• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΠΕΝΕΝ: Παρέμβαση των Σωματείων - Αύριο στις 2 μ.μ. η κρίσιμη συνάντηση

June 03, 2024 550

Ω/Κ «ΑΙΓΑΙΟ»

Παρέμβαση των Σωματείων στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Αύριο στις 2 μ.μ. η κρίσιμη συνάντηση

ΠΕΝΕΝ - Εξώδικο και για το Ω/Κ «ΦΙΛΙΑ»

Συνεχίζεται για 3η μέρα με την ίδια αποφασιστικότητα η απεργία στο Ω/Κ «ΑΙΓΑΙΟ» η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο μετά από απόφαση της ΠΕΝΕΝ και των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Το πλήρωμα συμμετέχει σύσσωμο διεκδικώντας να τερματιστεί η ομηρία τους που ξεκίνησε το 2008 που η τότε κυβέρνηση ενέταξε τα πληρώματα των Ω/Κ πλοίων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. σε ειδικό μισθολόγιο καταργώντας με τον τρόπο αυτό την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας.

Από το 2008 έως σήμερα τα πληρώματα αυτά έχουν απωλέσει το 25% των αυξήσεων που δόθηκαν στην Ακτοπλοΐα και επιπλέον οι απώλειες στο εισόδημα τους επιβαρύνθηκαν δραματικά από την ιλιγγιώδη αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας με αποτέλεσμα οι αποδοχές τους να έχουν καταβυθιστεί!!

Επιπλέον εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ως Ναυτεργάτες δεύτερης κατηγορίας με την κυβέρνηση ουσιαστικά να μην αναγνωρίζει ότι είναι Ναυτικοί και συγκροτημένα πληρώματα στα σκάφη αυτά!

Δυστυχώς οι προσπάθειες και η παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ και του πληρώματος αυτά τα 16 χρόνια δεν οδήγησαν σε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Αυτή η άρνηση και η αδιαλλαξία όλων των κυβερνήσεων οδήγησε το πλήρωμα να πάρει πλέον στα δικά του χέρια και να αγωνιστεί με τα Σωματεία τους για την διεκδίκηση των αιτημάτων της!

Την συμπαράσταση στον αγώνα τους έχουν εκφράσει οι εργαζόμενοι στα ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στο δίκαιο αίτημα των πληρωμάτων στα Ω/Κ σκάφη, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Πειραιά ζητώντας η απεργία να κριθεί ως παράνομη και καταχρηστική!

Το δικαστήριο σε χρόνο ρεκόρ όπως αναμενόταν έκανε δεκτή την αίτηση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. αντιγράφοντας απόλυτα τα επιχειρήματα που περιλαμβάνονται στο δικόγραφο τους!!!

Η κυβέρνηση και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έδωσαν ακόμη ένα ξεκάθαρο δείγμα πώς αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και τα δίκαια εργατικά αιτήματα.

Μετά την δικαστική απόφαση τόσο τα τρία Σωματεία όσο και το πλήρωμα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Σήμερα το πρωί στην απεργιακή σύσκεψη στο πλοίο αποφασίστηκε να γίνει κοινή παρέμβαση με σκοπό να γίνει άμεσα συνάντηση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Η ΠΕΝΕΝ έχοντας την σύμφωνη γνώμη του πληρώματος του Ω/Κ «ΦΙΛΙΑ» απέστειλε εξώδικο προς τους ίδιους φορείς διεκδικώντας το ίδιο αίτημα για το πλήρωμα του πλοίου που ανήκει και αυτό στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Με την παρέμβαση των Σωματείων και των πληρωμάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών συμφωνήθηκε αύριο Τρίτη στις 2:00 μ.μ. να γίνει σχετική συνάντηση.

Καλούμε τους Ναυτεργάτες και το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των Ναυτεργατών των Ω/Κ πλοίων!

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search