• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πράξη απελπισίας

February 12, 2024 797
ΠΗΓΗ:  Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

Δεν μπόρεσε να αντέξει την απόλυση και την έξωση. Σκότωσε τα αφεντικά του και αυτοχειριάστηκε.

Δεν μπόρεσε να αντέξει ότι 36 χρόνια αφοσιωμένης δουλειάς, μια ολόκληρη ζωή, πετάχτηκε στα σκυλιά, λίγο πριν το τέλος του, στα 70 του χρόνια. Δεν ήταν πια «ανταγωνιστικός» για να συνεχίσει τη δουλειά, δεν είχε σύνταξη για να αποσυρθεί εν γαλήνη στις δυσμές της ζωής του, τον πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο χωρίς τίποτα. Και τότε τρελάθηκε. Γιατί η τρέλα είναι ψυχική αταξία που οφείλεται στην απελπισία και τη χαμένη αξιοπρέπεια. Γιατί η απόλυση εισπράττεται ως ριζική ματαίωση και είναι συνυφασμένη με τον αποκλεισμό από τα σημεία που μας καθιστούν ορατούς στο βλέμμα των άλλων.

Η εργοδοσία μας τρομοκρατεί. Το βλέμμα των άλλων μας τρομοκρατεί. Η οικονομική οργάνωση της καταναλωτικής κοινωνίας αντιστοιχεί σε μία «νέα ψυχική οικονομία» και μας οδηγεί στη νέκρωση των συναισθημάτων και τη θυματοποίηση, ή την τρέλα.

Κάποτε υπήρχαν αντιστάσεις που έσωζαν τους εργαζόμενους από το τσάκισμα της αξιοπρέπειάς τους και την τρέλα. Τώρα δεν υπάρχουν πια τα συνδικάτα. Κι όπου υπάρχουν είναι σχεδόν εξωνημένα (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Κανείς δεν μιλάει για την εξάλειψη της ανεργίας κι ότι η εργασία εκτός από ανάγκη της βιοτής δίνει και νόημα στη ζωή, όπως κάθε δημιουργία. Κανείς δεν προβάλει ένα νέο τρόπο σκέψης που θα συνδέει τον ανθρωπισμό και τις κατακτήσεις των επιστημών με το κριτικό πνεύμα. Κανείς δεν μιλά για μία νέα πόλη όπου οι άνθρωποι θα συναντιούνται ξανά στις πλατείες και στις γειτονιές, αναζητώντας τη συλλογικότητα σε αυτοοργανωμένους ομίλους συλλογικής πράξης και αυτενέργειας.

Γι’ αυτό οι αντιδράσεις θα είναι πάντα ατομικές πράξεις απελπισίας…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search