• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η συγκάλυψη συνεχίζεται για το έγκλημα των Τεμπών

March 28, 2024 431


Το έργο της συγκάλυψης συνεχίζεται στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών. Η συζήτηση πάνω στα πορίσματα της εξεταστικής που διεξάγεται στην ολομέλεια, οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών και η πλήρης αποσιώπηση των εξελίξεων επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό.

Η αρχή έγινε την προηγούμενη Δευτέρα με την τοποθέτηση της Καρυστιανού στην επιτροπή αναφορών του ευρωκοινοβουλίου, η οποία και αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή η υπόθεση και να παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές. Προφανώς καμία εμπιστοσύνη για δικαίωση δεν πρέπει να υπάρχει στην ΕΕ και τις αρμόδιες επιτροπές της για δικαίωση των νεκρών των Τεμπών. Οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων των χωρών της είναι που γεννούν Τέμπη.

Ωστόσο, η ομιλία της προέδρου του Συλλόγου θυμάτων στα Τέμπη στο ευρωκοινοβούλιο, εκτός δηλαδή των ελληνικών συνόρων, μαζί με τις πάνω από 1.300.000 υπογραφές που έχει συγκεντρώσει το γνωστό ψήφισμά της για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση. Προφανώς, το θέμα δεν έτυχε προβολής από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία ελέω καθαράς Δευτέρας ασχολούνταν με την έλευση της Σαρακοστής… Πρόκειται για κανονικό θάψιμο της υπόθεσης από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Από την άλλη, οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών εξακολουθούν να εξοργίζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Είναι άλλο πράγμα να σταθείς δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη και είναι άλλο πράγμα να είσαι παντού δίπλα τους σαν βδέλλα και να προσπαθείς να αποκομίσεις μικροπολιτικά οφέλη. Είναι αξιοθρήνητος όποιος πολιτικός προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από μια τέτοια υπόθεση», δήλωσε προκλητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης, η τοποθέτηση του οποίου προκάλεσε την οργή αδελφού θύματος ο οποίος αποκάλεσε, δικαίως, αξιοθρήνητη την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος οργή προκάλεσε και η τοποθέτηση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής, Μαρκόπουλου, στην ολομέλεια του κοινοβουλίου στη συζήτηση σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής. Πιστός στο κυβερνητικό αφήγημα για τα Τέμπη, ο πρόεδρος της επιτροπής προκάλεσε την έκρηξη συγγενή θύματος που χειροκρότησε ειρωνικά τον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Την ουσία του ζητήματος ανέδειξε ο Χ. Κωνσταντινίδης που έχασε τη σύζυγό του στα Τέμπη, ο οποίος δήλωσε πως «Από τον κ. Χρυσοχοΐδη, μέχρι τον κ. Σπίρτζη, φτάσαμε σήμερα στον κ. Καραμανλή. Κανείς δεν έκανε όσα έπρεπε για να είναι ασφαλής ο σιδηρόδρομος. Σαν να ζούμε σε διαφορετική χώρα. Μας διαβεβαίωναν ότι ο σιδηρόδρομος είναι ασφαλής, και έχουμε ένα έγκλημα με 57 νεκρούς, και επιμένουν στο ανθρώπινο λάθος. Ποιους κοροϊδεύουν; Και σήμερα, παρατήρησα μία τρομερή αλαζονεία από τους περισσότερους που ήταν μέσα στην Βουλή».

Παρά όμως την κυβερνητική αλαζονεία, η ΝΔ δείχνει να πιέζεται από τις εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση των Τεμπών έχει ακόμα δρόμο μπροστά της παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να θαφτεί το θέμα. Ο λαός δεν έχει ξεχάσει τι πραγματικά συνέβη και ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι και αυτό άλλωστε εκδηλώθηκε και τον προηγούμενο μήνα με τις τεράστιες κινητοποιήσεις που έγιναν στη μαύρη επέτειο για τον ένα χρόνο από το έγκλημα. Είναι βέβαιο πως το έγκλημα στα Τέμπη, που πίστεψε πέρσι η κυβέρνηση ότι θα καταφέρει να το θάψει, πρόκειται να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search