής σπανιότητος επί των ημερών μας, που με όσα συμβαίνουν, παρά το γελοίον των υποθέσεων, ουδείς επιθυμεί να γελάσει. Και όπου απουσιάζει η επιθυμία για γέλιο, το έδαφος δεν προσφέρεται για καλλιέργεια ευθυμογραφήματος και επιθεώρησης. Τα νούμερα της επιθεώρησης απέβαλαν τον προσδιορισμό της επιθεώρησης και έμειναν μόνο τα νούμερα…

Και τι να πεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θάνου Πετραλιά που απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου τον Νοέμβριο (χθεσινή «Συντακτών») «χαρακτήρισε την ανάκτηση του 71% της κρατικής ενίσχυσης επιτυχία»! Οτι και πάλι καλά που χάθηκαν (πέταξαν!) μόνο 35 εκατ.; Ο,τι λέγαμε τότε… στον υπουργό Μεταφορών-Συγκοινωνιών Κώστα Χατζηδάκη, όταν πουλούσε την Ολυμπιακή στην Aegean «συμβολικά» ένα (1) ευρώ υποστηρίζοντας ότι από τη «χασούρα» της Ολυμπιακής το Δημόσιο θα είχε όφελος δύο νοσοκομεία και εκατό σχολεία ετησίως… Μια τέτοια επιθεώρηση θα παιζόταν σε κενό… αέρος!

πηγή: efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search