• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαστιγώστε τον Αίολο!

June 08, 2024 644

Της Μαριάννας Τζιαντζή - KOMMON

Οι άνεμοι που δεν φύσηξαν είναι, σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, η αιτία της ιλιγγιώδους ανόδου της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιούνιο. Ίσως θα πρέπει να τιμωρηθεί ο θεός Αίολος, όπως τον 5ο αι. π.χ. τιμωρήθηκε ο Ελλήσποντος επειδή μια σφοδρή καταιγίδα γκρέμισε τη γέφυρα που είχαν στήσει οι Πέρσες καθώς ετοιμάζονταν να εισβάλουν στην Ελλάδα.

Όπως λέει ο Ηρόδοτος («Ιστορίαι» 7.35.1-2):

«Κι όταν το έμαθε ο Ξέρξης, αγανάχτησε και διέταξε να μαστιγώσουν τον Ελλήσποντο τριακόσιες φορές και να ρίξουν στ᾽ ανοιχτά ένα ζευγάρι χειροπέδες· άκουσα επίσης πως πέρ᾽ απ᾽ αυτά έστειλε στιγματιστές για να του χαράξουν στίγματα. Κι έδινε εντολή, την ώρα που τον μαστίγωναν, να του λένε λόγια βάρβαρα και αθεόφοβα: “Πικροθάλασσα (Ύδωρ πικρόν), ο αφέντης μας σε τιμωρεί μ᾽ αυτό τον τρόπο για το άδικο που του έκανες, ενώ εκείνος δε σου έχει κάνει κανένα κακό…”»

Αντί να μας συμβουλεύσει να πάρουμε ο καθένας από ένα μαστίγιο και να μαστιγώνουμε τον αέρα, ο πρωθυπουργός μάς παροτρύνει θερμά να αναζητήσουμε έναν άλλον, καλύτερο πάροχο που θα επιβάλει μικρότερες αυξήσεις. Και αν ο δεύτερος ή ο τρίτος πάροχος αποδειχτεί αναξιόπιστος, κάποιος άλλος πάροχος θα βρεθεί καλύτερος απ’ αυτούς.

Στην πραγματικότητα, η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και το «χρηματιστήριο ενέργειας», με μαέστρο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μαστιγώνουν ασύστολα όλους και όλες εμάς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search