• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη: Συγκέντρωση σήμερα

March 29, 2024 359

Σε συγκέντρωση καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), όπου θα να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, λίγο προτού λήξει το 18μηνο κράτησης για κάποιους από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.
Στις 10 :00 το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών και των ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, μετά από 2.5 μήνες συνεδριάσεων.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την 12χρονη έχει απευθύνει ήδη κάλεσμα από τις εννιά το πρωί έξω από το Εφετείο ,εκεί όπου θα εκδοθεί η απόφαση, ζητώντας δικαιοσύνη για την 12χρονη.

Ο βασικός κατηγορούμενος της φρίκης που έζησε η 12χρονη, ο Ηλίας Μίχος, είναι ο μοναδικός που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων ,καθώς ο βιασμός ανηλίκου κάτω των 12 ετών τιμωρείται με την ανώτατη των ποινών μετά την τροποποίηση του ποινικού κώδικα το 2021.
Η απόφαση έρχεται δύο εβδομάδες μετά την εισαγγελική πρόταση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις .Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να απαλλαγεί για το αδίκημα του βιασμού και να καταδικαστεί για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, αδίκημα που προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 έτη.

Μένει να δούμε, αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση ή καταδικάσει σε ισόβια τον 55χρονο ,πρωταγωνιστή αυτής της πρωταφανούς για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2022. Σε καμία περίπτωση πάντως η εισαγγελική πρόταση ,δεν δεσμεύει δικαστές και ενόρκους.


Την απόφαση του δικαστηρίου περιμένει να ακούσει και η μητέρα της 12χρονης ,η οποία κατηγορείται για μαστροπεία , διακεκριμένη πορνογραφία και εκβιασμό σε βαθμό πλημμελήματος . .Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της αρνείται τις κατηγορίες.

Η εισαγγελέας όμως στην πρότασή της ήταν καταπέλτης και ζήτησε την ενοχή της για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει .Μεταξύ άλλων – σύμφωνα με πληροφορίες – είπε ότι η μητέρα δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την τραγωδία που ζούσε αυτό το παιδί.

Η επιστολή της 12χρονης. «Θέλω τη μαμά μου»


Η 12χρονη σε όλες τις καταθέσεις της, αναφέρει, ότι η μαμά της δεν είχε καμία εμπλοκή .Την περασμένη Τρίτη η αδερφή της διάβασε μία επιστολή του κοριτσιού ,σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο κορίτσι στη Νομική Σχολή. Η 12χρονη στο χειρόγραφο σημείωμα που δημοσιοποίησε η Επιτροπή Αλληλεγύης γράφει μεταξύ άλλων :

«Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα …Περίμενα την βοήθειάς σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ. Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει.

Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ .Όχι την μαμά .Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατό μου όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς .Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί αυτό το τέρας μπροστά μου.

Όμως εμφανίστηκε. Σας ζητώ συγνώμη που δεν μίλησα από την αρχή …φοβόμουνα πολύ .Ήρθε η ώρα όμως …ήρθε η λύτρωση μου ,ήρθατε εσείς .Και ξαφνικά !!! Που είναι η μαμά μου ; Γιατί τη μαμά μου ;Γιατί; Που είναι τα αδέρφια μου ;Που είναι η οικογένειά μου .Γιατί με αφήσανε μόνη μου.

Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δεν σας μίλησα νωρίς όχι η μαμά μου. Γιατί με τιμωρείτε έτσι; γιατί ;
Θέλω τη μαμά μου ,θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω».

Η επιστολή της μητέρας «Η ντροπή ντρέπεται »

«Είχα σκοπό να μην μιλήσω μέχρι να τελειώσει η δίκη αλλά πρέπει να το κάνω για να προστατεύσω το παιδί μου που έχουν πέσει κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους να το κατασπαράξουν και αυτό και μένα .»

Η μητέρα αναφέρεται και στην εισαγγελική πρόταση την οποία χαρακτηρίζει «πρόταση ξέπλυμα για το Μίχο.»

«Μία πρόταση που και η ντροπή ντρέπεται «αναφέρει και σε άλλο σημείο της επιστολή της τονίζει:

«Περίμενα αυτό το δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το παιδί .Ελπίζω να μην στηριχθεί αυτή η πρόταση και από το δικαστήριο και να πιστέψουν το παιδί μου σε κάθε της λέξη και όχι στα μισά .»

Η υπόθεση του Κολωνού δεν κλείνει με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου καθώς «τρέχει « και μία δεύτερη δικογραφία με άλλους τουλάχιστον 10 κατηγορούμενους …

«Η άμεση ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι η μόνη ασπίδα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή και συνεχίζει:

«Η διαρκής κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν οι φωνές αυτών που συστημικά καταδικάζονται στη σιωπή, αυτών που υφίστανται διαρκή και ακραία εκμετάλλευση.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης απαιτεί:

Να δικαιωθεί η 12χρονη.
Να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες.
Να μην κατασκευαστεί η ενοχή της μητέρας της ανήλικης επιζήσασας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search