• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ψέματα, παραπλάνηση και πέτσινες εξαγγελίες: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδευε και εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους αγρότες

January 30, 2024 405

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr 

H αλαζονεία ενός πολιτικού νάνου
19.1.2024 Ο Αυγενάκης συναντάται στο Βρολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Τζεμ Οζντεμίρ και μεταφέρει σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) τον υποτιθέμενο διάλογό τους, με ύφος αρσενικής μαντάμ Σουσού («τι να κάνετε κι εσείς, πτωχοί Γερμανοί, μην κοιτάτε εμάς που είμαστε πλούσιοι»).

– «Εσείς τι κάνετε με το αγροτικό πετρέλαιο», ρώτησε ο Cem Özdemir, τον Λευτέρη Αυγενάκη.

– «Εμείς επιστρέφουμε στους αγρότες τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Πέρυσι και φέτος δώσαμε συνολικά περίπου 160 εκατομμύρια (γύρω στα 82 εκατ. πέρυσι και άνω των 76 εκατ. εφέτος)στους περίπου 290.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», εξήγησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Και πρόσθεσε ότι, παράλληλα, η κυβέρνηση μείωσε κατά 50% τη φορολογία στα κέρδη των αγροτών που δραστηριοποιούνται μέσα από συνεργατικά σχήματα, ενώ πριν από λίγους μήνες μείωσε τον ΦΠΑ στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%. Επίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε την φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ, κάτι που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε απαράδεκτο.

Ο Γερμανός υπουργός χαμογέλασε, χαρακτήρισε έξυπνα τα μέτρα, αλλά αποχώρησε από τη συνάντηση προβληματισμένος, γνωρίζοντας ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν μπορεί να πάρει η χώρα του, μιας και η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη Γερμανία, δεν το επιτρέπει.

Συνδυασμός μαντάμ Σουσού και χουνταίων
20.1.2024 Τίτλος Δελτίου Τύπου ΥΠΑΑΤ: «Αυγενάκης: Αυτοί που υποκινούν τους Έλληνες αγρότες να βγουν στους δρόμους δεν μπορούν να κρύψουν την κομματική τους προέλευση – Οι Γερμανοί αγρότες διεκδικούν όσα η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει στους Έλληνες»!

Ακάθεκτος ο Αυγενάκης καρφώνει στον πάσαλο της ατίμωσης τους… υποκινητές:

«Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και αγωνίζονται για προβλήματα που για τους Έλληνες αγρότες δεν υφίστανται, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει επιλύσει, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτη, επισημαίνοντας ότι πίσω από την προσπάθεια κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, βρίσκονται κομματικά πρόσωπα». […] «Για τις προσπάθειες που γίνονται να υπάρξουν κινητοποιήσεις αγροτών και στη χώρα μας ο ΥπΑΑΤ έκανε λόγο για “κάποιες κραυγές από κάποιους αγρότες που υποτίθεται αγωνιούν, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να κρύψουν και την κομματική τους προέλευση. Δηλαδή όλες οι προσπάθειες για να ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας φαίνεται, πολύ απλά, ότι έχουν κομματικό πρόσημο. Φαίνεται ότι υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις πίσω από όλα αυτά», τόνισε». […] «Κι επειδή βλέπω τα πρόσωπα που προσπαθούν να βγάλουν τους αγρότες στο δρόμο, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η προέλευση η κομματική είναι πασιφανής. Είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο ΥπΑΑΤ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοικτός στο διάλογο».

20.1.2024 Δεύτερο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ την ίδια μέρα, με τίτλο: «Αυγενάκης: “Υποκινούμενη η προσπάθεια να βγουν οι αγρότες στον δρόμο”».

Δεν κρατιέται ο Κλουζό της δεξιάς πολιτικής, που ανακάλυψε τους υποκινητές:

«”Η προσπάθεια που γίνεται να βγουν οι Έλληνες αγρότες στους δρόμους είναι υποκινούμενη”, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της 16ης Διάσκεψης Υπουργών Γεωργίας, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο ΥπΑΑΤ κάλεσε άπαντες να εξετάσουν ποια είναι η κομματική προέλευση όσων έχουν επιδοθεί σε αυτή την προσπάθεια, που έχει κομματικό πρόσημο. Σημείωσε, ωστόσο, χαρακτηριστικά ότι “παρ’ όλα αυτά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση”. Ερωτηθείς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Γερμανία, ο Υπουργός επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καλύψει τους Έλληνες αγρότες και τους έχει δώσει όσα διεκδικούν οι Γερμανοί αγρότες».

Από το… μετερίζι του Αυτιά
21.1.2024 Ο Αυγενάκης βγαίνει (πού αλλού;) στο πρωινάδικο του Αυτιά, για να πει: «Διάλογος ναι, αλλά σε ρεαλιστική βάση και με ειλικρίνεια – Τα προβλήματα των αγροτών απαιτούν ενότητα και όχι διαχωριστικές γραμμές» (τίτλος του Δελτίου Τύπου του ΥΠΑΑΤ).

Ακολουθεί νέο κατακεραύνωμα των… υποκινητών:

«Οι υποκινητές των κινητοποιήσεων στην πλειονότητά τους έχουν κομματική απόχρωση. Τους γνωρίζουμε. Οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν από που προέρχονται, τι πιστεύουν και αν ήταν υποψήφιοι σε κάποιο κόμμα. […] Ας πούμε αλήθειες. Όλα τα αιτήματα είναι καλοδεχούμενα, αλλά θα λέμε αλήθειες. Θα παλέψουμε για ό,τι χρειαστεί και εντός και εκτός συνόρων, αλλά με ειλικρίνεια. Οι αγρότες θέλουν ενότητα και μπροστάρηδες με πάθος χωρίς διαχωριστικές γραμμές».

Ιδού οι «υποκινητές»
Μια μέρα μετά, στις 22.1.2024, ο υπουργός Κλουζό κατονομάζει κιόλας τους… υποκινητές:

«Ο ΥπΑΑΤ, αναφερόμενος σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, τόνισε ότι έχουν συγκεκριμένη κομματική προέλευση. Πρόκειται για στελέχη που ζουν και θρέφονται από τις κινητοποιήσεις – κατά βάση του ΚΚΕ- με την συνεπικουρία των ελαχίστων δυνάμεων που διατηρούν στον χώρο αυτό το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι ελάχιστοι του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε, επίσης, λόγο για «ασυνάρτητες κραυγές» καθώς από τη μια τίθενται αιτήματα, τη λύση των οποίων το ΥπΑΑΤ έχει δρομολογήσει, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η διαφάνεια στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη αιτήματα για χρονοδιαγράμματα στην καταβολή αποζημιώσεων στη Θεσσαλία που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Επίσης χρονοδιαγράμματα έχουν ανακοινωθεί και για τα ειδικά προγράμματα που αφορούν στις παρακάρλιες περιοχές και στο Μέτρο 5.2 για τους κτηνοτρόφους».

Οι «υποκινητές» φεύγουν, σαν τους… καλικάντζαρους
23.1.2024 Από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, ο Αυγενάκης για πρώτη φορά «ξεχνάει» τους υποκινητές. «Αγροτικές κινητοποιήσεις: Μόνο μέσα από διάλογο προκύπτουν λύσεις», είναι ο τίτλος στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ.

Αυγενάκης: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις κινήσεις των αγροτών στη χώρα μας. Έχω πλήρη εικόνα για τα διαφορετικά αιτήματα που καταφτάνουν. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον οποιοδήποτε, κάτι που ούτως η άλλως δεν αρνηθήκαμε ποτέ. Ο διάλογος και η πραγματική και ειλικρινής συζήτηση και ενώνει αλλά κυρίως δίνει λύσεις. Και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό».

Οπως βλέπετε, μαζί με τους «υποκινητές» που εξαφανίστηκαν, εξαφανίστηκαν και τα «λυμένα προβλήματα», και οι «ασυνάρτητες κραυγές», και τα «εξωπραγματικά αιτήματα», και οι «δρομολογημένες λύσεις».

Η ειρωνία και ο ονειδισμός έγινε… «σεβασμός»
24.1.2023 Αυγενάκης:

«Στις κινητοποιήσεις στεκόμαστε με σεβασμό, συζητάμε, κατανοούμε τα προβλήματα, όμως την ίδια στιγμή υπάρχει μέριμνα και αντανακλαστικά και πραγματικό ενδιαφέρον. Eμείς θα επιμείνουμε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε δυο επίπεδα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό. Eίμαστε στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών διότι ξέρουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και κυρίως αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή».

Πάνε οι «υποκινητές» και οι «υποκινούμενοι», πάει η ειρωνεία για τα «εξωπραγματικά αιτήματα», μάς τελείωσαν και τα «λυμένα προβλήματα» και οι «δρομολογημένες λύσεις» και πλέον έχουμε σκέτα «προβλήματα», «κατανόηση» και «σεβασμό».

Πόσο αγαπησιάρης…
Ιδιος χαβάς και στο Δελτίο Τύπου της επομένης (25.1.2024), με τίτλο: «Λευτέρης Αυγενάκης: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο – Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των αγροτών – Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα των αγροτών». Με ποιον ακριβώς θα συγκρουστεί ο Μπρανκαλεόνε από το Ηράκλειο; Το ρωτάμε γιατί μέχρι τώρα ήθελε να συγκρουστεί μόνο με τους «υποκινητές», τους οποίους αντιμετώπιζε σαν μυρμήγκια που μπορεί να κάνει μία και να τα λιώσει με τη σόλα του παπουτσιού του.

Ακολουθεί… βαρυσήμαντη δήλωση on camera:

«Κατανοούμε πλήρως την αγωνία, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς από τους αγρότες μας στους δρόμους. Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά ότι είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους. Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες. Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα. Μέσα από τον διάλογο λύνονται προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας».

Τα μέλια ξεχειλίζουν και στο Δελτίο Τύπου της επομένης (26.1.2024), με τίτλο: «Αυγενάκης προς αγρότες στον ΑΝΤ1: Ελάτε ακόμη και σήμερα να συζητήσουμε – Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποδεδειγμένα στο πλευρό των αγροτών και έτσι θα συνεχίσει».

«Ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο στους αγρότες που διαδηλώνουν απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου. Ακόμα και σήμερα είστε καλοδεχούμενοι, είπε σε αγρότες από την Επανομή και τη Λάρισα με τους οποίους είχε διάλογο, διευκρινίζοντας ότι όσοι έχουν ζητήσει ραντεβού έχει συναντηθεί μαζί τους, χωρίς να τον νοιάζουν οι κομματικές ταυτότητες του καθενός. Στη συζήτηση που έγινε, ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι κατανοεί τις αγωνίες και ανασφάλειες που νιώθουν οι αγρότες λόγω της κλιματικής κρίσης και αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο για τη Θεσσαλία».

Και πήρα σβάρνα τα πρωινάδικα
29.1.2024 Δελτίο Τύπου με τίτλο σιδηρόδρομο: «Αυγενάκης: Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει σύγκρουση με τους αγρότες, τους σέβεται και λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξής τους – Πρόσθετα μέτρα για ενέργεια και δίκαιη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι πρώτες τροποποιήσεις στην ΚΑΠ – Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο – Ανοησίες τα περί μειωμένων αποζημιώσεων στη Θεσσαλία».

Ο Αυγενάκης βγήκε σε ένα ακόμα πρωινάδικο (του Mega αυτή τη φορά) και στα καπάκια στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας για να πει πόσο αγαπάει τους αγρότες και πόσο θα ήθελε να πιει μια τσικουδιά μαζί τους. Κάνει και έμμεση… αυτοκριτική: δεν είναι υποκινούμενοι, αλλά βγαίνουν στο δρόμο επειδή αγωνιούν για το μέλλον τους. Παίρνει πίσω και τα περί εξωπραγματικών αιτημάτων, λέγοντας ότι δεν λένε κάτι εξωπραγματικό»:

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες. Είμαστε πιστοί και συνεπείς σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους γιατί η κλιματική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, αγωνία και ανασφάλεια. Αυτό σημαίνει κλιματική κρίση, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασία και ενεργειακό κόστος. Αυτά είναι τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι άνθρωποι αγωνιούν για το αύριο. Δεν λένε κάτι εξωπραγματικό», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν τον πιστεύετε τον καλό τον άνθρωπο;
Σήμερα (30.1.2024) είχε σειρά το πρωινάδικο της ΕΡΤ. Τίτλος του Δελτίου Τύπου του ΥΠΑΑΤ: «Νέα πρόσκληση Αυγενάκη στους αγρότες για διάλογο: Είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης – Δεν είστε μόνοι – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα».

Ακολουθεί ξέσπασμα αγάπης, αλλά και παράπονο («γιατί, ρε παιδιά, δεν έρχεστε να τα πούμε;»):

«Ζητάω από τους αγρότες να έλθουν να συζητήσουμε. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μαζί είμαστε. Στην ίδια πλευρά της όχθης είμαστε. Εχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί. Πραγματικά θέλουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τον πρωτογενή τομέα. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα. Δεν είναι μόνοι. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στο πλευρό τους και έχει αποδειχθεί από τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα».

Ακολούθησε το μεγαλοπρεπέστατο άδειασμά του από τον Μητσοτάκη, που βγήκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τσίμα για να τάξει αυτός πέτσινες υποσχέσεις, αναγνωρίζοντας ότι ο υπουργός του είναι αναξιόπιστος.

Για τις πέτσινες υποσχέσεις και του Αυγενάκη και του Μητσοτάκη θα μιλήσουμε αναλυτικά σε ειδικό άρθρο. Για να ξέρουν οι αγρότες τι ακριβώς ισχύει και να μην φάνε την παραμύθα. Προς το παρόν μένουμε στην πολιτική διάσταση του θέματος.

Μπορεί να είναι αξιόπιστη μια κυβέρνηση που μέχρι χτες έβριζε τους αγρότες και τώρα τους γλείφει; Που μέχρι χτες έλεγε ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα και τώρα λέει πως χρειάζονται και… νέες λύσεις; Η απάντηση είναι, φυσικά, όχι. Οπως ακριβώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδευε τους αγρότες (ιδιαίτερα τους πλημμυρόπληκτους της Θεσσαλίας) εδώ και τόσους μήνες, το ίδιο ακριβώς κάνει και τώρα.

Ας κάνουν τα κουμάντα τους οι αγρότες. Είμαστε σίγουροι πως βλέπουν τι γίνεται στη Γαλλία…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search