• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με καθημερινό δίωρο αποκλεισμό του Λιμανιού - Στον αγώνα και ο αγροτικός κόσμος της Θεσπρωτίας

February 14, 2024 621

Ανταπόκριση

Με δίωρο καθημερινό αποκλεισμό της εξόδου του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας προς την Εγνατία οδό, εκφράζει ο αγροτικός κόσμος της Θεσπρωτίας τον δικό του αγώνα για επιβίωση, συμμετέχοντας στον αγώνα όλης της ελληνικής αγροτιάς. Αντιπροσωπεία του Μ-Λ ΚΚΕ βρέθηκε στο μπλόκο, όπου μοίρασε σχετική Προκήρυξη.

Η πάλη, για μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής που χρεοκοπεί τα αγροτικά νοικοκυριά, για ουσιαστική κρατική στήριξη της ντόπιας παραγωγής και έλεγχο των αγροτικών εισαγωγών που πραγματοποιούνται σε τούτη την πύλη της χώρας, ο αγώνας ενάντια στις νέες ρυθμίσεις της ΚΑΠ που στο όνομα της «πράσινης συμφωνίας» εξοντώνει συνολικά την ευρωπαϊκή αγροτική παραγωγής, είναι ζητήματα αιχμής που απασχολούν και τον αγροτικό κόσμο του τόπου.

Σε μια περιοχή που η συνολική παραγόμενη Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία είναι από τις χαμηλότερες της χώρας και ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας, η νέα τάξη πραγμάτων που επιτάσσει ο άξονας Βρυξέλες – Αθήνα προδιαγράφει μια νέα υποβάθμιση του τόπου. Με ένα συνειδητό ή ασυνείδητο τρόπο αυτό βιώνεται έντονα στα αγροτικά στρώματα και αποτελεί πρόκληση να γίνει κατανοητό από το σύνολο της κοινωνίας.

Τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας με έγκριση ενός γενικόλογου ψηφίσματος, το οποίο φυσικά παρέμεινε στις συνηθισμένες καιροσκοπικές αβρότητες «συμπάθειας» και «υποστήριξης» στους αγρότες που αφθονούν πλέον απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, στην οποία μοιράστηκε Προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ και έγινε παρέμβαση εκπροσώπου του, του κτηνίατρου Θ. Χόβολου.

Οι συγκεντρώσεις στην έξοδο του λιμανιού επί της Εγνατίας που οι Θεσπρωτοί αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη που αναμένεται η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Μια συνάντηση που οι κυβερνώντες έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανένα από τα αιτήματα, προφασιζόμενοι την περίφημη «δημοσιονομική πειθαρχία».

Αναμένεται λοιπόν και εδώ, όπως και σε όλη τη χώρα η συνάντηση της Τρίτης. Με δεδομένου αυτή τη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που είχαμε να δούμε χρόνια και που διαθέτει την σύμπνοια της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, μένει να δούμε αν ο εξόχως μελετημένος επικοινωνιακό πόλεμος που οργανώνει η κυβέρνησή, θα κάμψει τις αγροτικές αντιστάσεις ή η πάλη των αγροτών για επιβίωση θα πάρει νέες μορφές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search