• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επίθεση λάσπης

May 23, 2024 309

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο

Επίθεση λάσπης από την παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για να καλυφθούν οι ευθύνες του προεδρείου της ΕΔΟΘ για την εκφυλιστική κατάσταση

Με μια άθλια ανακοίνωση, με προσωπικές επιθέσεις και απαράδεκτους, απολίτικους χαρακτηρισμούς για τις Παρεμβάσεις και τους εκπροσώπους τους, έξω από κάθε δεοντολογία, το ΠΑΜΕ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να καλύψει τις ευθύνες του για την εκφυλιστική κατάσταση στην ΕΔΟΘ. Είναι γνωστό ότι μια φασιστική ομάδα («Ιερός Λόχος») έκανε μια δήθεν συνδικαλιστική παραμάζωξη στο κτίριο της ΕΔΟΘ, αλλά μέχρι τώρα ούτε έχει βγει καταγγελία από την ΕΔΟΘ, ούτε έχουν αποδοθεί ευθύνες. Οι Παρεμβάσεις κατήγγειλαν το γεγονός, ανέδειξαν τις ευθύνες του προέδρου και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ και κατέγραψαν το αδιέξοδο του «αναλογικού προεδρείου». Ενός προεδρείου που με την ευθύνη του ΠΑΜΕ, το οποίο ανέλαβε τη θέση του γραμματέα, συνεχίζει το «έργο» της προηγούμενης διοίκησης της ΕΔΟΘ που ελέγχεται για την έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά και για το ανοιχτό –ακόμα και σήμερα- θέμα της «μαύρης τρύπας» των 120.000 ευρώ από τις κάρτες του ΟΑΣΘ που κάλυψε η ΕΔΟΘ για λογαριασμό των υπεύθυνων στελεχών από ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ. Δηλαδή τα ζητήματα που στην προηγούμενη θητεία ανάγκασαν το ΠΑΜΕ και την ΕΑΕΚ να παραιτηθούν από το προεδρείο.

Το ΠΑΜΕ θίγεται επειδή οι Παρεμβάσεις δεν περιορίστηκαν απλά στην απόδοση ευθυνών στον πρόεδρο, αλλά βάζουν θέμα και του προεδρείου που τον κρατάει σε αυτή θέση. Στην ανακοίνωσή του μιλάει για ευθύνες προέδρου και «πλειοψηφίας» γενικώς και αορίστως. Σαν να μην είναι το προεδρείο η έκφραση της πλειοψηφίας. Σαν να είναι δυνατόν η απόδοση ευθυνών να μένει απλά σε δηλώσεις, αλλά να μη συνεπάγεται κανένα μέτρο για να μην επαναληφθούν όσα καταγγέλλονται. Πολύ περισσότερο όταν ο πρόεδρος (ΔΑΚΕ) το μόνο μέτρο που πρότεινε μετά την εμφάνιση των φασιστών σε αίθουσα της ΕΔΟΘ, ήταν ο περιορισμός της πρόσβασης στις αίθουσες του κτιρίου για τα σωματεία και τις παρατάξεις, ειδικά των Παρεμβάσεων.

Απέναντι σε όλα αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα οι Παρεμβάσεις τοποθετήθηκαν από την πρώτη στιγμή και έθεσαν έγκαιρα το θέμα της διαμόρφωσης προεδρείου χωρίς ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΠ, αφού οι αρνητικές εξελίξεις είχαν τη σφραγίδα τους. Αυτό ήταν δυνατό να συγκροτηθεί μετά το τελευταίο συνέδριο της ΕΔΟΘ το 2022, αλλά δεν έγινε λόγω της επιμονής της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στο όνομα του «αναλογικού προεδρείου» να ψηφίσει σαν πρόεδρο τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και αντιπρόεδρο της ΔΗΣΥΠ. Για να ακολουθήσει μετά και η ΕΑΕΚ. Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΕΔΟΘ και η παράταξή της είναι κομμάτι του προβλήματος και διαιωνίζει με την στάση της αυτή την κατάσταση. Υπάρχει τελικά δια του αναλογικού προεδρείου μια συναίνεση στον τρόπο λειτουργίας, η οποία οδήγησε από τις χωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στα καλέσματα από κοινού με αυτούς που χτες αποκαλούσε κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπως έγινε και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μάη. Έτσι εξηγούνται οι προσωπικές επιθέσεις και η συκοφαντία για τις Παρεμβάσεις. Η ιδεολογική ένδεια και ο πολιτικός καιροσκοπισμός δεν κρύβονται πίσω από τη λάσπη της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ.

Οι Παρεμβάσεις ξεκάθαρα έθεσαν θέμα ευθυνών του προέδρου και των πολιτικών σκοπιμοτήτων, συμφώνησαν να βγει απόφαση της ΕΔΟΘ και να υπάρξουν νομικά μέτρα. Έθεσαν παράλληλα θέμα λειτουργίας του προεδρείου. Αυτό όμως σημαίνει σαφή θέση για άλλη πορεία που θα βγάλει την ΕΔΟΘ από το γραφειοκρατικό τέλμα και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Εκεί θα κριθούν όλοι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search