• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μην χτυπάτε άλλο τον κ. Καραμανλή Μην χτυπάτε άλλο τον κ. Καραμανλή

Ένα δυνατό χειροκρότημα στον κύριο Καραμανλή που δεν κρύβεται πίσω από ασυλίες

March 28, 2024 372

 - kosmodromio.gr

Εκεί που σταματάει η λογική για τα Τέμπη ξεκινάει η τυμβωρυχία για το Μάτι και τη Μάνδρα. Τραγικό; Όχι για την Ελλάδα 2.0.

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου βιώσαμε, για ακόμα μια φορά, στη Βουλή εχθές (27/3) με κεντρικό θέμα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.


Επίσης, για ακόμα μια φορά στο βήμα της Βουλής ο κυνικός βουλευτής Κώστας Αχ. Καραμανλής έβγαλε λόγο περίπου 20 λεπτά. Είκοσι λεπτά μέσα στο οποία ακούστηκαν λαϊκισμοί, ειρωνείες και για να μην τα ξανά λέμε, ό,τι ακριβώς ακούγονται τον τελευταίο έναν χρόνο από τους γαλάζιους βουλευτές και υπουργούς για το τραγικό συμβάν (βλέπε δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Παύλου Μαρινάκη και πολλοί άλλοι, ας μην τους γράψω όλους θα ξημερώσουμε).

«Απόλυτος σεβασμός σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευσή τους» θα πει ο κ. Καραμανλής για το δυστύχημα, χωρίς ίχνος αιδούς, χωρίς να θυμάται, προφανώς, τις εξοργιστικές δηλώσεις των συναδέλφων υπουργών του κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, η οποία επισήμανε τα εμπόδια που βάζει η ίδια η κυβέρνηση στη διαλεύκανση του δυστυχήματος (απαράδεκτη Λάουρα), χωρίς να θυμάται επίσης, τι δήλωνε ο ίδιος λίγες μέρες πριν στην Επιτροπή, ειρωνευόμενος μέχρι και τους συγγενείς των θυμάτων.


«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε βουλευτική ασυλία… Παραιτήθηκα αμέσως για να μην μείνει καμία σκιά. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που εξ ορισμού είναι αντικειμενική. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να ευτελίζει τις διαδικασίες. Να διαχέεις το μίσος με σκοτεινούς μηχανισμούς του διαδικτύου. Είπαν ότι θέλω την έδρα για να έχω την βουλευτική ασυλία ενώ ξέρουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι ούτε θα το κάνω. Καμία βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη».

Η παραπάνω δήλωση του κ. Καραμανλή είναι σαν αυτό που λέμε στην αργκό «Ποιος δουλεύει ποιον;», καθώς ξεκάθαρα ο κ. Καραμανλής ΟΧΙ μόνο κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική του ασυλία (και ακόμα κρύβεται), αλλά δεν δίστασε να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 και εν τέλει εκλέχτηκε βουλευτής (αυτό είναι άλλη συζήτηση, εξίσου σημαντική).

Έτσι λοιπόν και κρύβεται πίσω από την ασυλία του και καμία ευθύνη δεν ανέλαβε, όπως ο ίδιος τονίζει παραπάνω με ζήλο. Για ποια ευθύνη ακριβώς μιλάει ο κ. Καραμανλής όταν τόνιζε εχθές από το βήμα της Βουλής ότι: «Δήθεν η κυβέρνηση επινόησε το ανθρώπινο λάθος: Πρώτα απ’ όλα ήταν πολλά τα ανθρώπινα λάθη. Αυτό δεν είναι θεωρία. Βασίζεται στα στοιχεία. Παραβιάστηκε 7 φορές ο Κανονισμός Λειτουργίας αυτό που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ευαγγέλιο του σιδηροδρόμου. Η παραβίαση με βεβαιότητα οδήγησε στην τραγωδία»; Όταν δεν τηρήθηκε ποτέ η σύμβαση 717; Όταν κουνούσε το δάχτυλο και ωρυόταν στη Βουλή κατά όσων του τόνιζαν τα προβλήματα στους σιδηρόδρομους λίγες μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα; Όταν ο ίδιος, μετά από όλα αυτά, διαλαλεί για ανθρώπινο και μόνο λάθος;


Και ο λαϊκισμός δεν σταματάει εδώ, καθώς ο ίδιος-και στην προσπάθειά του να καλυφθεί-επαναφέρει στην ομιλία του το Μάτι και τη Μάνδρα, συγκρίνοντας (τι άλλο;) νεκρούς! «Δυστυχώς το δυστύχημα Τεμπών γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η θέση της δική μας παράταξης όχι τώρα αλλά διαχρονικά ήταν πάντα το μέτρο. Η ΝΔ δεν έκανε τυμβωρυχία μετά το Μάτι και τη Μάνδρα. Ασκήσαμε σκληρή κριτική ποτέ όμως δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων μας. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω ότι τα κάναμε όλα σωστά. Για αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη».

Ο ίδιος ο βουλευτής επιμένει, ότι η ΝΔ δεν έκανε τυμβωρυχία μετά το Μάτι και τη Μάνδρα ρίχνοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκεκριμένα στις χρονολογίες 2016-2018 (εννοείται τότε, πότε άλλοτε;!) Κουφό; Καθόλου, διότι ακριβώς αυτό που δηλώνει ότι δεν κάνει εν τέλει το κάνει! Πάλι κουφό; Πολιτική εκμετάλλευση, who? what? where?

Τα λόγια του κ. Καραμανλή καταχειροκροτήθηκαν από τους γαλάζιους βουλευτές, με χαρά, χαμόγελα και ζωντάνια. Τι και αν ως κεντρική συζήτηση ήταν οι 57 νεκροί, τι και αν οι ευθύνες έχουν γίνει μπαλάκι; Τι και αν σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, το μπάζωμα του χώρου βρίσκεται στη σφαίρα της συνωμοσίας; Τα χειροκροτήματα και η χαρά δεν μπόρεσαν να κρυφτούν από τη ΝΔ., αλλά και ούτε έχουν κρυφτεί ποτέ.


Ούτως ή άλλως, από ό,τι φαίνεται η υπόθεση των Τεμπών όχι μόνο εργαλειοποιήθηκε αλλά συνεχίζεται να εργαλειοποιείται από τη ΝΔ ως ένα μικροπολιτικό συμβάν, καθώς σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή:

«Στόχος σας δεν είμαι εγώ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η παράταξη μας».

Στόχος φίλοι μου, δεν είναι να βρεθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, τα αίτια της σύγκρουσης, τι στο καλό κουβαλούσε το εμπορικό τρένο (καλέ πού το θυμήθηκα;!), γιατί μπαζώθηκε ο χώρος μια μέρα μετά (αχ, ξέχασα αυτό είναι ή θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο ή εντολή πρωτοκόλλου σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο. Αποφασίστε τι είναι, να ξέρουμε και τι να γράφουμε!), άλλωστε οι υπεύθυνοι βρέθηκαν και φυλακίστηκαν (!), στόχος πάντα θα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (αυτό λέγεται σύνδρομο καταδίωξης και θα πρότεινα στο κυβερνών κόμμα να το ψάξει λίγο).


Σταματήστε να χτυπάτε πια την κυβέρνηση της ΝΔ, τον Πρωθυπουργό, τους βουλευτές του, το Κράτος Δικαίου, τη Δημοκρατία, την Ελλάδα 2.0 του κ. Μητσοτάκη που είναι η πρότελευταια φτωχότερη χώρα της Ευρώπης και αρχίστε να κράζετε τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, αυτούς τους απαράδεκτους γονείς που μαζεύουν υπογραφές μπας και βρουν το δίκιο τους στο εξωτερικό, φυσικά, όχι στην Ελλαδάρα 2.0!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search