• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Oι πενιχρές αυξήσεις σε μέρος των συνταξιούχων αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών τους Oι πενιχρές αυξήσεις σε μέρος των συνταξιούχων αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών τους

Πώς οι νέες συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα

January 11, 2024 502

ΠΗΓΗ:  - kosmodromio.gr

Η αναλογική αντιμετώπιση των συνταξιούχων, προφανώς έχει καθορίσει ως σημείο συνάντησης μεταξύ των γενεών τη διασταύρωση των οδών... φτώχειας και ταλαιπωρίας.

Στο… ιλιγγιώδες ποσό των 694 ευρώ μεικτά κυμαίνεται η μέση σύνταξη του ιδιωτικού τομέα για τους νέους συνταξιούχους, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ».

Εν μέσω ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων με τους παλαιότερους συνταξιούχους να έχουν υποστεί τρομακτικές εισοδηματικές απώλειες, η ωρίμανση των μνημονιακών μέτρων σε σχέση με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, οδηγεί σε σταθερό συνταξιοδοτικό «κούρεμα» και για τους νεότερους δικαιούχους….

Σύμφωνα με την έκθεση «ΗΛΙΟΣ» για τον Δεκέμβριο, απονεμήθηκαν 31.357 νέες συντάξεις όλων των κατηγοριών (κύριες και επικουρικές), περισσότερες κατά 4.791 ή κατά 16%, σε σχέση με τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς.

Ωστόσο, οι συντάξεις γήρατος που εκδόθηκαν από τον ΕΦΚΑ και αφορούν σε πρώην εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, κατά μέσο όρο υποχώρησαν στα 694,20 ευρώ μεικτά.

Η διακηρυγμένη εδώ και χρόνια πρόθεση των εκάστοτε κυβερνώντων για αναλογική αντιμετώπιση των συνταξιούχων, προφανώς έχει καθορίσει ως σημείο συνάντησης μεταξύ των γενεών τη διασταύρωση των οδών… φτώχειας και ταλαιπωρίας, με όχημα τις περικοπές (έμμεσες και έμμεσες).

Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι οι πενιχρές αυξήσεις σε μέρος των συνταξιούχων και οι διάφορες εφάπαξ ενισχύσεις, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών τους.

Όπως υπολογίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι απώλειες εξαιτίας των τουλάχιστον 27 μνημονιακών περικοπών υπερβαίνουν τα 100 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, οι συνταξιούχοι (παλαιοί και νεότεροι) έχουν χάσει το 25% της αγοραστικής δύναμης τους, εξαιτίας του αυξημένου πληθωρισμού.

Συνολικά, από τα στοιχεία για τους συνταξιούχους της χώρας, προκύπτει ότι:

– Στα 470 ευρώ καθαρά περιορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές για το 1/5 των συνταξιούχων.

– Τέσσερις στους δέκα , περισσότεροι από ένα εκατομμύριο, λαμβάνουν σύνταξη έως 700 € μεικτά.

Δηλαδή, 658 € καθαρά)

-Η μέση κύρια σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 795 ευρώ μεικτά (747 ευρώ καθαρά) και είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ.

-Η μέση επικουρική σύνταξη, περιορίζεται στα 196 ευρώ μεικτά (184 καθαρά) και

– το μέσο μέρισμα δεν ξεπερνά τα 111 ευρώ μεικτά (104,56 ευρώ καθαρά).

Παράλληλα, σύμφωνα την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους: οι Έλληνες συνταξιούχοι, αποδεικνύονται οι πιο γερασμένοι στην Ευρώπη, με το 90,3% άνω των 60 ετών και μόλις το 4,85% να είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών.

Πρόκειται -κατά κύριο λόγο- για συνταξιούχους χηρείας αλλά και αναπηρίας (λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας).

Ο λόγος τους μας χόρτασε, που λένε…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search